ציףציף1000
New member
../images/Emo79.gif Point Me At The Sky ../images/Emo79.gif
הסינגל האחרון שהפלויד הוציאו בבריטניה, עד שנת 1979, כלל את השיר הזה בצד א'. לטעמי, זהו שיר מצויין, אחד הטובים שלהם בתקופה הזו. שיר "רוקיסטי" יותר, פחות פסיכדלי, ובעל מבנה יותר מסורתי. המילים מזכירות במעט את Set the Controls: גם כאן מדובר בטייס, הפונה ל"יוג'ין" (המופיע גם בשיר שבצד ב'...) ומספר לו כי הוא עומד להמריא, הרחק מכדור הארץ. כמו ב-Set the Controls, יש כאן מעין דחיה של החיים הגשמיים, הארציים, והעדפה של השחקים כבריחה, כחופש, אולי? מוטיב הטיסה הוא המוטיב המרכזי בקליפ שצילמו הפלויד לצורך קידום השיר (וגם הוא מומלץ). והוא מופיע, כמובן, בשירים מאוחרים של הפלויד גם כן (On the Run, Learning to Fly, ABITW I, Money... עוד?) וזהו גם השיר הראשון בו ווטרס מזכיר מוטיב אחר שיופיע בהרבה שירים שלו: השגעון. אני לא בטוחה מי שר - האם זה ווטרס עצמו - אבל השירה כאן בכל מקרה הרבה יותר "חזקה", בטוחה בעצמה, מאשר בשירים שב-Saucerful, שהאחרונים בהם הוקלטו כחצי שנה קודם. אולי זה משקף את הבטחון העצמי הגובר של הפלויד המחודשת, בעקבות הצלחת האלבום, והופעותיהם באנגליה ואירופה.
הסינגל האחרון שהפלויד הוציאו בבריטניה, עד שנת 1979, כלל את השיר הזה בצד א'. לטעמי, זהו שיר מצויין, אחד הטובים שלהם בתקופה הזו. שיר "רוקיסטי" יותר, פחות פסיכדלי, ובעל מבנה יותר מסורתי. המילים מזכירות במעט את Set the Controls: גם כאן מדובר בטייס, הפונה ל"יוג'ין" (המופיע גם בשיר שבצד ב'...) ומספר לו כי הוא עומד להמריא, הרחק מכדור הארץ. כמו ב-Set the Controls, יש כאן מעין דחיה של החיים הגשמיים, הארציים, והעדפה של השחקים כבריחה, כחופש, אולי? מוטיב הטיסה הוא המוטיב המרכזי בקליפ שצילמו הפלויד לצורך קידום השיר (וגם הוא מומלץ). והוא מופיע, כמובן, בשירים מאוחרים של הפלויד גם כן (On the Run, Learning to Fly, ABITW I, Money... עוד?) וזהו גם השיר הראשון בו ווטרס מזכיר מוטיב אחר שיופיע בהרבה שירים שלו: השגעון. אני לא בטוחה מי שר - האם זה ווטרס עצמו - אבל השירה כאן בכל מקרה הרבה יותר "חזקה", בטוחה בעצמה, מאשר בשירים שב-Saucerful, שהאחרונים בהם הוקלטו כחצי שנה קודם. אולי זה משקף את הבטחון העצמי הגובר של הפלויד המחודשת, בעקבות הצלחת האלבום, והופעותיהם באנגליה ואירופה.
Hey Eugene This is Henry McClean And I've finished my beautiful flying machine And I'm ringing to say That I'm leaving and maybe You'd like to fly with me And hide with me, baby Isn't it strange How little we change Isn't it sad we're insane Playing the game that we know ends in tears The games we've been playing for thousands and thousands and thousands and... Jumps into his cosmic flyer pulls his plastic collar higher Light the fuse and stand right back He cried This is my last goodbey Point me at the sky and let it fly Point me at the sky and let it fly Point me at the sky and let it fly And if you survive till two thousand and five I hope you're exceedingly thin For if you are stout you will have to breathe out While the people around you breathe in people pushing on my sides is something that i hate and so is sitting down to eat with only little capsules on my plate Point me at the sky and let it fly Point me at the sky and let it fly Point me at the sky and let it fly And all we've got to say to you is goodbye It's time to go, better run and get your bags It's goodbye Nobody cry, it's goodbye Crash, crash, crash, crash, goodbye...
הי, יוג'ין, זה הנרי מקלין וסיימתי [לבנות] את המכונה המעופפת היפה שלי ואני מצלצל כדי לומר שאני עוזב ואולי תרצה לטוס איתי ולהתחבא איתי , בייבי האין זה מוזר עד כמה מעט אנחנו משתנים האין זה עצוב שאנו מטורפים משחקים את המשחק שאנחנו יודעים שייגמר בדמעות המשחק אותו אנו משחקים כבר אלפי אלפים ואלפים... קופץ אל תוך המעופף הקוסמי שלו מושך את צווארון הפלסטיק שלו למעלה הדליקו את הפיוז, ועימדו מרחוק הוא צעק: זו הפרידה האחרונה שלי! כוון אותי אל השמים ותן לזה לעוף כוון אותי אל השמים ותן לזה לעוף ואם תשרוד עד שנת 2005 אני מקווה שתהיה רזה מאוד כי אם תהיה שמנמן תצטרך לנשוף בעוד האנשים סביבך יצטרכו לנשום [בגרסת ה-BBC השורה האחרונה היא: כדי שהאיש לצדך יוכל לנשום] אנשים דוחפים אותי בצדדים זה משהוא שאני שונא וגם לשבת כדי לאכול כשיש רק כמוסות קטנות על צלחתי כוונו אותי אל השמים ותנו לזה לעוף כוונו אותי אל השמים ותנו לזה לעוף כל מה שיש לי לומר לכם זה "להתראות" הגיע הזמן ללכת, מוטב שתרוצו ותביאו את מזוודותיכם להתראות שאף אחד לא יבכה, זה להתראות התרסקות, התרסקות, התרסקות... להתראות....