Lucifer Sam

../images/Emo79.gif Lucifer Sam ../images/Emo79.gif

Lucifer Sam התחיל את חייו בתור Percy the Ratcatcher, היינו "פרסי לוכד העכברים". בשלב מסויים הגו הפלוידים את הרעיון להפיק סרט מאוייר על חייו של פרסי הנ"ל, וגם בשלבים מתקדמים של הקלטת Lucifer Sam מציינים דפי ההקלטה כי השיר נועד להיו "סיפור חייו האמיתי של פרסי לוכד העכברים". הרעיון לא התגשם. הרבה טייקים נדרשו עד שהפלוידים היו מרוצים מההקלטה. ריק רייט, במיוחד, הקפיד שהקלידים יישמעו נכון וטוב ככל שאפשר. סיד, בינתיים, היה מרכז העניינים. ג'ף ג'ארט, אחד הטכנאים, זוכר: "הם כולם היו בחורים נהדרים, אבל סיד היה פנטסטי. הוא היה מין גאון יצירתי ואנרגטי כזה. הוא נהג להסתובב יחף באולפן, לחלוץ את נעליו וללכת יחף - על בהונותיו - רוב הזמן." גם פיטר בוון, טכנאי אחר, זוכר כיצד סיד היה נוהג להסתובב יחף ולקפל את שולי מכנסיו, שכן זה היה לפני שג'ינסים נכנסו לאופנה. הנה דברים שנכתבו על השיר בסיבוב הקודם: ציףציף1000: לוציפר סם הוא שיר על חתול... ואולי לא? "ג´ניפר ג´נטל" המאוזכרת בשיר, היא ג´ניפר ספיירס, שהיתה חברתו של בארט בשלב מוקדם. היא מושווית למכשפה - אבל קשה לקחת זאת ברצינות, כי השיר כולו ספוג בהומור. יחד עם זאת, יש הטוענים שבמילות השיר יש אינדיקציה לריב ביניהם ("he´s the right side; you´re the left side"). חתולים, כמובן, נחשבו ליצורים שטניים בימי הביניים - דימוי בו עשו אמנים רבים שימוש לאחר מכן - ומכאן הקשר בין החתול לג´ניפר ג´נטל. ניתן לכן לראות שני רבדים בשיר - ואולי יותר: ההומור, וההרפתקנות (המוסיקה מזכירה קצת מוסיקה מסרטי ג´יימס בונד, מאותה תקופה), ומצד שני צד אפל כלשהו, הנמצא מתחת לפני השטח. Rainbow Demon: אין לי הרבה מה לומר על השיר הזה חוץ מזה שהוא אחד האהובים עליי בPIPER. מזכיר קצת את סרטי האוסטין פאוארס... לא בדיוק הסגנון הרגיל של פינק פלויד שאנחנו מכירים , ומתאים לעניין שזאת היתה תקופת הנסיון של הפינק פלויד בתור להקה חדשה ללא כיוון משמעותי אחד.. למרות שזה אחד השירים הטובים של שנות ה60 של פינק פלויד, אני שמח שהם עזבו את הסגנון של השיר הנ"ל לטובת צליל יותר אישי (בעיקר של סיד ו-ווטרס), מה שהפך אותם ללהקה הטובה ביותר בעולם בסגנונם ואולי בכלל. מה דעתכם על השיר?

vegetable man

New member
../images/Emo45.gif

כ"כ ג'יימס בונד (רק בגרסא פסיכדלית הומוריסטית)! צורת הנגינה האופיינית של סיד באה פה לידי ביטוי בצורה מצויינת. שיר דינמי כזה, בטח היה יפה בהופעות. גם שיר נהדר של סיד להתחיל איתו, למשל. הסולו הזה של הכינור באמצע (או לפחות זה נשמע כמו כינור) מגניב לגמרי. מעניין שזה השיר האחרון שהקליטו ל-Piper, דווקא לא שיר מסובך.

זה לא השיר האחרון שהוקלט לאלבום

ואגב כינורות, בחזרות למופע Games for May (בו הושמע Lucifer Sam) ניסה ווטרס לנגן על הבס עם קשת. אולי זה זה??

vegetable man

New member
זה בטח זה

כי זה קצת נמוך מדי לכינור, ובזמן שהוא מנגן עם הקשת לא שומעים בס, לעומת זאת שומעים גיטרה. שיר מגניב להופעות...

