The Fletcher Memorial Home

../images/Emo79.gifThe Fletcher Memorial Home ../images/Emo79.gif

Take all your overgrown infants away somewhere And build them a home, a little place of their own. The Fletcher Memorial Home for Incurable Tyrants and Kings. And they can appear to themselves every day On closed circuit T.V. To make sure they're still real. It's the only connection they feel. "Ladies and gentlemen, please welcome, Reagan and Haig, Mr. Begin and friend, Mrs. Thatcher, and Paisly, "Hello Maggie!" Mr. Brezhnev and party. "Scusi dov'è il bar?" The ghost of McCarthy, The memories of Nixon. "Who's the bald chap?" "Good-bye!" And now, adding colour, a group of anonymous latin- American meat packing glitterati. Did they expect us to treat them with any respect? They can polish their medals and sharpen their Smiles, and amuse themselves playing games for awhile. Boom boom, bang bang, lie down you're dead. Safe in the permanent gaze of a cold glass eye With their favorite toys They'll be good girls and boys In the Fletcher Memorial Home for colonial Wasters of life and limb. Is everyone in? Are you having a nice time? Now the final solution can be applied. יד פלטשר קח את כל האינפנטילים המגודלים שלך לאנשהו רחוק ובנה להם בית, מקום קטן משל עצמם יד זיכרון לפלטשר ביתם של עריצים חשוכים ומלכים. הם יוכלו להופיע בפני עצמם בכל יום בטלוויזיה במעגל סגור, בכדי לוודא שהם עדיין בחיים כי זה הקשר היחיד שהם יכולים להרגיש "גבירותיי ורבותי, קבלו בבקשה את רייגן והייג, מר בגין וחבר , גברת תאצ'ר, ופייזלי ". "הלו מגי!" מר ברז'נייב וחבורתו, הרוח של מקארת'י, זכרונות מניקסון" "מי הגבר הקירח? להתראות!" ועכשיו, בכדי להוסיף קצת צבע, חבורה של אורזי בשר לטינו אמריקאיים אנונימיים ואופנתיים. האם הם ציפו שנתייחס אליהם באיזה כבוד? הם יכולים להבריק את המדליות שלהם, למתוח את חיוכיהם ולשעשע את עצמם במשחקים לזמן מה "בום בום באנג באנג, שכב אתה מת!" בטוחים במבטם התמידי של עיניים מזוגגות, עם צעצועיהם האהובים. הם יהיו ילדים טובים ביד פלטשר, ביתם של קולוניאליסטים מבזבזי חיים ואיברים האם כולם בפנים? אתם מבלים? עכשיו הפתרון הסופי יכול להתבצע

מי ומי בשיר

רייגן - נשיא ארה"ב שייצג כמו תאצ'ר באנגליה שמרנות וקפיטליזם וכ'ו וכו' הייג - שר החוץ של רייגן וראש צוות הבית הלבן של ניקסון בגין - ראש ממשלת ישראל, שפתח ב-1982 במלחמת לבנון (בדיעבד ה-I) וחבר - אריק שרון(?) תאצ'ר - ראש ממשלת אנגליה השמרנית שפתחה במלחמת איי פוקלנד, לאחר שהחונטה הצבאית בארגנטינה ניסתה להציל את עצמה במלחמה מיותרת. פייזלי - מנהיג נוצרי באירלנד שהתנגד להסכם אנגלו-אירי בתחילת שנות ה-80 ברז'נייב - מנהיג בריה"מ בזמן מלחמת אפגניסטאן מקארת'י - סנאטור אמריקני שהנהיג את "ציד המכשפות" נגד כל מי שנחשד בסוציאליזם בארה"ב ניקסון - נשיא ארה"ב בשיאה של מלחמת ויטנאם, אבל גם זה שסיים אותה + התפטר אחרי פרשת ווטרגייט ולהוספת צבע: חבורה של מנהיגי צבא דרום אמריקנים "אורזי בשר"= כנראה להזכיר את השחיתות והאכזריות שבמשטרים האפלים של דר'-אמריקה בשנות השבעים והשמונים שהוציאו להורג אלפים חפים מפשע איזה שיר אופטימי נכון?

Jason2

New member
ציד המכשפות

היה נגד מי שנחשד בקומוניזם לא בסוציאליזם.

Jason2

New member
כמובן שאין קשר בין מה שקרה

שם להגיון כלשהו, אבל זו היתה הסיבה. והם לא בחלו באמצעים נגד כל אדם שנחשד בין אם הוא היה קומוניסט או לא.

meytar

New member
אני אהבתי מאוד את הרעיון של השיר.

לעומת זאת, לא מתאים לדעתי שהוא הכניס את המוות האישי של אביו, כאילו כל העריצים וכל המנהיגים אחראיים למותו, למרות שהוא נהרג במלחמה שהתקיימה לפני עלייתם לשלטון של כל אלה. ועומר, הרי אין באלבום אף שיר אופטימי, אולי מלבד השיר האחרון, ובעצם מהאלבום WYWH יש לווטרס מעט מאוד שירים אופטימים.

flowerboy69

New member
אחד השירים הנפלאים ביותר שאני מכיר

אני שומע אותו המון...תמיד מרגש אותי.אני נוטה לפרש אותו בצורה מאוד פשוטה-בית לכל "גדולי האומה" שכשלו כי הטירוף של הכסף והשליטה גרם להם לאבד את השפיות.השיר מעולם לא קיבל הזדמנות לביצוע חי על ידי הפלויד אלא רק על ידי וווטרס אבל יש לי גרסה של להקת "המכונה" שמבצעת גרסה יפהפיה לשיר הזה מה שקצת מפצה... שיר ענק.

למעלה