מה יש לכם על המדף?

DeepThoughts

New member
../images/Emo79.gif../images/Emo220.gifמה יש לכם על המדף?

אז בעקבות רונה מה יש לכם באוסף? מה הדיסק הראשון שקניתם? איזה אומן יש לכם הכי הרבה? אממ ובקיצור מה יש לכם? (דיסקים/קלטות/תקליטים/צרובים)

DeepThoughts

New member
בגלל שנולדתי בשנות ה80

והתחלתי לצבור מוזיקה בשנות ה90, אין לי תקליטים, המוזיקה הראשונה שקניתי היתה בקלטות, שעכשיו אין להן שימוש בכלל הקלטת הראשונה : אני חושבת לגיל 11 קיבלתי את "אין עוד יום" של גידי גוב אח"כ עוד כל מיני אוספים, ואת הראשון של אביתר בנאי יש לי בקלטת גם.ואת הראשון של עברי לידר-גם אח"כ ... דיסקים יש לי REM- כמעט הכל (חוץ מהראשון MURMUR שלא מצאתי), שמעתי REM מגיל 15 בערך והצלחתי לצבור כמעט הכל. הראשון שקניתי היה UP - ב1998 יש לי את הדיסק הראשון של נטלי אימברוליה, בן ארצי (היה לי קראש) בערך מאותה תקופה 1998, קרח 9 רובי ויליאמס- שני דיסקים, אלאניס מוריסט - 3 דיסקים (חוץ משני האחרונים-מיותרים),beatles-1 אוסף של סוזאן וגה,אוסף של הקורס, אוסף של סטינג, אוסף של קווין עברי לידר ואביתר בנאי- האחרונים (אני תמיד קונה ביחד עברי ואביתר משום מה), רונה, ועוד כל מיני אוספים ובצרובים- טורי איימוס-הכל.ועוד צרובים של השנים האחרונות

misheani

New member
אחלה רעיון לסקר, אבל

זאת שאלה רחבה מדי. הרשי לי לשדרג ולענות רק על השאלות שהם שואלים שם בוואלה (וזאת באמת אחלה פינה בוואלה- צפיתי בהכל ברצף! הכי אהבתי את של ערן צור, רם אוריון ובועז כהן). אתחיל בכל זאת בסקירה קצרה של מה קיים/לא קיים לי בתקליטיה: גם לי אין תקליטי ויניל, רק להורי. אני זוכרת שבתור ילדה בת 4-5 התנגן אצלנו האלבום הלבן בפטיפון, כך שהוא בהחלט אחד הפסקולים הראשיים של תחילת חיי, והיום יש לי אותו בדיסק. כבר אז התאהבתי בשיר "ג'וליה" ו"בלקברד" (כמו שרונה אמרה...). אין לי הרבה דיסקים פיזיים/אמיתיים, לצערי. התחלתי להתעמק ברצינות במוזיקה רק בסביבות גיל , 18 , (בחישוב מהיר- לפני כ-6 שנים, למרות קראש רציני על אלאניס בגיל 15), וגם אז, רוב ההשכלה המוזיקלית שלי הגיעה מהסולסיק. כך שרוב המוזיקה שלי באמת על המחשב, ויש הרבה אמנים שאני מאוד אוהבת אך עדיין לא נמצאו בכיסי הפרוטות כדי לקנות ולו אלבום אחד שלהם. זאת הבעיה, כשמגלים המון אמנים בדיעבד: על מה תוציאי עכשיו את הכסף שלך? על אלבומים חדשים ומרעננים או על קלאסיקות שחסרות לך? אני הולכת לפי השיטה של "קני דיסקים שאת מרגישה שחייך לא יהיו שלמים בלעדיהם; השתדלי שיהיה לך לפחות דיסק חובה אחד מכל אמן שאת באמת מעריצה; כשאת אוהבת אמן ישראלי, קני ואל תורידי; ומדי פעם, כשאת ממש מתלהבת ממישהו/משהו, קני גם את הדיסק שלו". עד כאן ההקדמה. האלבום הראשון שקניתי:
טיפקס/החיים שלך בלאפה וריטה (שכחתי איזה). אני מתביישת להודות בזה היום, אבל אני בהחלט זוכרת את ההחלטה ללכת עם אמא לחנות דיסקים (גיל 11, נדמה לי?) ולחפש לעצמי דיסקים מתנה. היום, נראה לי שהדיסקים האלה שוכבים איפהשהו בתקליטיה של אמא שלי, שגם היא לא מאווררת אותם. האלבום האחרון שקניתי:
שלומי שבן- עיר- מהדורה מיוחדת. האמן השלט בתקליטיה שלי:
מאיר אריאל ואליוט סמית'. אמנם, רק 4 דיסקים מכל אחד, אבל התכנון הוא להשלים את אלה שחסרים (בעצם, יש לי תכנון כזה לעוד כמה וכמה אמנים). אבל מי שאני קונה יותר מאחד שלו, הוא כנראה באמת חשוב לי (הכל יחסי לאוסף המצומצם שלי). העטיפה היפה ביותר בעיני:
אני מתייחסת רק לעטיפות של דיסקים שיש לי, ואומרת: דוונדרה בנהארט, rejoicing in the hands. הבחורצ'יק צייר את כל העטיפה בעצמו וכתב את המלים בכתב מיוחד צפוף-צפוף. מדהים. ממי אני מקבלת המלצות על מוזיקה:
א. הסולסיק ואנשיו, ב. אתרי מוזיקה כמו "קיוב", "עונג שבת" ו"השרת העיוור", ג. חברה שהיא אנציקלופדיה ד. אמנים שעושים פינות על התקליטיה שלהם. אלבום נדיר:
אין לי. איך אני מסדרת את התקליטיה:
לפי דברים שאני שומעת יותר ופחות; ישראלי/קלאסי/פולק/טריפ-הופ/אולדיז/רוק. והכי חשוב, 5דיסקים שהייתי מצילה משריפה (מעט מדי, מעט מדי!!!):
1. הלבן של הביטלס (התלבטות בינו ובין אבי רואוד) 2. Blue - ג'וני מיטשל 3. either/or - אליוט סמית' 4. blacklisted - Neco Case 5. On the Beach/Neil Young אבל אם לא הייתי מוצאת שלושה מהם, הייתי מחליפה אותם ב: when the pawn של פיונה; five leaves left של ניק דרייק; mazzenine של מאסיב אטאק. תודה ששרדתם, ושבוע נעים לכולם

