תחרות מתכוני הבשר עדיין בעיצומה

bigjack

New member
../images/Emo80.gif תחרות מתכוני בשר בתפוז ../images/Emo80.gif

והנה הקישור להודעה בערוץ האוכל כולם מוזמנים להעלות מתכוני בשר בלבד ללא עופות וחיות אחרות
זו התחרות שמתאימה בדיוק לפורום שלנו אז כולם לשבת ולהעלות מתכונים ואם אפשרי אז גם תמונות. יש פרסים שווים לזוכים אז בהצלחה לכולם.
 
תחרות בשר -

כתף בקר ממולא ברוטב גרנדין 1.5 ק"ג כתף בשר - לבקש מהקצב לעשות כיס 2-3 עצמות מח 1 בצל גדול מלח, פלפל מילוי 50 גר' פיסטוק חלבי קצוצים חבילה פטרוזיליה חצי כוס פירורי לחם חצי חבילה חמאה בטמפרטורת חדר רוטב 5 שיני שום כתושים חצי כוס גרנדין רבע כוס יין אדום חצי כוס רוטב צילי מתוק אופן ההכנה לערבב את חומרי המילוי ולהכניס לכיס הבשר. לתפור את הכיס שהמילוי לא יברח. גם חוט תפירה יתאים. בסיר גדול המתאים גם לתנור, לטגן את הבצל ועצמות המח עד שקיפות. להוסיף הבשר, לתבל ולטגן מכל צד. להוריד מהאש. לערבב את חומרי הרוטב ולשפוך על הבשר. להכניס הסיר לתנור שחומם מראש לחום בינוני , לכסות בנייר אלומיניום ומעל את מכסה הסיר, בערך לשעתיים. לבדוק את מצב הבשר. אם רך להוציא מהתנור ואם עדין קשה להכניס חזרה לתנור לעוד חצי שעה. להוציא מהתנור. לפרוס את הכתף רק כשהבשר מקורר. להכניס לתבנית שקופה ולשפוך מעל את הרוטב. אפשר לקשט מלמעלה בחופן פיסטוק חלבי קצוץ. בתיאבון.
 
כל הכבוד, כנסו

שלום ליאור, אחד המתכונים הטובים ביותר שעד היום פגשתי. קל, טעים להפליא, טעם של עוד, מתכון שכל אורח לא ישכח. יישר כח. ליאת.
 

goldfish11

New member
בקר בפסטו וירקות כתומים

המצרכים: נתח פילה מדומה במשקל 1-1.5 ק"ג 2-3 בצלים 4 גזרים 2-3 בטטות 6 שיני שום או 2 כפיות גדושות שום קפוא צנצנת רוטב פסטו מוכן (אני השתמשתי בזה של אוליביה) שמן זית מלח פלפל גרוס אבקת פפריקה מתוקה 2 עלי דפנה 2-3 גבעולי טימין טרי או 1-1.5 כפיות של טימין מיובש בקבוק יין אדום יבש אופן ההכנה: 1. לקצוץ לקוביות קטנות בצל אחד וגזר אחד ולהקפיץ במעט שמן זית עד שהבצל מתרכך מעט. 2. לחצות את הבשר לחצי לכל אורכו (כמו לחמניה), להניח פתוח כמו פרפר על קרש, לפלפל ולהמליח את הצד התחתון ולמרוח שכבה נדיבה של פסטו על הצד העליון. לפזר את הבצל והגזר על הפסטו ולקפל לשניים חזרה (כדי שיראה כמו לחמניה עם מילוי). 3. לקשור את נתח הבשר בחוט שפגט כדי שלא יתפרק בבישול או להכניס לתוך רשת. 4. לחתוך לרבעים את הבצל הנוסף ולאצבעות את הירקות הכתומים. להקפיץ במחבת עם שמן זית. 5. לטגן את הבשר מכל צדדיו במעט שמן זית בסיר רחב וכבד, להוסיף את הירקות, שום ושאר התבלינים. לצקת יין עד לשני שליש גובה הבשר ולהרתיח. 6. לכסות את הסיר, להנמיך את האש ולבשל כשעתים עד שהבשר רך. 7. יש להמתין כ-10 דקות לפני פריסת הבשר. אני ממליצה לפרוס בסכין חדה מאד יחד עם החוט ולנתק אותו רק לאחר הפריסה. 8. להגיש על פירה תפ"א עם הירקות הכתומים. בתאבון
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif מחכים למתכונים שלכם לתחרות ../images/Emo178.gif

פורום קרניבורים אנחנו או לא
אני לא מעלה מתכונים שלי כי מנהלים לא משתתפים בתחרות ולכן אני מחכה לכם
 

sjarjar

New member
העליתי כמה מיוחדים שלי בפורום מתכונים

פשוט כי במקור הם פורסמו שם.
 

