Late Night

../images/Emo79.gif Late Night ../images/Emo79.gif

השיר הכי אהוב עלי של סיד בארט, והשיר החותם את האלבום Madcap Laughs. כמו שירים רבים אחרים באלבום, גם העיבוד כאן הוא "רזה", ומשווע לביצוע להקתי מלא. אם היתה לי להקה, זה השיר שהייתי מנגנת. אבל היתרון של הביצוע הכמעט-דמו הזה של סיד הוא שאנו יכולים לשמוע היטב את שירתו, את הדרך בה הוא הוגה מילים מסויימות - זו בעצם הצצה נדירה ישירות לתוך נפשו. Late Night עוסק, כמו שירים אחרים, בצורך הנואש לאהבה, אי היכולת ליצור קשר והבדידות הנוראה שנלווית לכך. אפילו הלחן המתוק והנגינה הזורמת של סיד כאן אינם יכולים לחפות על התחושות הקשות המובעות במילות השיר. ולמרות זאת, זהו שיר שמלא בשמחת חיים. כמו כל יצירת אמנות גדולה - בוודאי בתחום המוסיקה - גם השיר הזה נותן, לכשעצמו, טעם לחיים.
When I woke up today And you weren't there to play Then I wanted to be with you. When you showed me your eyes Whispered love at the skies Then I wanted to stay with you. Inside me I feel alone and unreal And the way you kiss will always be A very special thing to me. When I lay still at night Seeing stars high and light Then I wanted to be with you. When the rooftops shone dark All alone saw a spark Spark of love just to stay with you. Inside me I feel alone and unreal And the way you kiss will always be A very special thing to me. If I mention your name Turn around on a chain Then the sky opens for you. When we grew very tall When I saw you so small Then I wanted to stay with you. Inside me I feel alone and unreal And the way you kiss will always be A very special thing to me​
כשהתעוררתי היום ולא היית שם לשחק אז רציתי להיות אתך כשהראית לי את עינייך לחשת אהבה אל השמיים אז רציתי להיות אתך בתוכי אני מרגיש בודד ולא-ממשי והדרך שבה את מנשקת תמיד תהיה דבר מאוד מיוחד עבורי כששכבתי ללא נוע בלילה רואה כוכבים זוהרים במרום אז רציתי להיות אתך כאשר גגות הבתים זהרו חשיכה לבדי לגמרי ראיתי ניצוץ ניצוץ של אהבה רק כדי להיות אתך בתוכי אני מרגיש בודד ולא-ממשי והדרך שבה את מנשקת תמיד תהיה דבר מאוד מיוחד עבורי אם אזכיר את שמך אסובב על שרשרת אז השמיים יפתחו עבורך כאשר גדלנו כה גבוהה כאשר ראיתי אותך כה קטנה אז רציתי להיות אתך בתוכי אני מרגיש בודד ולא-ממשי והדרך שבה את מנשקת תמיד תהיה דבר מאוד מיוחד עבורי

One Echoe

New member
השיר האהוב עלי גם כן, של סיד בארט.

פשוט שיר מדהים. מדהים באינטימיות שלו. כמו כן, ממש אפשר לשמוע את הפראנויה של סיד תוך כדי שירה. התמימות של המילים, גם כן יוצאת דופן... מומלץ מאוד.

vegetable man

New member
איזה שיר מושלם זה...

השיר אכן הצצה נדירה, בצורה ישירה, לתחושותיו של בארט. אין כאן ציניות, אין כאן גם כפל משמעויות, יש כאן תיאור ראליסטי, גלוי (ולמעשה, כל שורה כאן ברורה רעיונית, דבר שקשה למצוא באלבום הזה), והבעת רגשות ברורה של הסתכלות פנימית , אל מול אותה המציאות שאליה סיד שייך בעל כורחו - אני חושב שזה מה שעושה את השיר אהוב בעיני אנשים רבים - הוא מאוד אישי, רומנטי, ואיך אפשר בעצם לא לאהוב שיר שבו סיד אומר משפט כ"כ יפה כמו: "הדרך שאת מנשקת תמיד תהיה דבר מאוד מיוחד עבורי", יש יותר יפה מזה? למרות העובדה שסיד מנסה לגלם "להקה שלמה" בנגינתו, אני מוצא שהטיול הזה שלו על צוואר הגיטרה כל כך יפה, כל כך משתלב עם המוסיקה, וזה יותר קרוב לשיר מצא מאשר לדמו. אני מרגיש שרוג'ר לקח איפשהו מסיד את הגישה של "אני לא מסתדר עם העולם, אבל הדבר היחיד שיש לי זאת את" - למשל ב-The Wall, כשהוא נשאר מנותק מהעולם ונשארת אותה בחורה לידו, עד שגם אותה הוא מעיף לכל הרוחות באיזשהו שלב. לא בטוח שהצלחתי להבהיר את הנקודה הזאת אבל אולי יש מישהו שיבין... אגב, אני מאוד אוהב את גירסת מינימל קומפקט, שלקחו את השיר הזה וקצת הפכו לו את הצורה, עשו אותו משיר של גיטרה לשיר של פסנתר, ועשו ממנו משהו מיוחד וסוחף. אולי השיר שאני הכי אוהב של סיד, לבטח השיר הכי רומנטי שלו (יחד עם Terappin).

Ivory Flower

New member
אהבת ילדות

When we grew very tall When I saw you so small מהשורה הזאת אני מבינה שהוא הכיר את האהובה שלו מאז שהם היו קטנים. אז בעצם זה כמו בתסריטים הקיטשיים, של חברי ילדות שנהיים זוג.. והערה קטנה לגבי התרגום: כאשר גדלנו כה גבוהה - גדלנו כה גבוה. אני מקווה שהתיקון לא מפריע לך.

למעלה