מה מבשלים לחג ?

bigjack

New member
../images/Emo80.gif מה מבשלים לחג ? ../images/Emo71.gif

כולם מוזמנים לשתף בתפריט ובתכנונים לבישולי החג מתכונים ותמונות יתקבלו בשמחה ובוודאי שאפשר לשתף גם במתכונים שלא קשורים לבשר
חג שמייח
 

אחשל

New member
מתכונים עוד אין, רעיונות כבר יש ../images/Emo13.gif

למחר, ארוחת ערב חג בסוכה - כרעי עוף שאני מתכוון להכין עם רימונים - מיץ/רכז/גרגרים, עוד לא סגור. חוצמזה, בחוה"מ אני מארח מפגש חברתי של הצוות מהעבודה, 12-13 איש, + 5-6 ילדים. זה הולך להיות ערב בשרי מאוד
. אני מתכוון לנסות להכין ברזאולה, אחרי שראיתי את מוטי סופר מכין אחת באיזה תוכנית בערוץ האוכל. וזה רק כחלק ממנות הפתיחה
. עיקר העיקריים יהיה נתח אנטריקוט שייצלה בשלמות, לאט לאט... תמונות (בתקווה שיהיה לי כח
), אחרי האירוח.
 
עפ"י הוראות מגבוה זה הולך להיות חלבי

המשימות שלי - פסטה פסטו + פסטה פטריות בשמנת + גלילי בצק פילאס במילוי 3 גבינות + ברוסקטות שום וחמאה + סלט יווני.
 
כן. נכון. אגב - תיזהר עם הברזאולה

פריסת הפרוסות חייבת להיות דקה כנייר, שאם לא כן - יש לזה מרקם וטעם של צמיג.
 

אחשל

New member
../images/Emo51.gif על הטיפ, גם השף הזהיר מזה ../images/Emo13.gif

יש לך מושג כמה זמן זה נשמר במקרר או באחסון יבש
 
הטיפ שנתתי לך לא נובע מניסיוני עם סינטה

אלא עם זה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%95%D7%98%D7%95 בעצם, מדובר בשיטה עתיקה לשימור בשר במלח.
 

אחשל

New member
תודה על הקישור ../images/Emo45.gif

מדברים שם על משך הכנה וייבוש של מספר חודשים - רחוק מאוד מאופן ההכנה שסופר הראה. ננסה ונראה מה יצא
 

Bavmorda

New member
אני כבר אתמול הכנתי קציצות ברוטב עגבניות,

ומהפלפלים האדומים שחשבתי שאעשה אותם ממולאים בבשר, קליתי אותם..... אחרי קילופים וחיתוכים ישר לצנצנת עם שמן זית, חומץ בן יין וכמובן - איך אפשר בלי - פרוסות שום
. אז רק נשאר להכין תוספת - תפ"א בתנור שהילדים אוהבים ואולי אפילו עוגת שוקולד.... (בסופ"ש אהיה פטורה מהאכלת דרדסים אז אין הרבה להתכונן).
חג שמח, BAV.
 
סטייק בלימון ושום

סטייק בלימון ושום זה המקור, אני הסרתי את הלימון רק מהצלחת והוספתי אספרגוס וכרובית מזין בריא וטעים. חג שמח לכולם
 
ובקשה, שמרו לי על האתרוגים לצורך

הכנת ריבת אתרוגים, המגוון מצומצם ולא הצלחתי להשיג עדין עוד נסיון יעשה היום בשוק האתרוגים בככר רבין, אולי אצליח ,החמודיםם לוקחים 19 ש"ח לאתרוג אחד קטן. תודה
 
אתמול השגתי 8 אתרוגים=20 ש"ח

אחרי מקח וממכר. המחיר ההתחלתי 10 ש"ח לאתרוג קטן. איך עושים עלינו קופה.
 
למעלה