When the tigers broke free

../images/Emo79.gif When the tigers broke free ../images/Emo79.gif

לפני שנפנה ל-the final cut יש שיר אחד שהופיע בפס הקול של הסרט, אבל לא באלבום "החומה". זה השיר שבכותרת השרשור. הוא מופיע בסרט בשני חלקים (אני לא זוכרת מה הראו בקטע הזה). השיר מדבר על הקרב במלחמת העולם השניה, בו נהרג אביו של ווטרס. ה"טייגרים" הם הטנקים של הנאצים. בכל אופן, המילים:
It was just before dawn One miserable morning in black ’44 When the Forward Commander Was told to sit tight When he asked That his men be withdrawn And the Generals gave thanks As the other ranks Held back the enemy tanks For a while And the Anzio Bridgehead Was held for the price Of a few hundred ordinary lives And kind old King George Sent Mother a note When he heard that Father was gone It was I recall In the form of a scroll With gold leaf and all And I found it one day In a drawer of old photographs Hidden away And my eyes still grow damp To remember His Majesty signed in his own rubber stamp It was dark all around There was frost in the ground When the Tigers broke free And no one survived From the Royal Fusiliers Company "Z" They were all left behind Most of them dead The rest of them dying And that’s how the High Command Took my daddy From me​
זה היה בדיוק לפני עלות השחר ביום עגום אחד בשנת 44' השחורה כאשר למפקד החזית נאמר שלא לזוז מהמקום כאשר הוא ביקש שאנשיו יסוגו לאחור והגנרלים אמרו תודה בעוד בעלי הדרגות הנמוכות מנעו מהטנקים של האוייב מלהתקדם למשך זמן מה וראש-הגשר באנציו נשאר בידיהם, במחיר של כמה מאות חיים פשוטים והמלך ג'ורג' הזקן שלח מכתב לאמא כשהוא שמע שאבא נפל זה היה, אני זוכר בצורת מגילה עם עלה מוזהב והכל ומצאתי אותו יום אחד במגירה של תמונות ישנות מוסתר בעומקה ועיני עדיין מתלחלחות כשאני נזכר שהוד מעלתו חתם עם חותמת הגומי האישית שלו מסביב הכל היה חשוך כפור עטף את האדמה כאשר הטייגרים פרצו קדימה ואף אחד לא ניצל מאוגדת הרובאים המלכותית Z הם כולם הושארו מאחור רובם מתים והשאר גוססים וכך המפקדה העליונה לקחה את אבא שלי ממני זהו שיר דרמטי, שהאווירה בו מועצמת על ידי התיזמור והקצב ה"צבאי". הדימויים טובים, ו-ווטרס לוקח אותנו אתו למסע בחזרה ל-44, כאילו אנחנו שם. אנחנו יכולים לראות דרך עיניו של ווטרס הילד את תעודת ההערכה שקיבלה אמו (נדמה לי שהראו את זה בסרט). חבל רק שווטרס מקלקל את הכל בשורות האחרונות. במקום לראות בכך טרגדיה של האנושות, הוא רואה את זה כטרגדיה אישית שלו, ושולח אצבע מאשימה כלפי מפקדיו של אביו, במקום לראות את התמונה הכללית. בנקודה זו, הוא מאבד אותנו.

Jason2

New member
אני אוהב את האוירה של השיר הזה

זה שיר שנכתב על מלחמת העולם השניה ובאמת לוקח אותנו לאותה תקופה. אני לא חושב שהשורה האחרונה מורידה מזה. אני תמיד ראיתי את זה כמשהו אישי אך גם כמשהו שמדבר לכל מי שאיבד קרוב משפחה במלחמה הזאת וכאלה לצערנו היו הרבה. בסרט נדמה לי שמראים את בוב גלדוף לבוש במדי צבא עומד מול הראי. זה אגב השיר שחיפשתי הכי הרבה זמן עד שהוא יצא ב-94 בגרסה השניה של the final cut.

meytar

New member
שיר שלוקח זמן להתרגל אליו.

