+
שאלה

never cry

New member
../images/Emo80.gif+../images/Emo19.gifשאלה

אני צמחונית ואתמול קיבלתי המלצה מאדם צמחוני לאכול באופן קבוע שקדים ששמים בתוך מים על מלח גס במקרר ולמחר לאכול, וגם אגוזים. ובכלל קטניות למינהם.. אני מודעת לכך שזה בריא אך רציתי לשאול האם השקדים/אגוזים עוברים תהליך שונה כאשר הם במים? ובמה תורם המלח? האם בדרך זאת הויטנים נספגים טוב יותר? אציין שהאיש כבר צמחוני 25שנה וטוען שזה מקור הB12 ואין לו חוסרים כך שזה אכן מומלץ.. אך רציתי לשאול אם מישהו/י כאן יודע/ת על יעילות שונה עם מים/בלי מים/מים עם מלח/מים בלי מלח וכו'..(מה ששאלתי קודם..) תודה מראש לעוזרים/ות..

TheFinalCut

New member
../images/Emo203.gif לא = B12

שקדים הם מקור לא רע לחלבון, מינרלים ואנרגיה, אבל ללא קשר למים ומלח, הם אינם מכילים B12. בהקשר הזה הדבר העיקרי שהמלח תורם לו הוא הטעם, למיטב ידיעתי. ככל הנראה ידידך מקבל B12 ממקורות אחרים, גם אם אינו נוטל תוספים (דגני בוקר מועשרים, חטיפים מועשרים, מוצרים צמחוניים מן החי וכו').

d a p h n a

New member
כמו שנאמר

השקדים הם לא מקור לבי 12, וזה שלאיש אין חוסרי בי-12 ככל הנראה לא קשור לשקדים. אני צמחונית כ-14-15 שנה, וגם לי מעולם לא היה חסר בבי 12, למרות שיש לי חוסרים אחרים (בעיקר ברזל). כרגע אני לוקחת מולטי ויטמין אבל לאורך רוב חיי לא לקחתי תוספי בי-12 כלשהם. ככל הנראה אני מקבלת בי-12 ממקורות אחרים (מזונות מועשרים וכד'), או שיש הסבר כלשהו אחר.

never cry

New member
כרגע אין לי בכל מקרה חוסר בB12

ואני עושה בדיקות דם כל כמה זמן לבדוק.. מה שרציתי לדעת זה מה ההבדל בין שקדים/אגוזים במים עם מלח למים בלי מלח או בלי מים בכלל? ובמה אני יכולה למצוא את הB12 שלא ברכיבים מן החיי או במקורות מועשרים(שאת זה אני אוכלת בכל מקרה) מה יכול לעזור לי מלבד לקיחת תוספי מזון לשמור על B12 יציב.. (ובבדיקות דם האחרונות יצא שאין לי חוסרים כלל כך שבאופן עקרוני אין לי מה לדאוג אבל מעדיפה לקבל המלצות מראש כדאי שגם לא תיהיה לי סיבה לדאוג - וגם כי ההורים עושים בעיות, עכשיו פחות אבל אם יהיו חוסרים אני לא רוצה בכלל לחשוב על הויכוחם שיהיו
..)

אין ממש הבדל מלבד הטעם

כתבת שאת צמחונית ולא טבעונית, כך שאת כן צורכת מוצרים מהחי - ביצים, חלב ומוצרי חלב. כך שיש בתזונה של מקור ל B12. למאגרים שבגוף לוקח כמה שנים להידלדל, כך שעלייך רק להישאר במעקב ולוודא שאין מגמת ירידה.

לקשמי

New member
שקדים שמושרים במים

יכולים להיות קלים יותר לעיכול וזה היתרון היחיד שבהם, מבחינה תזונתית. אין קשר ל-B12.

למעלה