שרשור מתכוני בשר לראש השנה

bigjack

New member
../images/Emo80.gifתלוי איזה חלק של העגל

ובאיזה דרך את רוצה להכין את זה. אם יש לך כבר את הנתח אז ספרי איזה וננסה לעזור. אם עוד לא קנית עדיין אז..... מנה חגיגית (אבל לא זולה) זה "שדרת" צלעות ממולאת בבשר, אורז, צנוברים ופירות יבשים.....אפוייה בתנור עם בטטות וירקות שורש אותו הדבר אפשר להכין מצלעות טלה או כבש וגם שוק טלה ממולא בתנור יכול להיות מרשים לחג.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gifאו.קי שתקני אותו אנחנו כאן../images/Emo9.gif

 

bigjack

New member
../images/Emo80.gifשרשור מתכוני בשר לראש השנה../images/Emo74.gif

לקראת החג שבפתח מזמין את כולם להעלות מתכוני בשר (אפשר גם עוף,
, כבש וכו') רצוי שהמתכון יהיה ברור עם הפרדה בין המצרכים לאופן ההכנה, כדי שאוכל להעלות הכל מסודר למאמרים.
 
../images/Emo48.gif צלי בשר ביין אדום לראש השנה ../images/Emo39.gif

צלי בשר ביין אדום לראש השנה שגרתי היום בבלוג שלי אתם מוזמנים יש שם הרבה מתכונים
 

simad1

New member
צלי כתף בדבש, רימונים ויין אדום

צלי כתף ברימונים, דבש ויין אדום ----סימה.ד: נתח בשר כתף (מס' 5) במשקל שני קילו 3 בצלים חתוכים לרבעים 3 גזרים גדולים חצויים לשניים 2 כרישות קטנות קצוצות גס 20 שיני שום שלמות (מחציתם נעוצים בתוך הבשר) למרינדה – 1/4 כוס שמן זית 3 כוסות יין אדום יבש 1/2 כוס רכז רימונים 1/2 כוס דבש 3 כפות סויה כף גדושה פלפל שחור גרוס טרי חצי כפית צי'לי טחון **** מערבבים בקערה את חומרי המרינדה. משרים בתוכה את נתח הבשר למשך 4-5 שעות (רצוי ללילה). בסיר גדול (שניתן לאפות איתו בתנור), מטגנים קלות את הבצלים, מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל הצדדים. מוסיפים את נוזל המרינדה וציר מרק בקר (או מים+ אבקת ציר בקר כ- 2 כפות) לכדי כיסוי 3/4 מגובה הבשר. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה וחצי. ממשיכים לאפות בחום 160 מעלות עוד כשעה בתנור. מצננים את הבשר ופורסים לפרוסות דקות. מעטרים בגרגירי רימון.
 

simad1

New member
צלי עוף, פירות יבשים וערמונים

צלי עוף בפירות יבשים וערמונים -----סימה.ד: 8 חתיכות עוף 2 בצלים גדולים קצוצים גס 4 שיני שום כתושות 3 גזרים גדולים פרוסים גס 200 גרם ערמונים (קלויים וקלופים) 6 תמרים גדולים מסוג "מג'הול" חצויים 5 תמרים צהובים פרוסים לרבעים 7 שזיפים מיובשים מגולענים לתיבול - 2 כפות רכז רימונים 1 כף גדושה דבש תמרים (סילאן) 1 כף גדושה סויה 1 כף גדושה ריבת בצל של "אוליביה" מלח/פלפל שחור חצי כפית פלפל צ'ילי חריף מיובש וטחון 3 כוסות ציר עוף או מים שמן קנולה *** מטגנים את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים את חתיכות העוף ומשחימים מכל הצדדים. מוסיפים את כל חומרי התיבול וציר העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. מוסיפים את הגזרים וממשיכים לבשל עוד 45 דקות. מוסיפים את יתר המצרכים, מערבבים קלות וממשיכים לבשל עוד 20 דקות.
 

להלהלה73

New member
עגל חלב בדבש וקוניאק

מצרכים : 4 ק"ג עגל חלב (עדיף לבקש נתח מהכתף ואחורה לכיוון הגב וכך אפשר לקבל נתח שלם ויפה) 1.5 כוסות דבש חצי כוס קוניאק(אישית ממליץ על קורבוזיה XO ) נייר אלומיניום תבנית עמוקה תנור אפייה אופן ההכנה : מחחמים תנור מראש לחום 250 מעלות. לוקחים תבנית אפייה ומרפדים אותה לגמרי בנייר אלומיניום. מערבבים כוס דבש אחת בכלי עם הקוניאק. מכינים מעיין סירה בנייר אלומיניום,בגודל שיוכל להכיל את נתח הבשר. יוצקים כחצי מכמות התערובת לתוך נייר האלומיניום. פותחים את נתח הבשר במרכזו,אך לא עד הסוף. מורחים את נתח הבשר בדבש שנשאר ומה שלא נמרח ונשאר מכניסים למרכז הנתח. מניחים את הנתח בתוך הסירה שהכנתם. סוגרים את הסירה היטב ומכניסים לתנור למשך כ-20 דקות. לאחר מכן מוציאים את התבנית,מגלגלים את הנתח מחוץ לסירה,יוצקים מעליו את שארית התערובת(דבש וקוניאק) מכסים את כל התבנית בנייר אלומיניום שתהייה סגורה לגמרי. מורידים את חום התנור ל-180 מעלות. מכניסים את התבנית ל-60 עד 90 דקות נוספות. ומה שנשאר זה להנות. בתאבון.
 
למעלה