כמו הרבה שירים מTFC , גם השיר הזה בהתחלה נשמע לי משעמם ולאחר כמה שמיעות התחברתי אליו מאוד. הלחן והאווירה שבשיר מתחברים בצורה מדויקת עם המילים. הוא מעביר את התחושה הזו של החיים שלאחר המלחמה, שלאחר הקרב, של אלה שנשארו ומספרים את הסיפור. לא שנים רבות אחרי, וגם לא מיד אחרי, כשהריח של העשן עוד ננמצא באוויר, כשעוד יש פחד. אני לא מסכימה, ציף, לעניין השורה האחרונה. מה שאני אוהבת מאוד בשיר זה החיבור והמעבר הזה בין תיאור היסטורי של הקרב והמלחמה לבין תיאור אישי של ווטרס. אני אישית מרגישה שיש קצת בעיתיות עם המיקום שלו באלבום. למרות שמבחינת האווירה של השיר והסיפור שבו הוא מאוד מתקשר לאלבום, משהו ברצף קצת לא מסתדר לי. אולי זה כי הכרתי קודם את האלבום ללא השיר הזה. ד"א, אני ממש בטוחה שזה Company C.

flowerboy69

New member
בחלק הראשון

רואים את אבא של פינק בבונקר מטעין אקדח ושומע את ההפצצות בחוץ ואת הסוף מתקרב.בחלק השני פינק הנער נכנס יום אחד לחדר של ההורים ומוצא מגרה עם דברים של האב כולל את המכתב בו הודיעו לאימו שאביו נהרג... אני אוהב מאוד את השיר הזה למעשה התקליטון הזה היה הראשון שקניתי... לדעתי הוא לא היה צריך להכנס לגרסה המחודשת של פיינל קאט הוא כאילו לא שייך לשם ככה אני מרגיש.היה צריך לצאת פסקול רשמי לסרט החומה ושם היה מקומו

The Walrus

New member
אני מאוד אוהב את השיר

מאוד ריגש, שיר מאוד מדכא שלוקח זמן להתאושש ממנו אחרי שמיעתו. אני דווקא חושב שהשורות האחרונות הכי חזקות, כי במקום להשתמש בנתונים הטכניים והאובייקטיביים של הבית הראשון, הבית האחרון הרבה יותר אישי, ומראה כמה כל בנאדם שמת במלחמה הוא בנאדם, ולא עוד מספר אחד בסטטיסטיקה...

holo

New member
עוד שיר שגורם לי

למאוס ברוג'ר ווטרס ובהתבכיינות המעצבנת שלו. מזל שלפחות זה לא נכנס לחומה...

אני דווקא אוהב את השיר

ב"חומה" מועברת היטב ההרגשה של ילד שמנסה לחוות את אביו דרך חפצים שקשורים אליו,למרות שלא היה ביניהם מעולם כל קשר אמיתי והתחושה הזו מהווה יותר מאוחר לבנה בחומה .. מעבר לזה, לדעתי אין פה התבכיינות יתרה של ווטרס- אלו חייו כמו שהתעצבו מחוץ לשליטתו וכך כילד הוא בפשטות הבין את המוות של אביו . וגם - לדעתי אכן מקומו של השיר באלבום הזה, אבל אולי לא במיקום בו הוא מוקם..

holo

New member
שמע, אני מבין את הכאב שלו

או לפחות יכול לנסות להבין, אבל ברגע שהוא מורח את זה על אלבום וחצי זה כבר מאבד מהטעם ומהרגש. מה גם שהכתיבה שלו בשלב הזה כבר לא ממש מעניינת, אם משווים לדוג' ל WYWH שם הוא מצליח לתאר ולהעביר רגשות בצורה מצוינת לדעתי.

האזרחק

New member
דווקא הסיום עושה את השיר

חיילים שנהרגים "שם" כבר לא מזיזים לאף אחד, כנראה מעולם לא הזיזו וזה מה שמסופר בכל השיר. השורה האחרונה מסכמת את כל הסיפור האמיתי, מלחמה שמלחמה ראש גשר וגנרלים, טנקים ומכתב מהמלך - בסוף נשאר ילד בלי אבא.

למעלה