Bavmorda

New member
../images/Emo4.gif הבעיה היא

שיש לי מתכון מנצח לספריבס אבל אין לי תמונה, ולדעתי אם אין תמונה אין גירוי וטעימה ויזאוליים אין מה לעשות - אנחנו טועמים קודם עם העיניים.
 

baronm10

New member
קדירת צלי בקר ים תיכוני

קדירת צלי בקר ים תיכוני קדירת צלי בקר וירקות שורש עם חצילים וגרגרי חומוס. תבשיל בניחוח ים תיכוני . שילוב הבשר וירקות השורש בבישול ארוך עם חצילים ,גרגרי החומוס והכמון יוצרים טעם נהדר שונה ממתכוני צלי אחרים משהו עם ניחוח מהמטבח הערבי חומרים שמן זית 2 בצלים 2 גזרים 2 גבעולי כרישה 4 גבעולי סלרי 6 שיני שום 4 עגבניות – ללא הגרעינים קצוצות 2 כפות רסק עגבניות עלי פטרוזיליה 1 ק"ג שייטל חתוך לקוביות 2 חצילים בינונים 300 גר ` גרגרי חומוס 2 כוסות מרק בצל מלח פלפל שחור פפריקה מתוקה שבבי צ`ילי חריף כמון הכנה א.יש להשרות את גרגרי החומוס לילה , לבשל אותם עד להתרככות . אני השתמשתי בגרגרי חומוס מקופסה ב.לחתוך את החצילים לקוביות ולטגן עד השחמה קלה בשמן זית ,להוציא את החצילים למסננת ולהניח בצד ג.לחמם היטב בסיר כבד שמן ולצרוב את נתח הבשר שחתכנו לקוביות קטנות עד לסגירה ,להוציא את הבשר מהסיר. ד.באותו השמן שנותר בסיר לטגן את הבצל שקצצנו דק ולגרד בעזרת כף עץ את שאריות הבשר שנדבקו לתחתית הסיר . ה.להוסיף לבצל את הגזר ,הכרישה וגבעולי הסלרי אשר קצצנו לפרוסות או קוביות עד התרככות קלה . ו.להוסיף את שיני השום הקצוצות ולערבב עד שמורגש היטב ריחו של השום ,להוסיף את קוביות העגבניות ולבשל יחד כ 10 דקות תוך כדי ערבוב. ז.להוסיף את קוביות הבשר שטיגנו קודם ,לתבל לפי הטעם ,להוסיף את רסק העגבניות ומרק הבצל ח.לערבב ,להביא לרתיחה ,להנמיך לאש נמוכה ולבשל כשעתיים או עד התרככות הבשר. ט.להוסיף לתבשיל את קוביות החצילים וגרגרי החומוס ,רצוי בשלב זה לטעום ולתקן טעמים במידת הצורך , לבשל עוד כשעה . אני ויתרתי על השלב הזה של השעה והכנסתי בשבת לתנור ב150 מעלות לשעתיים {סה"כ שעתיים על האש ושעתיים בתנור} להגשה עם אורז לבן או על האורז עם הרבה רוטב
 