califia

New member
אוי, יש עוד קטגוריות

האחרון שקניתי, דיסק ג'אז של פרד אנדרסון וחמיד דרייק שקניתי בהופעה, ונשבר לי הלב אחרי ששילמתי עליו 50 שקל וראיתי אותו באימיוזיק באיזה 5 שקל. אני בעיקר קונה מאימיוזיק. לא מצליחה להוריד ולצרוב כלום כבר שנים. הסולסיק אף פעם לא עבד לי, גם לא האויינק שאבד לי כבר פעם 2. באימיול אין שום דבר שבא לי, אולי כמה קלאסיקות, וקצת רגאי או שירי זיונים, ע"ע שאקירה וכדומה. אני טועה? טורנטים? עזרה מישהו? אין לי ממי לצרוב. העטיפה היפה ביותר? אין. כולן חסרות השראה להחריד. בג'אז וקלאסי אין עטיפות יפות. אלא אם מחשיבים איסיאם כיפה. באינדי אולי יש. צריכה לחפש. יש לי חיבה לדברים יומרניים ומורכבים. פעם אהבתי את העטיפה של הורסס של פטי סמית'. מינימליסטי. לא מוצאת אותו. המלצות? פורומים, רדיו ורדיו אינטרנט, לאסט ופנדורה, פיצ'פורק, הביביסי, גרמופון,גולדברג, אולאבאוטג'אז, דוונביט, אימיוזיק, וחברים שאין לי.פעם גם קבוצות ביאהו. אני צריכה לבדוק את הקיוב והשרת. אה, והעונג.יש עוד משהו מומלץ? חסרים לי כמה ז'אנרים. כל החלקים האלטרנטיביים יותר של מוסיקה פופולרית. נאמר, מוסיקה של גברים. מטאל, אינדסטריאל, אלקטרוניקה אמיתית, פאנק, וכו'. אלבום נדיר? כמה דיסקים קלאסיים שכבר לא מודפסים. חלק מהדיסקים של הספריון וקפלה ריאל, ושל קונסורט אוף מיוזיק, עדיין יש המון שחסרים לי. מסדרת לפי ז'אנר ושם מבצע. ושמה בצד את הפחות טובים. ואת אלו שמזכירים לי אקסיות. 5 להציל משרפה? אני אתרכז במוסיקה קלה- זיגי סטארדסט- בואי האלבום הלבן- ביטלס רוק בוטום- וייט אוסף של ג'ניס ג'ופלין דריי של פיג'יי אבל מחר הרשימה תשתנה... תלוי במצב רוח תאמת כל אלו שייכים לעבר שלי עובדה אני מקשיבה לזבל ולא להם מה ז"א אם לא הייתי מוצאת 3 הייתי מחליפה ב? כאילו, 8 לאי בודד? דה פייפר אין דה גייטס אוף דון של הפינק פלוייד. אהמ, כשהייתי קטנה אהבתי את השניים של מתי כספי וסשה ארגוב. אולי אותם. אני צריכה להכיר את מאיר אריאל יותר טוב. בעצם, את המוסיקה של המדינה שלי. כל מה שאני זוכרת שיצא לי לאהוב ממוסיקה ישראלית זה אריק איינשטיין, קצת חווה, ששכחתי לגמרי מזה שהיא יצאה לסיבוב הופעות לפני איזה חצי שנה, פשוט פרח לי מהראש. אוףף. החמצתי את טורי ולוריין ועכשיו את זה. מילא, החמצתי גם את המכשפות ואלג'יר ועוד כמה. אולי אני אזכור ללכת לאביב גדג' בזמן. ראש כמו חור. אהמ. תמוז. חורים עצומים בהשכלה לכל כיוון אפשרי. אה, את האלבום ההוא של אהוד והפליטים. מינימל.את האלבומים הראשונים של כנסיית. איפה הראש שלי. אין לי אופי. טו לייט, טו ליטל. זה נכון אגב גם לגבי רונה. תמיד מחמיצה הכל. אין לי כוח לעשות רשימה עכשיו. זה יקח לי כמה שנים של חשבון נפש והרבה שערות לבנות. . אבל מוציאים אותם כל הזמן מחדש.

