There There

V e g

New member
../images/Emo79.gif There There ../images/Emo79.gif

There There in pitch dark i go walking in your landscape. broken branches trip me as i speak. just because you feel it doesnt mean it's there. just because you feel it doesnt mean it's there. there's always a siren singing you to shipwreck. (don't reach out, don't reach out) steer away from these rocks we'd be a walking disaster. (don't reach out, don't reach out) just because you feel it doesn't mean it's there. (there's someone on your shoulder) just because you feel it doesn't mean it's there. (there's someone on your shoulder) there there why so green and lonely? heaven sent you to me. we are accidents waiting waiting to happen. we are accidents waiting waiting to happen.​
בחושך מצרים, אני הולך לטייל בנוף שלך ענפים שבורים מכשילים אותי כשאני מדבר זה שאתה מרגיש את זה, לא אומר שזה שם זה שאתה מרגיש את זה, לא אומר שזה שם יש תמיד סירנה, שרה לך מפני טביעת-ספינה (אל תושיט יד, אל תושיט יד) נווט הרחק מהסלעים האלה, אנחנו נהיה אסון מהלך (אל תושיט יד, אל תושיט יד) זה שאתה מרגיש את זה, לא אומר שזה שם (יש מישהו על הכתף שלך) זה שאתה מרגיש את זה, לא אומר שזה שם (יש מישהו על הכתף שלך) שם, שם למה כה ירוק ובודד? שמיים שלחו אותך אלי אנחנו תאונות שמחכות להתרחש אנחנו תאונות שמחכות להתרחש ___________________________________________________________________________________________ טוב, יש הרבה מה לומר... נתחיל מזה שהשיר הזה נחשב לשיר הכי פופולרי של רדיוהד מאז Karma Police. הוא נכתב עוד ב-2000, בזמן שרדיוהד הקליטו את Kid A, או לפני. השיר היה מועמד לגראמי בתור "הופעת הרוק הטובה ביותר", ומאז שהוצג בהופעות, פתח באופן מסורתי את ההופעות של רדיוהד. רדיוהד מייחסים ללהקה הגרמנית "Can", שפעלה בעיקר בסבנטיז, את ההשראה לשיר. אני אכתוב עוד על השיר בהמשך. בינתיים, מה דעתכם על אחד השירים היותר משמעותיים של רדיוהד? אוהבים / לא ממש אוהבים? המוסיקה? המילים ומשמעותן (למי שרוצה)?

lbsh

New member
סירנות

קראתי שתום כתב את השיר בהשראת סדרת ילדים שראה עם בנו. מישהו יודע איזה? בכל מקרה סירנות: במיתולוגיה היוונית, הסירנות (Σειρῆνας) היו נימפות ים בעלות גוף של ציפור וראש של אשה. הן היו הצאצאיות של אל הנהר אכלואוס (עם זאת, וירגיליוס מציין את פורקיס, אל הים הקדום, כאביהן) מהמוזה טרפסיכורה או מהמוזה מלפומנה. הסירנות חיו על אי מוקף בסלעים ובצוקים, שם הן ישבו על סלע ושרו שירים. שירתן הייתה כה ענוגה ויפה שמלחים, שחלפו ליד מקום מושבן ושמעו את שירתן מרחוק, קפצו מספינותיהם אל מותם, או כיוונו את ספינותיהם לעבר הסלעים, שם הן נטרפו. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%99%D7%A8%D7%A0%D7%94

V e g

New member
זה מעניין

נראה שהשורות there's always a siren singing you to shipwreck. מדברות על הסירנות שאכן שרות כה יפה, ועלולות לגרום לספינה שהמלחים מכוונים לא נכון להיטרף. סידרת הילדים שת'ום ובנו נוח מכורים אליה, נקראת Bagpuss, משם השם האלטרנטיבי של השיר, The Boney King Of Nowhere. בהשראתה גם נעשה הקליפ המדהים של There there, שזכה בבימוי האמנותי בטקס פרסי הוידאו של MTV בשנת 2003. השיר הוא בין הכי טובים של רדיוהד בעיני. לדעתי הוא מדבר על יחסים בין אנשים. אולי על מישהו שפלש לשטח לא שלו, ז"א לדוגמא אולי השתמש במשהו ששייך למישהו אחר, או "לקח" חברה של מישהו, או משהו כזה, בשורה הזאת: "i go walking in your landscape" כשאתה הולך בנוף לא מוכר, מחפש בו תשובות, אתה מפוחד, אתה עלול לשלם ביוקר על טעויות. כאן נכנסים הענפים ביער המפחיד, העורבים שהם סמל למוות, הסירנות והספינות הטרופות. "don't reach out" מזכיר לי את הסצינה שת'ום לא מקשיב לעצה, וכן מושיט יד אל עבר הנעליים בקליפ, והסוף ידוע. "just because you feel it doesn't mean it's there" - יש הרבה פירושים, שלי די פשוט: זה שאתה מרגיש שהתשובה למה שאתה מחפש נמצאת דווקא פה, לאו דווקא נכון. "Why so green and lonely" הוא "מדוע הלכתי לאיבוד כשרציתי למצוא אותך?" green יכול להתפרש גם כ"חולני". בשורה התחתונה, בעיני השיר מדבר על חוסר הבנה ותקשורת בין אנשים, כי כל אחד מבין דברים אחרת, לכן התוצאה היא שכולנו בעצם תאונות שעומדות להתרחש.