אחשל

New member
אסאדו ../images/Emo80.gif שיכור ../images/Emo72.gif

מה: 1.5 ק"ג רצועות אסאדו, חתוכות לקוביות גדולות בין העצמות למשרה: 2 כרישות, מנוקות וחתוכות לקטעים של 3-4 ס"מ 4-5 שיני שום שלמות קלופות 3-4 עלי דפנה 43-4 גרגרי פלפל אנגלי בקבוק בירה לבנה (330 מ"ל, אבל גם חצי ליטר ילך טוב
) להכנה: בצל גדול פרוס לטבעות עבות מלח, פש"ג (פלפל שחור גרוס) איך: יום לפני הארוחה (לפחות 12 שעות קודם, אחרת תשכחו מה"שיכור"), להין משרה מכל המרכיבים ולהשרות בה את הבשר. 3.5 שעות לפני ההגשה להוציא את הבשר מהמשרה, לייבש היטב ולפלפל, ולצרוב במחבת כבדה (אפשר בלי שמן - הנתחים מפרישים מספיק שומן גם ככה), עד להשחמה. כשקוביות הבשר שחומות היטב, להעביר אותן לקדירה חסינת אש שמתאימה לשהייה בתנור. בשומן שנותר במחבת להשחים את טבעות הבצל ולהעביר לקדירה (בין הקוביות). לשפוך למחבת את נוזלי המשרה, לגרד את כל המשקעים, להביא לרתיחה ולשפוך על הבשר בקדירה. להכניס פנימה גם את יתר מרכיב המשרה. לכסות את הקדירה ולהכניס לתנור שחומם מראש לטמפ של 170 מעלות למשך כ- 3 שעות. אם אין מכסה לקדירה, אפשר להשתמש בנייר אלומינים אבל כדאי לשים מתחתיו, על הבשר, נייר אפייה שיאום טוב יותר וימנע בריחה של האדים. מומלץ להגיש עם פירה עשיר ועליו למזוג מעט מהנוזלים שישארו בקדירה (כמו בתמונה...) בתאבון.
 

ilanvag

New member
../images/Emo41.gif שאלה לגבי אסאדו, ואיך זה נקרא באנגלית:

באיזה נתח בדיוק משתמשים עבור אסאדו? אני נמצא בבוסטון, ולא ראיתי בשום סופר, בשר תחת הכותרת "אסאדו", כמו שאפשר לרכוש בארץ. אודה לכל מי שיוכל לומר לי מה לבקש - המתכון נראה פשוט נפלא. בתודה, אילן
 

אחשל

New member
למיטב ידיעתי זה נקרא- short rib

מדובר בנתח מחזה הפרה, שנחתך כרצועה לאורך הצלעות ונראה קצת כמו חגורת כדורים. אתה יכול לראות תמונה במאמר הזה מ- YNET. בתאבון
 
שוק טלה ביין ושזיפים ../images/Emo106.gif

חומרים: שוק טלה פרוס לפרוסות 7 בצלים חתוכים גס שזיפים מקופסא אחת 1 כף פפריקה 1 כף אבקת מרק עוף 1 מקל קינמון 1/2 כוס יין אדום או לבן אופן ההכנה: לטגן הבצלים בסיר רחב עד שיזהיבו להוסיף הטלה ושאר התבלינים והיין. לבשל על אש גבוהה בסיר חב מאד 15 דקות להנמיך לאש קטנה ולבשל שעתיים נוספות. לחימום לפני הארוחה (לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור).
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif תחרות מתכוני הבשר עדיין בעיצומה ../images/Emo71.gif

מי שלא הספיק עדיין מוזמן לשרשר לכאן מתכוני בשר.
 
צלי כתף בתנור

המצרכים: 2 קילו בשר כתף 4 או 5 חתוך כמו סטיקים או קוביות חצי כוס קונפלור 3 בצלים חתוכים רצועות 10 שיני שןם מקולפים שלמים 3 גזרים חתוכים חתוכים ל-4 1 קופסא עגבניות שלמות המצרכים לתבלון: 2 כפות שטוחות מלח 1 כפית שטוחה פלפל לבן 1 כפית שטוחה קנמון 1 כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון או בהרת 2 כפות רסק עגבניות 2 כפות שטוחות אבקת מרק עוף 2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה מים עד לכיסוי הבשר אופן ההכנה: לטבול את הבשר בקונפלור ולסדר בסיר שכבה אחת של בשר מעל לשים בצל,שום וגזר ואת שאר הבשר לשפוך את העגבניות שבקופסא מעל הבשר לערבב היטב את המצרכים לתבלון ולפזר מעל לשים מים בגובה הבשר ולכסות במכסה. להביא לרתיחה על הגז ולשים בתנור ל-3 שעות על חום בינוני. טיפים: למי שאוהב חצילים -אפשר להוסיף חציל אחד חתוך לקוביות. אפשר להוסיף 4 חתיכות ארטישוק ירושלמי. הקונפלור מסמיך את הרוטב,אם רוצים רוטב דליל אפשר לוותר עליו. המלצה- לאכול בתוספת אורז או איטריות או קוסקוס. עפרה בראון
 
למעלה