עד לפני חצי שנה היו לי בבית המון תקליטים

של אמא, אבל היא עשתה סינון בין מה שעובד ומה שלא, ככה ששרדו אולי 15 תקליטים.. היא הביאה אותם לחבר של אבא שלי שצרב את המוזיקה שהייתה שם לדיסקים רגילים, ומאז אני לא יודעת מה היה עשתה עם התקליטים... היו שם בין השאר [וממה שאני זוכרת] - כל מיני רוק ישן, או לא יודעת אם זה רוק אבל כל מיני... ריי צ'ארלס, ג'וש וויט, פול רובסון [אם לא טעיתי בשמו?] ועוד.. לאבא שלי יש אוסף של קלטות בספרדית, אני לא שומעת אותם ואני לא יודעת מה יש לו חוץ מחוליו איגלסיאס.. ולי? כשהדיסק הראשון של רונה יצא, הייתי בכיתה ו' וחייתי בכזאת בועה בעובי של קיר ממד
לא ידעתי כלום מהחיים שלי, ככה שאין לי את הראשון (אני משאילה אותו משכנה שלי חח) אבל את עינים זרות יש לי. חוץ מזה יש לי דיסק של שורטי [הילה נסימוב] וליומולדת קיבלתי את קרן פלס. עכשיו אני לא שומעת אותה, ומבאס אותי שיש לי כולה 3 דיסקים, כי אין לי כסף משל עצמי ואני לא עובדת, ואני מתביישת להודות שההורים שלי נוקטים בגישה "למה לקנות בכסף אם אפשר לצרוב בחינם"
בצרובים יש לי את הראשון של שי גבסו והראשון של מירי מסיקה
עוד משהו שדיי ביאס אותי- את עינים זרות יש לי במהדורה רגילה, קניתי אותו בירושלים בידיעה שבמעלה אדומים אין את הדיסקים שלה. לפני כמה שבועות מצאתי כאן [במעלה] 4 עותקים של עינים זרות, 2 מהם של המהדורה המורחבת, והם לא היו במקום שלהם

