חלב

humint

New member
../images/Emo80.gifחלב../images/Emo80.gif../images/Emo53.gif

אהלן, בחצי שנה האחרונה שיניתי לחלוטין את תזונתי ופתחתי בדיאטה. אחד מהמרכיבים שלה (בלי לשים לב אפילו) היה ועודנו המעטה עד לרמת אפס במוצרי חלב וכל הקשור בחלב. בכלל, מאז ומתמיד לא הייתי "פריק" של מאכלים חלביים. הבעיה היא שככל שעובר הזמן אני מרגיש שיותר ויותר קשה לי לעכל מוצרי חלב. אם קרה ואכלתי משהו שיש בו כמות יפה של חלב - אני נתקף כאבי בטן, שלשולים והקאות - דבר שלא היה קודם לכן. לצורך הדוגמא היום אכלתי גלידה ("קוקילידה") והרגשתי ממש רע עד לפני שעה בערך - ואני די בטוח שזה בגלל זה...! רציתי לדעת מאין נובעת הרגישות הזאת, האם ייתכן שפיתחתי ככה סתם באמצע החיים אלגריה לחלב, ומהן ההשלכות בנושא?! כל פיסת מידע תתקבל בברכה...! תודה רבה.
 
רגישות לחלב

המצב המתואר מוכר כאי סבילות לסוכר החלב -הוא הלקטוז. זהו מצב שבו קיים מחסור יחסי באנזים שמעכל את סוכר החלב =לקטוז. מצב זה מתרחש עם הגיל ומושפע גם במצבים בהם החשיפה למרכיב זה יורדת, כפי שתארת - המעטת באכילת מוצרי חלב. במצב זה הגוף מייצר פחות לקטאז (אותו אנזים שמעכל את הלקטוז) וכך אותו אדם מסגל לעצמו אי סבילות יחסית ללקטוז. מצב זה אינו אלרגיה לחלב. אלרגיה הינה מצב בו קיימת רגישות לחלבון החלב (ולא לסוכר כמו במקרה זה). מומלץ-לנסות לחזור לאכול מוצרי חלב בכמות קטנה ובהדרגה ובחון שנית את יכולת הגוף להתמודד עם מרכיב זה.
 

davesh

New member
אפשר גם ליטול כדור המכיל לקטאז'

לפני הצריכה של מוצרי החלב.
 
לקיחת לקטאז

נכון שקיימת האפשרות לקחת טבליות לקטאזין המכילות את האנזים החסר. מהניסיון- לא תמיד מספק ויעיל באופן המונע את תופעות הלוואי לחלוטין. כמו כן קיים הצורך לקחת לעיתים מספר טבליות כאשר אוכלים מוצר המכיל יותר לקטוז- לא תמיד זה נוח לכל אחד.
 
למעלה