ציףציף1000
New member
../images/Emo79.gif The Scarecrow ../images/Emo79.gif
השיר הבא שהוקלט, וגם יצא כצד ב' של הסינגל See Emily Play.
השיר הבא שהוקלט, וגם יצא כצד ב' של הסינגל See Emily Play.
The black and green scarecrow as ev'ryone knows stood with a bird on his hat and straw ev'rywhere He didn't care He stood in a field where barley grows His head did no thinking His arms didn't move except when the wind cut up rough and mice ran around on the ground He stood in a field where barley grows The black and green scarecrow was sadder than me But now he's resigned to his fate 'cause life's not unkind He doesn't mind He stood in a field where barley grows
הדחליל השחור-ירוק שכולם מכירים עמד עם ציפור על כובעו וקש בכל מקום לא היה אכפת לו הוא עמד בשדה בו צמחה שעורה שום מחשבות בראשו שום תנועה בזרועותיו חוץ מכשהרוח קרעה אותו בגסות ועכברים התרוצצו על האדמה מסביב הוא עמד בשדה בו צמחה שעורה הדחליל השחור-ירוק היה עצוב יותר ממני אבל עכשיו הוא השלים עם גורלו כי החיים אינם לא-נחמדים לא אכפת לו הוא עמד בשדה בו צמחה שעורה אחד השירים האהובים עלי ביותר של בארט, ולטעמי אחד הטובים שבהם. הנה הדברים שנכתבו עליו ע"י הגולשים בסיבוב הקודם של הפרוייקט: ציףציף1000: זהו, אולי, השיר הכי אהוב עלי באלבום. זהו גם אחד השירים הראשונים של בארט ששמעתי מתוך מודעות לכך שהוא כתב אותו, ומתוך מודעות להקשר המוסיקלי/היסטורי בו נכתב השיר. אני זוכרת היטב את אותו רגע, מה שמעיד כנראה שזה היה אחד הרגעים המוסיקליים שהשפיעו עלי יותר מאחרים. אחד מאותם רגעי "אההההה!" האלו, כשפתאום הכל נראה אחרת, יותר בהיר וברור. רגע נדיר, שאין הרבה כמותו. Scarecrow הוא שיר חריג הן במוסיקה שלו והן במילותיו. כמו בשירים האחרים באלבום, המוסיקה בשיר חורגת מהמבנה המקובל של שירי פופ ורוק´נ´רול של התקופה, ונטועה בגל הפסיכדליה. אך המעניין כאן הן דווקא המילים, שהיו חריגות לא רק יחסית לשירי פופ "רגילים" אלא גם יחסית לנושאים שהעסיקו את אמני הרוק היותר רציניים, באותה תקופה. זהו שיר אפל בהרבה מהממוצע דאז, ומאוד אישי. בניגוד לשירים אחרים באלבום – אסטרונומי דומינה, למשל – הדימויים בשיר ברורים וחדים מאוד, עד לפרטים הקטנים. בארט גם שר את המילים ללא סימני פיסוק, כמעט (בדומה ל-Bike), אולי בנסיון ליצור תמונה שלמה (כמו בציור) שבה כל החלקים קשורים זה לזה, בלתי נפרדים. "הדחליל הירוק-שחור כפי שכולם יודעים עמד עם ציפור על כובעו וקש בכל מקום לא היה אכפת לו. הוא עמד בשדה בו צומחת שעורה." יש הרואים בשיר, בדיעבד, סימנים ראשונים להתמוטטותו של בארט, המדמה עצמו לדחליל העומד בודד בשדה, מרוט ומרופט. הוא אינו מסוגל למחשבה או לתזוזה. הרוח צולפת בו והוא אינו יכול להתגונן. חיות השדה (ציפורים, עכברים) מרשים לעצמם לגעת בו, והוא אינו יכול להרחיקם. "הדחליל הירוק-שחור עצוב יותר ממני אבל עתה הוא נכנע לגורלו כי החיים אינם אכזריים לא אכפת לו. הוא עמד בשדה בו צומחת שעורה". האם באמת לא אכפת לו? יתכן (ואף סביר) שבארט לקח את הדימוי של הדחליל מהשדות מחוץ לעיר, בהם נהג להסתובב כילד ונער. הפלויד צילמו שני קליפים לשיר, כשהראשון – משנת 1967 – מראה אותם (עם בארט) מסתובבים בשדה (עם דחליל?). את הקליפ השני – שצולם בשנת 1968 עם גילמור, טרם ראיתי. אמילי: זה גם השיר האהוב עלי באלבום... כבר ציינתי שאני אוהבת מוזיקה אירית? אז השיר הזה לוקח אותי למחוזות של מוזיקת עם קלטית. והמילים: טוב.. המילים כל כך הזכירו לי תחושות של גיל הנעורים, כשהכל נראה בודד וחסר תוחלת ופטאליסטי.. resigned to his faith.. טוב אולי זה כי אני לוקחת קורס בהתפתחות של גיל ההתבגרות ואחד הדברים שלמדנו היה התחושה הפטאליסטית וחוסר האונים שהרבה נערים מרגישים. בארט היה עדיין כמעט נער.. בן 24 אם זכרוני אינו מטעה אותי.. וגם כך היתה בו ילדותיות ושובביות. אולי זה מחיר הילדותיות והנעורים... תחושות כאלה.. השיר הזה הוא מטאפורה אחת גדולה לחיים של סיד וחושפת אותו שוב ככותב רגיש ומוכשר. Miss CB: שיר מאוד מעניין לדעתי - מצד אחד מוסיקה די קצבית ושימוש ממש מגניב בכלים שונים (בהתחלה לפחות), ז"א זו לא בלדה ממש; מצד שני המילים די מדכאות. אולי הדחליל הוא סוג של מטאפורה לסוג מסוים של אנשים, אולי זה סתם הראייה של בארט על חיי הדחלילים באנגליה, בכל אופן שמח זה בטח לא. הוא מלא קש, ציפורים יושבות עליו, עכברים מתרוצצים לו בין הרגליים.. אבל לו זה לא מזיז. אבל בסוף יש שורה, But life´s not unkind he doesn´t mind. (או אולי לא שמעתי נכון) - אולי הכוונה היא, שהחיים דווקא יכולים להיות יותר טובים ושמחים, אבל הדחליל בכלל לא חושב ולא אכפת לו מהסביבה ומהחיים שלו עצמו אז הוא מוותר מראש. הוא מקבל את הגורל שלו בלי התנגדות. מה דעתכם על השיר?