dsol

New member
אממממ_../images/Emo189.gif

מה יש לכם באוסף? לא הייתי ממש קורה לזה "אוסף"... בסך הכל 20 דיסקים שמתוכם חלק מהם בכלל סינגלים. יש שם את : (נו רשימה קצרה לא מפריע לי לכתוב הכל...) שייגעצ - משקאות חריפים עברי לידר - זה לא אותו דבר (מהדורה מורחבת) אביב גפן - לילות לבנים בלאקפילד - בלאקפילד I פליינג ביבי - pain 2 give רם אוריון - סינגל של "אינסוף" ואת הדיסק "כן" נמרוד שיקלר - נציל את היום פרוייקט 30 - פרוייקט 30 להקת NOVA - כל הסינגלים שיצאו (שלושה במספר) (נו מה.. הם לא הוציאו דיסק) + דיסק סקיצות שקיבלתי מהלהקה שלום חנוך - חתונה לבנה רונית רולנד - רק בינתיים (סינגל) ברק חנוך - ברק חנוך אפרת בן צור - אפרת בן צור הדרה לאוין ארדי - KING O דיסק של SNOW PATROL האוסף האחרון של "קול הקמפוס" וכל דיסק שיצא אי פעם לשלמה ארצי מה הדיסק הראשון שקניתם? בטח איזה משהו מעפן שאני לא שומע היום... אבל הראשון שאני זוכר שקניתי ואני עדיין אוהב זה של שייגעצ האלבום האחרון שקניתי: כרגע זה "כן" של רם אוריון.... אני מחכה עכשיו לדיסק של הבנות נחמה שצריך לצאת ממש בקרוב (ועל הדרך אני אקנה גם את של דנה עדיני) האמן השלט בתקליטיה שלי ? שלמה ארצי
העטיפה היפה ביותר בעיני: מהדיסקים שיש לי זה ללא ספק הדיסק של בלאקפילד ! אבל הצד האחורי שלו !! ממי אני מקבלת המלצות על מוזיקה: אממ מחברים, או בדרך האהוה עלי ביותר... חיפוש רנדומלי ומה שיוצא יוצא... אם אהבתי אני אמשיך לשמוע את האמן ולחפש עוד דברים שלו, לא אהבתי מוחקים ומחפשים משהו אחר אלבום נדיר: אני כרגע בתהליכים (מקווה לפחות) של קניית האלבום "קצת פורקן קצת חום קצת אהבה" של חיים צינוביץ' (אני לא מבין איך מישהו מוכן לוותר עליו אבל בסדר...יש גם אנשים כאלו) הבנאדם שמוכר רוצה דיי הרבה כסף על הדיסק (בסביבות ה 150) האמת
הדיסק שווה את זה... אבל אני לא מוכן להוציא סכום שכזה על דיסק כרגע איך אני מסדרת את התקליטיה: אממ זה סתם מונח בארון... יש לי הכל במחשב (בנוסף לעוד אוסף לא קטן של מוזיקה) אני קונה רק מה שבאמת טוב !! וזה רק בגלל שאני מעריך את האמן... והכי חשוב, 5דיסקים שהייתי מצילה משריפה : לא ממה שיש לי... בכללי אם היו לי
1. יהושע - יהושע 2. חיים צינוביץ' - קצת פורקן קצת חום קצת אהבה 3. Radiohead - Kid A 4. 8mm - Songs To Love and Die By 5. המכשפות - האוסף הכפול אבל אם לא הייתי מוצאת שלושה מהם, הייתי מחליפה אותם ב : 1. שייגעצ - ניו יורק רפיח 2. Melissa Auf Der Maur - Hand Of Doom (דיסק מחווה לבלאק סאבות') 3. Sia - Colour the Small One

misheani

New member
תגידו, איפה אתם?../images/Emo208.gif

קדימה, עוד אנשים! עוד תקליטיות! בחיי שזה מעניין.

לא הכל צרובים!

[רק חלק קטן, ממש קטן
] האלבום הראשון שקניתי: לצערי ההתפתחות המוזיקלית שלי התחילה אי שם בגיל 18 המאוחר, אני חושבת שהראשון שלי היה של כוורת - סיפורי פוגי ואחריו בא Roxette - Don't bore us get to the chorus. שניהם אהובים עליי עד היום. האלבום האחרון שקניתי: יום שלישי האחרון- פסקול הסרט "השעות" עם מוסיקה שהלחין פיליפ גלאס המדהים, מומלץ מומלץ ביותר
האמן השלט בתקליטיה שלי: אני מניחה שאלו יהיו Roxette עם חמישה אלבומים, כל שאר האמנים מסתפקים בדיסק או שניים. העטיפה היפה ביותר בעיני: Joni Mitchell - Dreamland. ממי אני מקבלת המלצות על מוזיקה: בעיקר חברים עם טעם מוזיקלי דומה לשלי ובלוגים\אתרים של ביקורות מוסיקה, אבל אני די סקרנית מטבעי כך שמספיק שאני אשמע שם של זמר\ת או להקה שלא שמעתי עליה קודם כדי שאני ארוץ לבדוק אם זה מוצא חן בעיניי או לא. אלבום נדיר: אין
איך אני מסדרת את התקליטיה: הממ.. קודם זה מסודר לפי ישראלי\לועזי ואחר כך לפי סדר האלף בית, לא צברתי מספיק עדיין כדי להתחיל לסדר לפי ז'אנרים. והכי חשוב, 5 דיסקים שהייתי מצילה משריפה: לא לפי הסדר! 1. Roxette - Don't bore us get to the chorus 2. רונה קינן - עיניים זרות [אם היה לי את ארבעה שירים הייתי מצילה קודם אותו] 3. Tracy Chapman -Tracy Chapman 4. Tori Amos - Little Earthquakes 5. Leonard Cohen - New skin for the old ceremony אבל אם לא הייתי מוצאת שלושה מהם, הייתי מחליפה אותם ב: 1. Dire Straits - The very best of 2. KT Tunstall - Eye to the Telescope 3. יהודית רביץ - מיטב השירים (הדיסק הראשון). זה היה ממש קשה, לבחור. [חוץ מכל אלו שלמעלה יש לי גם\אני אוהבת את - אהוד בנאי, איפה הילד, גזוז, גידי גוב, הדרה לוין ארדי, החלונות הגבוהים, חווה אלברשטיין, חמי רודנר ושליחי הבלוז, משינה, מתי כספי, עברי לידר, קאט פאוור, אוונאסנס, גאווין דיגרו, רג'ינה ספקטור, דה ביץ' בויז, ביטלס כמובן, הקרנבריז, U2, בריאן אדמס, קווין, פיל קולינס, אלאניס מוריסט, ביל אוונס, דיאנה קראל, אלה פיטצג'רלד, מיילס דייויס, הפיקסיז, R.E.M ובטח שכחתי עוד המון... ואת כולם אני מתכונת להציל משריפה
]

