../images/Emo63.gif מרק עוף ביתי - הצד היהודי של החורף
מצרכים: עוף שלם, בינוני, במשקל של כ- 1.8 ק"ג. יש לבקש מהקצב לפרק אותו לפי 8 (2 פולקע + 2שוקיים+ 2 כנפיים + חזה + גרון=8). לא לזרוק שום חלק ואפילו לקנות עוד גרון (כולו 3 ש"ח לקילו) [את החזה אני שומרת לשניצלים...] שני בצלים בינוניים- כ"א חתוך לארבע אבל עדיין שלם בחלקו. ז"א חתוך אבל לא עד הסוף. 3-4 גזרים (אני שמה יותר אפילו 7, לא יכולה לאכול מנת מרק ללא גזר) - כל גזר חתוך לארבע אצבעות. שני שורשים פטרוזיליה - חתוכים כמו הבצלים חצי צרור עלי פטרוזליה - קשור בחוט שפגט, או בוקה גרני אמיתי : עלה אחד כרישה, עלה דפנה אחד, 1 ענף טימין, מספר גבעולי פטרוזיליה ומספר עלי סלרי. שורש סלרי - חתוך לחצי או רבעים, תלוי לפי הגודל. מספר עלי סלרי את העוף הנקי (מנוצות, שומן מיותר, עור למי שמעדיף בלי, ושטוף) שמים בסיר ומוזגים מעליו מיים בטמפ' החדר עד כדי כיסוי ומעט יותר. להביא לרתיחה ולבשל על סף רתיחה עוד 10 דקות. בזמן הזה לקפות את הקצף והלכלוך שהפריש העוף (בעיקר בגלל העור). להוסיף את שאר הירקות, וצרור הפטרוזיליה הקשור ולפזר כפית אחת של מלח. בסוף המרק צורך יותר מלח אבל מעדיפה להשאיר את ההמלחה לסועד. לוודא שמיים מכסים את כל תכולת מרכיבי המרק, ואם אין מספיק להוסיף. להביא לרתיחה ולבשל מכוסה על האש הכי קטנה שעה. להוציא את צרור הפטרוזיליה הקשור ולחכות עד שיתקרר. אחרי ששהה לילה במקרר אפשר לקפות מחדש ולהוציא את שאר השומן. ובהגשה איך אפשר בלי: שקדי מרק פלפל שחור גרוס טרי עלי פטרוזיליה קצוצים או איטריות ביצים וכמובן הירקות ובשר העוף מפורק מבעוד מועד. בתאבון