Quicksilver

../images/Emo79.gif Quicksilver ../images/Emo79.gif

קטע אווירה מסתורי, מלא צלילים חלליים שלכאורה לא הולכים לשום מקום, שמזכירים לי משום מה את מעמקי הים. זו אחת התכונות שאני אוהבת באלבום הזה: המסתוריות של חלק מהקטעים כאן מציתה את הדמיון. זו תכונה שהם איבדו אחר כך - או עזבו במכוון, יותר נכון. איך אפשר להשוות את הקטע הזה, נניח, עם "החומה"?

wommer

New member
אממ

בהתחלה יש הרגשה של צלילי גלים כאלו, שמתנפצים על החוף... ואח"כ באמת רייט מנגן כל מיני צלילים שמיימיים מאוד יפים, שבאמת מזכירים את הים. אולי אפשר לקשר את השם, quicksilver לחברה שקיימת כיום, שמייצרת אם אני לא טועה בעיקר מוצרי ים. מעניין... :) דבר ראשון, המסתוריות נראה לי מופיעה שוב בechos אולי... דבר שני,לפי דעתי, אי אפשר להשוות את הדיסק הנ"ל ל"חומה". אני חושב שווטרס היה בטוח בעצמו מבחינת מה שהוא רוצה להעביר למאזין, שלא היה לו מספיק מקום לשחק עם הלחן כך שנתחיל להתעמק יותר מדי בלחן. הוא בטח רצה שנתעסק בניתוח השירים, בלהבין מה הוא רוצה להעביר שם. ורואים את זהבבירור בלחנים, כי אין שם דברים מאוד מסובכים מבחינה מוסיקלית, אין שם יותר מדי אפקטים, כמו למשל בדארק סייד. אפילו באנימלס יש דגש לא קטן על המוזיקה,על דרך נוספת בה הפלויד דרכו, הרוק הנוקשה יותר ממה שהכרנו לפני כן.

vegetable man

New member
אני מסכים

עם הקו שלך: אווירת עריכת הנסיונות בשיאה בתקופה הזאת, וזה בהחלט מצער שהם חדלו ממנה ואף רוג'ר סולד ממנה בהמשך. למרות זאת, הקטע לא ממש דומה בכלום לקטעים האינסטרומנטליים באותה תקופה. אין בו שום מימד של הלחנה, והוא גיבוב של צלילים מתכתיים וכלי הקשה כבדים - שמתארים מצויין את הנוזל המתכתי הזה. הגונג והקלידים אכן עושים את כל העניין מיסתורי - דבר שגרם לי למיטב זכרוני לרצון רב לשמוע את הקטע הזה יותר כדי לנסות להבין אותו יותר טוב, והגעתי למסקנה שאין בו משהו מיוחד, למרות שיש בו כמה מעברים מעניינים ויפים. זה ניסיון מעניין שגם הם מין הסתם לא ממש לקחו ברצינות. עכשיו שאלה: רק לי ההתחלה נשמעת כאילו מישהו מוריד את הניאגרה?

למעלה