ערך סנטימנטאלי גבוהה

זה השיר הראשון ששמעתי מהאלבום httt, ואין צורך לומר שזו הייתה התרגשות גדולה בזמנו. מלבד העובדה שהקליפ מדהים, אני חושב שזה אחד השירים שאני מזדהה יותר מכל עם המילים שלו. יש פה פשוט משפטים שההרגשה היא שט'ום נכנס לי לראש והתחיל לכתוב לפי מה שהוא ראה שם. שיר נפלא, עם משמעות אישית עצומה. 10 בסולם קוטנר....או משהו.

Street Spirit 0

New member
../images/Emo153.gif|חמוס| אה!

אחד השירים הכי טובים של רדיוהד לדעתי. אני לא ממש טובה בלנתח שירים את המשפט "We are accidents waiting to happen" זה אחד המשפטים הכי מעניינים וגאוניים ששמעתי. כמובן שהקליפ שלו מדהים ולדעתי השיר הזה הכי טוב בהופעה חיה :) [שמעתי אותו גם בביצוע אקוסטי והוא נפלא ^^]. [אני כל כך שיטחית :X]

FunkyMonk

New member
שם שם

בשיר מתוארים שני מקרים, שקורים לאדם מסויים (או לשני אנשים שונים). בשניהם יש תיאור למשהו שלא בהכרח קיים, אבל רואים את התוצאות שלו. אם האדם מטייל ב"חושך מצרים" (תרגום יפה, אגב), איך הוא יודע בכלל שענפים מכשילים אותו? הרי הוא לא רואה כלום. אם רב החובל מתרסק לסלעים, איך ניתן שזו סירנה ששרה לו? הרי סירנות לא קיימות. Just cause you feel that, doesn't mean it's there לדעתי זה משהו יותר בסגנון של "זה שאתה חושב שמשהו נכון וקיים, לא אומר שזה כך באמת". אבל עכשיו לקחת את המשפט הזה ולהגיד שזה על בוש, שזה על בלייר, שזה על אנשים מאמינים, וכו'. לדעתי זהו שיר טוב. אמנם לא האהוב עלי באלבום הנפלא הזה, אבל בהחלט אחד היותר טובים...

The Girl Who

New member
ניתוח שלי...

אחד השירים האהובים עליי. ולא ידעתי שהוא כ"כ הצליח... חשבתי קצת על המילים, ובהתחלה עלתה בי תחושה של קונפליקט או דו שיח, שנוגע באופן פסימי בפער העמוק שבין הפן הרגשי, אינטימי, אנושי, לבין החוץ. כלומר, תיאור של פער טראגי בין החוץ לפנים, בין הרצון לחוש את הדברים במלוא עוצמתם, לבין העולם המגביל, המלא בתמונות של טבע, אך כלפי חוץ אטום. והמטאפורה של אנו כבני אדם כתאונות, מדגישה את הקונפליקט, בכך שתאונה למעשה לא ניתנת למניעה, אלא מתרחשת מכורח הדברים. אך במקרה זה בשיר, אנו תאונות המחכות להתרחש, כלומר תאונות שלא "ימלאו" את יעודן למעשה, והרצון לחוש את החיים עצמם, לאחוז בהם. החיים נותרים בודדים, כמעטה ירוק (why so green and lonely?), המרחיק את ידינו מלגעת... הממ זהו.
אני סתם נהנית לי לנתח קצת את השיר...אבל בכל מקרה, אני כ"כ אוהבת את השיר ואת המקצבים שבו, וגם לי הוא היה השיר הראשון ששמעתי מHTTT. כך שיש לי יחס מיוחד כלפיו..

asaphxiix

New member
singing you to shipwreck

נראה לי יותר... שרה אותך אל הריסות הספינה או משהו כזה אני לא טוב בתרגום אח, איזה שיר.

ודלר

New member
שם שם הוא שיר על

זוגיות. או לפחות כך אני מבין אותו. גם לטעמי זה אחד השירים היותר מרגשים של הלהקה, בעיקר בגלל הדרך ההימנונית בה הוא בנוי. יש לקראת הסוף איזו התרחשות שמובילה לשיא מלודי מנוטוני, פיזמוני מצמרר. נמדה לי שהשיר כאמור מדבר על הקושי שבלנהל שיחה רומנטית, שיחה שתמיד אורבת לך שם איזו אי הבנה או "תאונה שממתינה להתרחש". מה דעתכם?

The Girl Who

New member
התחושה הראשונית שלי...

באמת הייתה קשורה לזוגיות. ביחוד בתחילת השיר...התיאור הזכיר לי מטאפורה נשית.

Knives Out

New member
שיר מדהים, הכי טוב באלבום..

