../images/Emo79.gifReckoner../images/Emo79.gif
השיר ה-7 באלבום, הוא גם שיר הנושא ומרכז האלבום:
השיר ה-7 באלבום, הוא גם שיר הנושא ומרכז האלבום:
Reckoner You can't take it with you Dancing for your pleasure You are not to blame for Bittersweet distractors Dare not speak its name Dedicated to all you all human beings Because we separate like ripples on a blank shore (in rainbows) Because we separate like ripples on a blank shore (in rainbows) Reckoner Take me with you Dedicated to all you
מֵחשב אתה לא יכול לקחת את זה איתך רוקד עבור העונג שלך אתה אינך נושא באשמה עבור המפריעים המרירים שלא תעז לומר את השם שלו מוקדש לכולכם אתם כל בני האדם מפני שאנחנו מפורדים כמו גלים בחוף ריק (בקשת בשמיים) מפני שאנחנו מפורדים כמו גלים בחוף ריק (בקשת בשמיים) מחשב קח אותי איתך מוקדש לכולכם אתם _________________________________________ השיר נכתב לראשונה בשנת 2000, ורדיוהד הציגו אותו בגירסא הישנה שלו לראשונה ב-2001 - ניתן לשמוע עד כמה היא שונה בלינק הזה (נשמע לי קצת לד זפלין - אפרופו ההופעה ההיסטורית היום). רדיוהד כבר ציינו לא מכבר בראיון ש-Reckoner הוא "מרכז" האלבום. אני לא ממש מצליח להבין מה ת'ום אומר בעצם. ישנם כמה גירסאות למילים - אני לא יודע איזה היא הנכונה, ובכל מקרה לא הייתי נתפס לתרגום הזה. בין השורות Because we separate like ripples on a blank shore אפשר לשמוע את ת'ום שר "In Rainbows". בכל מקרה, נשמע שת'ום מדבר על ניצול לרעה של משהו ("Dancing for your pleasure"). והשירה של "Because we separate like ripples on a blank shore" נשמעת כמו וידוי של הכרה בכך ש"הוא" ו"היא" שונים מאוד, נפרדים. אבל מעבר לאלה לא הצלחתי לפתח הבנה יותר מעמיקה...כנראה שיש פה התייחסות למערכת יחסים. לא אהבתי את השיר בשמיעה ראשונה, גם לא בשנייה - משהו בו היה נשמע לי בהתחלה קצת חוזר על עצמו ומייגע, אבל לאחרונה אני ממש ממש אוהב אותו, השירה של יורק מלאה ב...סוג של חמלה כזאת, משהו מנחם בקול שלו, יחד עם כלי הקשת. קשה להסביר. שיר מדהים.