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gif המ, ציף,

בגלל שאני חובבת חתולים אובססיבית למדי, אני חייבת לציין שבמצרים [ואני כמעט בטוחה שבתקופה יותר מאוחרת מבימי הביניים] האמינו שחתולים הם אלוהיים. אני דווקא הייתי מפרשת את החתול כטוב וג'ניפר כרעה. You're the left side - ג'ניפר. [שמאל בד"F מייצג את הצד הרע.] He's the right side. - החתול. [כי ימין זה ההפך.
] והחלק האחרון.. זה כאילו החתול עוקב אחריה. At night prowling sifting sand. Hiding around on the ground. He'll be found when you're around. That cat's something I can't explain. והמשפט האחרון אני חושבת נאמר בפליאה. אבל באופן טוב. וההתחלה החלט שולטת. ג'יימס בונד בגרסה יותר מגניבה, או משהו. זה אחד השירים היחידים בפייפר שאהבתי בשמיעה ראשונה.

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gifואולי אני פשוט לא אובייקטיבית,

כי אני נורא אוהבת חתולים.

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gif אבל אני מדברת על עצמי.

אני אוהבת את רוב הדברים שקשורים בחתולים. ><

oribarak

New member
שיר שנות ה60 טיפוסי, עם ריף מגניב

אחד האהובים עלי מהאלבום, ואי פעם של הפלויד...אני מאז ומתמיד התחברתי למנגינות מסתוריות של בלשים...וזה לא רק ג'יימס בונד, פשוט המנגינה של ג'יימס בונד הכי מפורסמת מבין המנגינות האלה...קיים גם "בלדה לסוכן הכפול" של משינה אבל אנחנו בפלויד כרגע. שיר מגניב, מילים יפות, השירה של בארט מאוד מיוחדת פה...אבל הריף...יאמי כמובן שלא התעמקתי מדי במילים של השיר...אבל אני אתחיל להתעמק

oribarak

New member
yehhhh , תתקנו את הטעויות

לוציפר סאם, חתול סיאמי תמיד יושב לצידך תמיד, לצידך החתול הזה הוא משהו בלתי מוסבר גי'ינג'ר ג'ינג'ר את מכשפה את הצד השמאלי הוא בצד הימני או לא החתול הזה הוא משהו בלתי מוסבר לוציפר לך אל הים תהיה חתול בעניינים(צדקתי?) תהיה חתול ספינות איפה שהוא, בכל מקום החתול הזה הוא משהו בלתי מוסבר בלילה משוטט, מפזר חול מתחבא מסביב על הקרקע הוא יימצא כשאתה בסביבה החתול הזה הוא משהו בלתי מוסבר

oribarak

New member
והמילים המקוריות

Lucifer Sam, siam cat Always sitting by your side Always by your side That cat's something I can't explain Ginger, ginger you're a witch You're the left side He's the right side Oh, no That cat's something I can't explain Lucifer go to sea Be a hip cat Be a ship's cat Somewhere, anywhere That cat's something I can't explain At night prowling sifting sand Hiding around on the ground He'll be found when you're around That cat's something I can't explain

כמעט ../images/Emo13.gif

בבית השני זה לא ginger ginger אלא Jennifer Gentle. אומרים שהשיר נכתב בהשראתה של מי שהיתה חברתו זמן קצר לפני כן, ג'ניפר ספיירס.

נימרודל

New member
לוציפר סאם... ../images/Emo54.gif

אחרי ההבהרה הזאת, אני באמת חושבת שסיד רמז רמז די עבה על הסיכסוכים שלו עם ג'ניפר. "את הצד השמאלי, הוא הצד הימני- הו לא! אני לא יכול להסביר את החתול הזה..." זאת אומרת, הוא לא יכול להסביר למה באמת הם רבים. למה היא לא יכולה להבין אותו או הוא אותה. למרות שהבית השני עדיין תעלומה בעיני... מעניין המ הוא אומר.

הוא מזכיר יותר את הפסקול

של "ספרות זולה". אחד השירים שאני הכי אוהב. ניתוחים מעניינים הבאתם, רק אוסיף שבארט באמת כותב מחונן ונגן מוכשר.

למעלה