אוכל בניחוח ביתי...

  • פותח הנושא liti
  • פורסם בתאריך

liti

New member
../images/Emo82.gif אוכל בניחוח ביתי...

האוכל של אמא הוא חבל הטבור של חושי הטעם שלנו. בזכותו התעצבנו.עמו למדנו להכיר טעמים וריחות,חלקם לאהוב וחלקם לשנוא. הוא עמוד האש של בלוטות הריר שלנו ומחזיק עמו מטען אסוציאטיבי של הכרה בדגשיי טעם וצבע. דגשים של ריח. איזה כיף הוא להגיע בשבתות הביתה ולהריח את הילדות.במבואת הכניסה של חום הבית תעלינה הארומות שכמו תשבנה אותנו לאחור על מרבדי אדים לבנים. אחר כך תבוא הריצה למטבח ופתיחת הסירים,שמשות משקפיים סתומות אדים. אני מת על האוכל של אמא.את כל היצר לאוכל והתשוקה שלי אליו ינקתי באותה חוויה ביתית ראשונית.היולית. מהן חוויות "האוכל של אמא" שלכם? (מאת SIGURROS)
 

liti

New member
האם בישול זה אומנות?

רציתי להעלות בפניכם את השאלה הזו: האם לדעתכם בישול הוא סוג של אמנות? אולי אמנות (בקובוץ)? האם ידע מעמיק בצליית סטייק ובישול אומלט הוא שונה מידע בכדרות לדוגמא? ממה אתם חושבים שאופן עיצוב המנות והגשתם מושפע? אופנה חולפת? פעם היה נהוג להגיש מנות קטנות בצלחות קטנות, היום מגישים מנות בכלים המתאימים להן. רציתי לדעת מה אתם חושבים על כל זה? למה לשפים יש אגו מנופח כל כך בדרך כלל, הם הרי בסה"כ בעלי מקצוע... (מאת B r u l e )
 
למעלה