מה מתבשל בתוך הסיר

Bavmorda

New member
../images/Emo8.gif מה מתבשל בתוך הסיר ../images/Emo35.gif

אין לי ספק שתדעו, אבל סתם בשביל השעשוע. אחרי הניחוש הנכון - יבוא המתכון. לילה
וב.
 

Bavmorda

New member
חוט שפגט.....

כדי להוציא משהו שלא צריך להשאר שם בסוף הבישול....
יש ניחוש ?
 

clcl

New member
אחרי כל הצרמוניה אולי זה מרק עוף והחוט

מחובר לצרור ירק?
 

Bavmorda

New member
../images/Emo106.gif יש לנו מנצחת ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אכן כן - מרק עוף
החלטתי לשחק קצת עם הצילום, ולגרום לכם לקצת סקרנות
הכמות בסיר היתה כ"כ גדולה שאפילו בבוקר הוא היה עוד חם. מתכון אוסיף מאוחר יותר....
 

bigjack

New member
נראה מה נשאר לנו ../images/Emo4.gif

נוצות, קשקשים, מחושים ומה עוד יש? וואלה אני לא טוב בניחושים
 

Bavmorda

New member
צודק... ובדיוק עכשיו באותה הדקה הגבתי לחנה../images/Emo13.gif

טוב נו... נתן לך גם גביעה
 

bigjack

New member
אז אני קלעתי בול ../images/Emo13.gif

אבל למה לקשור את הגרונות
לאן כבר יש להם לברוח
 

Bavmorda

New member
../images/Emo12.gif שאני אקשור גרונות ??!!!

את הפטרוזליה קשרתי בכדי שאוכל להוציא אותה בסיום הבישול ושהיא לא תתפזר לי בתוך המרק.
 

clcl

New member
../images/Emo6.gif גם אני חשבתי על זה... והסתכלי היטב

כדי לוודא שזה לא זנב של עכבר......
 

Bavmorda

New member
../images/Emo63.gif מרק עוף ביתי - הצד היהודי של החורף

מצרכים: עוף שלם, בינוני, במשקל של כ- 1.8 ק"ג. יש לבקש מהקצב לפרק אותו לפי 8 (2 פולקע + 2שוקיים+ 2 כנפיים + חזה + גרון=8). לא לזרוק שום חלק ואפילו לקנות עוד גרון (כולו 3 ש"ח לקילו) [את החזה אני שומרת לשניצלים...] שני בצלים בינוניים- כ"א חתוך לארבע אבל עדיין שלם בחלקו. ז"א חתוך אבל לא עד הסוף. 3-4 גזרים (אני שמה יותר אפילו 7, לא יכולה לאכול מנת מרק ללא גזר) - כל גזר חתוך לארבע אצבעות. שני שורשים פטרוזיליה - חתוכים כמו הבצלים חצי צרור עלי פטרוזליה - קשור בחוט שפגט, או בוקה גרני אמיתי : עלה אחד כרישה, עלה דפנה אחד, 1 ענף טימין, מספר גבעולי פטרוזיליה ומספר עלי סלרי. שורש סלרי - חתוך לחצי או רבעים, תלוי לפי הגודל. מספר עלי סלרי את העוף הנקי (מנוצות, שומן מיותר, עור למי שמעדיף בלי, ושטוף) שמים בסיר ומוזגים מעליו מיים בטמפ' החדר עד כדי כיסוי ומעט יותר. להביא לרתיחה ולבשל על סף רתיחה עוד 10 דקות. בזמן הזה לקפות את הקצף והלכלוך שהפריש העוף (בעיקר בגלל העור). להוסיף את שאר הירקות, וצרור הפטרוזיליה הקשור ולפזר כפית אחת של מלח. בסוף המרק צורך יותר מלח אבל מעדיפה להשאיר את ההמלחה לסועד. לוודא שמיים מכסים את כל תכולת מרכיבי המרק, ואם אין מספיק להוסיף. להביא לרתיחה ולבשל מכוסה על האש הכי קטנה שעה. להוציא את צרור הפטרוזיליה הקשור ולחכות עד שיתקרר. אחרי ששהה לילה במקרר אפשר לקפות מחדש ולהוציא את שאר השומן. ובהגשה איך אפשר בלי: שקדי מרק פלפל שחור גרוס טרי עלי פטרוזיליה קצוצים או איטריות ביצים וכמובן הירקות ובשר העוף מפורק מבעוד מועד. בתאבון
 
למעלה