Several Species....

../images/Emo79.gif Several Species.... ../images/Emo79.gif

ועתה, הגענו אל השיר בעל השם הכי ארוך בתולדות הפלויד: Several Species of Small Furry Animals Gathered Together in a Cave and Grooving with a Pict. מה אפשר לומר על הקטע הזה? אפשר להתפלסף, ולומר שיש כאן השפעות ברורות של רון גיסין וגישתו למוסיקה (כולל המבטא הסקוטי המזוייף). אפשר סתם לומר שזה הקטע הכי מצחיק שווטרס כתב מעודו - וכלל לא בטוח שהוא התכוון שזה יהיה קטע הומוריסטי! מישהם רוצים לנסות ידם בתרגום הטקסט?
 

vegetable man

New member
קטע קטע

הנה אחד מהאפשרויות להבין את הנאום של רוג'ר בסוף:
Aye an' a bit of Mackeral settler rack and ruin ran it doon by the haim, 'ma place well I slapped me and I slapped it doon in the side and I cried, cried, cried. The fear a fallen down taken never back the raize and then Craig Marion, get out wi' ye Claymore out mi pocket a' ran doon, doon the middin stain picking the fiery horde that was fallen around ma feet. Never he cried, never shall it ye get me alive ye rotten hound of the burnie crew. Well I snatched fer the blade O my Claymore cut and thrust and I fell doon before him round his feet. Aye! A roar he cried frae the bottom of his heart that I would nay fall but as dead, dead as 'a can be by his feet; de ya ken? ...and the wind cried Mary. [In English] Thank you.​
אני לא אתרגם, אבל: אבל יש פה שימוש של מילים מיוחדות לסקוטים, roon זה נהר בדרום מערב סקוטלנד...ה-pict הוא עם שכבש את בריטניה ולחם ברומאים, והתמזג עם העם הסקוטי בשלהי המאה ה-19. לא ברור מה רוג'ר מנסה לומר, אבל אין ספק שהוא מתבדח על חשבון הסקוטים... אגב, מקורות לא רשמיים שומעים באמצע הקטע (לא בנאום של רוג'ר, אלא באמצע,אם מורידים את מהירות ההשמעה זה יותר ברור) את גילמור אומר "This is pretty avant-garde isn't it" ו-"bring back my guitar". רון גיסין אמנם לא השתתף, אך הקדיש לרוג'ר שיר בשם "To Roger Waters, Where-ever you are". אני רק אסיים ואומר, שאני ממש אוהב את הקטע הזה, ובפרט את הנאום החוצב לבבות הזה של רוג'ר בסוף!!!
 
זה בהחלט שיר מאוד מאוד מאוד מיוחד

לחן מקסים למרות שהוא טיפה חוזר על עצמו מי הנגנים בשיר? זה שיר נחמד שאפשר לשמוע בשמחה אבל זה לא בגלל הגאוניות המוזיקלית שפורצת ממנו אלא בגלל שהוא סתם חביב
 

One Echoe

New member
איזה קטע.

אחת היציאות הטובות של ווטארס! מאוד דומה במהות ל on the run גם כאן הפלויד נתנו מבט אל העתיד...
 
השם הארוך הזה

משעשע אותי כל פעם מחדש. קטע מעניין שברגע מסויים נהייה קצת מציק. ואז בא ה-"נאום" שצריך לקרוא אותו איפשהו.
 

new revolution1

New member
חחחח שיר ענק....../images/Emo6.gif

אין... כששמעתי אותו נקרעתי מצחוק.. בין השירים שאני הכי אוהבת באומה- גומה, ובין הקטעים הכי הזויים ומטורפיםםםםם... לא הבנתי בתחילה מה ההקשר לשם של השיר, אבל כששמעתי כמה פעמים, הבחנתי בקולות יער משונים כגון- קופים, פיות ומה לא... אהבתי את ההחצנה של הקולות ההזויים האלה, המיסתוריות שבשיר- מה בדיוק ווטרס אומר ומה בעצם הסיפור של החיות האלה שצועקות כמו פרה מיוחמת
המבטא הסקוטי ממש מתאים לשיר מכיוון שסקוטים ידועים בהתחברותם לטבע (תקנו אותי אם אני טועה..) סיפורים על שדונים הזויים ופיות לא חסר
לסיכום: שיר מזזזזזניב לזנבות!
 

vegetable man

New member
שום סמים

לפחות לא ע"פ הגדרתי, ולא סמים שגורמים להזיות. הסם הכי חזק שפינק פלויד השתמשו בו, הוא האהבה למוסיקה, והרצון לפתח אותה כמה שיותר, כך הם אמרו, ואני מאמין להם בהחלט. כמובן, מדבר על תקופת פוסט-בארט.
 

Coon Jew

New member
רוג'ר אמר פעם

שתמיד היה להם גראס באולפן...אז סביר שהם כן השתמשו בסמים
 

itaikuskus

New member
הקטע הוא

שרוב אומני הרוק לא רואים בגראס כסם, ולוקחים את העניין ברמה של מובן מאליו. אפשר לעשות את המוסיקה הזאת עם גראס או בלעדיו. הסמים שנחשבו כמפתחי תודעה ושימשו כמושא שירים של אמנים שונים הם דברים יותר כבדים כמו האסיד או ההרואין, שבעצם מפתחים תלות ופעמים רבות, גומרים את החיים,מה שאי אפשר ממש לומר על גראס.
 

Shakty

New member
גם רוה האנשים שמכירים את הנושא

לא מתיחסים לגראס כסם מסוכן - סם כן אבל מסוכן לא - סמים יש גם חוקיים ובכל מקום - גם קפה סיגריות ואלכוהול זה סמים. השאלה מהי רמת הסיכון. ואי אפשר להתיחס להרואין כסם מרחיב תודעה - זה סם ממשפחת האופיאטים והוא DOWNER ומנתק מטבעו. ל LSD אין התמכרות גופנית בכלל אבל הסכנות שלו באות מכיוון אחר - הוא ידוע כטריגר למחלות נפש רדומות.
 

vegetable man

New member
הוצאת לי את המילים מהפה

העניין היה לומר מה שרצית בלי שיגידו לי ח"ח שאני מעודד שימוש בגראס...
 
חס וחסה

פורומנו אינו מטיף לשימוש בסמים (כולל סיגריות ואלכוהול), כי זה אסור (וגם טפשי). ולשם קצת איזון של הדיון: יש לי ידיד באנגליה שאחותו כבר שנים נכנסת ויוצאת ממוסדות פסיכיאטריים, בשל סכיזופרניה קשה, וכל זאת בגלל שעישנה גראס בזמן הלימודים באוניברסיטה.
 
למעלה