misheani

New member
אחלה!

מאוד מגוון... כמה יש לך (אמיתיים) בסה"כ? ומי אלה/זה/זאת KT Tunstall? מייד הולכת לבדוק... :)

יש לי

49 כאן בבית (ספרתי!) ןבטח יש עוד כמה שמסתובבים אצל חברות [הם לעולם לא יחזרו אליי זה ברור
] וזה לא הרבה אבל.. דיסקים עולים כל כך כל כך יקר
והנה היא- KT Tunstall (אני אוהבת במיוחד את Suddenly I See)

לה הודח

New member
קייטי טאנסטל

היא הסולנית לשעבר של "אוי ואבוי", שהם יהודים בריטים חביבים עד מאד. מומלץ ביותר.

מה שתלוי לי על הדלת

הדיסק הריאשון שגנבתי מאחותי היה צליל מכוון ''עם אני לא טועה רונית שחר שלום לתמימות רונית שחר ספרי לי הכל רונית חר להתחיל להמשיך אביתר בנאי -הראישון לאה שבת -חמניות מול השמש אהוד בנאי -כל הדיסקים KEREN ANN שלושה דיסקים נורה ג'ונס האחרון ביורק- פס קול רוקדת החשיכה ביורק הריאשון ובתור חובבת מחול משבעת פס קול ''אמלי'' rene aubry Yann Tiersen sigur ros וגם קניתי הבזמן האחרון קניתי כמה דברים מוזרים אני קונה דיסקים לפי העטיפה וגם לא מזמן קניתי תקליט אבל הפטיפון שלי קצת זמן אז אני צריכה לתקן אותו ועוד מלא דברים על המחשב וכמובן רונה שני הדיסיקים וגם ''רציתי שזה לא יגמר'' עם טל גורדון וגן לפני שהשמש עולה של טל גורדון זה ו הסתיימה ספירת המלאי

califia

New member
גנבו לי מלא, וגם הזיכרון לא משהו, אבל

הרבה מוסיקה עתיקה קלאסית ג'אז, לא נועז מדי לצערי אינדי גרוע וסתמי זוועתוני אינדי ניינטיז זוועותוני סינגר סונגרייטר זוועותוני מוסיקה לסבית, מישהו רוצה לקנות את כל הקיידי מליסה ברידרז ופור נון בלונדז, אה וגם ג'ואן ג'ט ופריטנדרז, את הפיג'יי אני שומרת, היא עדיין קצת מחרמנת אותי. המלצות לפאנק יפני או גרמני זועם ונשי? כל מיני נסיונות להכיר פרוג רוק ופסיכדליה, כל מיני דרק אייטיז, את הסמיתס אני שומרת. פולק, לא פריק/אסיד פולק מוסיקה אקספרימנטלית על סוגיה קלאסית בת זמננו קצת מטאל צ'יזי קסטות שחוקות בתפזורת האלבום הראשון? אני לא זוכרת. מה שחרוט לי בראש הכי חזק זאת קלטת של אבי רואוד. אבל יש לי בראש גם את האלבום ההוא של ספרינגסטין, וקליידרמן, אז אני לא יודעת. נעמי שמר? עפרה חזה לילדים? בטח משהו בארוקי לחלילית. איזה אמן יש לי הכי הרבה? כנראה באך או שוברט או בטהובן. אחר כך, כנראה ביטלס. או סטונז. או קווין.או מארלי.או יס.

למעלה