קדירת צלי בקר ים תיכוני
קדירת צלי בקר ים תיכוני קדירת צלי בקר וירקות שורש עם חצילים וגרגרי חומוס. תבשיל בניחוח ים תיכוני . שילוב הבשר וירקות השורש בבישול ארוך עם חצילים ,גרגרי החומוס והכמון יוצרים טעם נהדר שונה ממתכוני צלי אחרים משהו עם ניחוח מהמטבח הערבי חומרים שמן זית 2 בצלים 2 גזרים 2 גבעולי כרישה 4 גבעולי סלרי 6 שיני שום 4 עגבניות – ללא הגרעינים קצוצות 2 כפות רסק עגבניות עלי פטרוזיליה 1 ק"ג שייטל חתוך לקוביות 2 חצילים בינונים 300 גר ` גרגרי חומוס 2 כוסות מרק בצל מלח פלפל שחור פפריקה מתוקה שבבי צ`ילי חריף כמון הכנה א.יש להשרות את גרגרי החומוס לילה , לבשל אותם עד להתרככות . אני השתמשתי בגרגרי חומוס מקופסה ב.לחתוך את החצילים לקוביות ולטגן עד השחמה קלה בשמן זית ,להוציא את החצילים למסננת ולהניח בצד ג.לחמם היטב בסיר כבד שמן ולצרוב את נתח הבשר שחתכנו לקוביות קטנות עד לסגירה ,להוציא את הבשר מהסיר. ד.באותו השמן שנותר בסיר לטגן את הבצל שקצצנו דק ולגרד בעזרת כף עץ את שאריות הבשר שנדבקו לתחתית הסיר . ה.להוסיף לבצל את הגזר ,הכרישה וגבעולי הסלרי אשר קצצנו לפרוסות או קוביות עד התרככות קלה . ו.להוסיף את שיני השום הקצוצות ולערבב עד שמורגש היטב ריחו של השום ,להוסיף את קוביות העגבניות ולבשל יחד כ 10 דקות תוך כדי ערבוב. ז.להוסיף את קוביות הבשר שטיגנו קודם ,לתבל לפי הטעם ,להוסיף את רסק העגבניות ומרק הבצל ח.לערבב ,להביא לרתיחה ,להנמיך לאש נמוכה ולבשל כשעתיים או עד התרככות הבשר. ט.להוסיף לתבשיל את קוביות החצילים וגרגרי החומוס ,רצוי בשלב זה לטעום ולתקן טעמים במידת הצורך , לבשל עוד כשעה . אני ויתרתי על השלב הזה של השעה והכנסתי בשבת לתנור ב150 מעלות לשעתיים {סה"כ שעתיים על האש ושעתיים בתנור} להגשה עם אורז לבן או על האורז עם הרבה רוטב