זה ו 2+2=5 ... אגב, רדיוהד עשו ל Can קאבר לשיר שלהם "The Thief" - אחלה קאבר גם כן.

Ellabll

New member
אני חושבת שהשיר

נכתב על כל הפיתויים האסורים בחיים, כל הדברים שאנחנו רוצים ומושכים אותנו מהמסלול הבטוח שלנו, זה יכול להיות הכל, אהבה, כסף, הצעה מפתה, חומריות או לא, כל המחשבות האלו שהדשא של השכן ירוק יותר ומה שטוב לו גם יעשה לי טוב, הרצון לנסות והפחד להיכשל. ורואים את זה גם בקליפ, שהוא הולך בתוך היער ואז מגיע לדבר "הנכסף" שבסוף מאבן אותו (מעצב אותו?). "בחושך מצרים, אני הולך לטייל בנוף שלך, ענפים שבורים מכשילים אותי כשאני מדבר, זה שאתה מרגיש את זה, לא אומר שזה שם זה שאתה מרגיש את זה, לא אומר שזה שם" הבית מדבר על הרצון שלנו להשיג את המטרה הנכספת והדרך לא קלה, ענפים גורמים למעידה, דיבורים במקום עשייה, וההרגשה של החמצה, או ההרגשה שהיא שגויה. יש תמיד סירנה, שרה לך מפני טביעת-ספינה (אל תושיט יד, אל תושיט יד) נווט הרחק מהסלעים האלה, אנחנו נהיה אסון מהלך (אל תושיט יד, אל תושיט יד) זה שאתה מרגיש את זה, לא אומר שזה שם (יש מישהו על הכתף שלך) זה שאתה מרגיש את זה, לא אומר שזה שם (יש מישהו על הכתף שלך)" הסירנה היא בעצם המשיכה האסורה לכיוון המטרה הנכספת (מטרה נכספת כי זה יכול להיות הכל), והקול הפנימי שאיפשהו אומר לך שזה לא נכון "אל תושיט יד". ולמרות הידע וההזהרות של כולם ושל הקול הפנימי עדיין אנחנו נקח סיכונים שלא טובים לנו, המשפט "יש מישהו על הכתף שלך" מצטייר אצלי כמו מכר שבא ושם לך יד על הכתף מאחור כשאתה לא רואה, מעיין משיכה כזו לעצירה. "שם למה כה ירוק ובודד? השמיים שלחו אותך אלי? אנחנו תאונות שמחכות להתרחש אנחנו תאונות שמחכות להתרחש" ירוק = קינאה, בודד = בסוף כולם נשארים לבד ברדיפה אחרי המטרות שלהם בחיים, והשמיים = גורל. אנחנו תאונות שמחכות להתרחש = באצם הטעויות שאנחנו עשים בחיים בדרך אל המטרות הנכספות לנו, והטעויות שקורות ויקרו לנו בדרך.

Knives Out

New member
הסירנות הן..

סירנות מן המתולוגיה.. שם, הסירנות היו יצורים יפייפים שקולם היה בוקע באמצע הים, והאנשים על הספינות היו מתחרפנים משמחה מהקול והמראה היפה של הסירנות שישבו על הסלעים, וכך היו נמשכים לעבר הסלעים עד שטבעו למוות. D:

קודם כל שם השיר לדעתי הוא לא שם שם.

אלא כמו שמרגיעים ילד קטן שמתפרע ומאבד עשתונות.. There There. כך גם כאן בשיר.. הוא מדבר שם על אווירה מעורפלת ועל תחושה של מין פראנואידיות.. של לחוש דברים שהם לא באמת שם. ולכן הוא צועק שם אם להרגיע את עצמו אולי There There . השורה הכי חזקהבשיר אני חושב שהיא Why so green and lonely? למה כ"כ ירוק וטוב, אז למה שכ"כ טוב ככה ושסוף סוף הדברים ירוקים אתה מרגיש כ"כ בודד? תחושה שיוצאת לי לפחות לחוש לפעמים. מבחינת מוזיקה שיר אדיר! אחד האהובים עליי, ממש רדיוהד שיר שממש מבטא את היצירתיות שבלהקה הזאת.

The Girl Who

New member
../images/Emo45.gif

גם אני תרגמתי את there there, כמו שמרגיעים תינוק... ולא שם שם.

Latisia

New member
שיר מדהים!

בהחלט מבין השירים הכי טובים של רדיוהד! אין לי יותר מידי על מה לכתוב אליו כי אנשים אחרים כבר כתבו על זה. אבל כן גם אצלי השיר הזה התפרש על מערכת יחסים בין איש לאישה ועל קנאה. נפל לי האסימון מי אלה הסירנות רק לפני כמה חודשים שחיפשתי חומר לאיזה שיר שהייתי צריכה להכין אליו פרזנטציה לשיעור ספרות פה ואז ישר הבנתי על מה כתב ת'ום. אני גם ממש אוהבת את השיר בהופעה, במיוחד בגלל השירה המיוחדת של ת'ום והקצב שג'וני ואד מנגנים על התופים האלה. שיר מדהים!

למעלה