היום ב-
אנשים

../images/Emo82.gifהיום ב-../images/Emo43.gif אנשים../images/Emo63.gif

החגים מתקרבים, ואיתם הארוחות. מתלבטים לגבי התפריט? השף והקצב אייל כץ מגיע הערב להתארח בפורום מתכונים, לייעץ לכם על המנות העיקריות ולענות לשאלותיכם. אל תפספסו! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=75&msgid=85514712
ד"ר רבקה הלל לביאן ואדוה דנציגר ייעצו בפורום הפרעות קשב ADHD בין השעות 21:00-22:30 בנושא דרכי השילוב ההתנהגותי והלימודי של תלמידים עם הפרעות קשב ולקויות למידה בבית הספר. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=201&msgid=85470206
היום! ספיישל סיום העונה של "מה שלומך" בהנחיית איריס פרחי ובהשתתפות חגית ורד, מארגון "דלת פתוחה". התוכנית תעסוק בנושא פרידה ותארח את נינט טייב בראיון טלפוני ראשון ברשת! על מנת לצפות בשידור עליכם להכנס היום ב- 17:00 ל-http://www.tapuz.co.il/iris
היום הוא היום האחרון להצבעה לקופסא!
מה יהיה שיר השנה של גולשי "תפוז אנשים"? היום הוא היום האחרון בו ניתן להצביע ולקבוע כיצד ייראה המצעד השנתי של "תפוז אנשים". התוצאות תיחשפנה במשדר מיוחד נושא פרסים ב-20 בספטמבר. במסגרת המשדר יבוצעו גרסאות אקוסטיות מיוחדות ללהיטי עשרת הגדולים. http://www.tapuz.co.il/promo/chart/hebrew.asp?SongListType=21
השתתפו בתחרות הפרומו לראש השנה של FLIX ותוכלו לזכות במצלמת וידאו דיגיטלית: http://www.flix.co.il/showVideo.asp?m=984335

הוד11

New member
אז

הרי ידוע שקובי אוז הוא כותב גאוני ולכל אחד מאיתנו יש את השורה שלו מאיזה שהו שיר, זו שהוא הכי אוהב אז אני שואל מהם השורות האהבות עליכן צטטו כאוות נפכשם את ההברקות של טיפקס

הוד11

New member
שלי

וואי יש לי המון נתחיל מההתחלה "את השתיקה שבר פרוע אחד שאמר בקול עמוק שמאז שאימו ניצלה אותו הוא מפסל משולשים". אחד השורות ההזויות סלאש גאוניות ביותר של טיפקס. "העצב גר כאן כבר הרבה שנים אפילו יש לו ילדים קטנים" איז כתיבה נהדרת יש בשיר הזה אחד הגדולים מבחינת כתיבה של טיפקס "חי כדי לשתות ושותה כדי לשכוח דברים ששכח כבר מזמן" שורה כלכך נכונה ומרגשת שקורה לאנשים רבים לצערי "וסבא היה מרביץ למתפללים בבית כנסת עם קרפיון,שיצאו העוונות, שיצאו" החתימה שלי ואחת השורות הגאוניות ביותר מתוך השיר עם הכתיבה הכי טוב של טיפקס. מתוכו אפשר לצטט את השורה האלמותי "בבית אבא יצאנו כל שבועיים מעבדות לדרך חדשה" שורה שמסכמת בצורה מדהימה את הכמיהה של רבים מתושבי שדרות ואנשים בכלל ממוצא מזרחי לחזור ולהתרפק על עברם. "את היי לו אם ואחות" שורה חזקה, ישירה. אני תמיד תיארתי איש זקן כזה אומר לאישה צעירה את השורה הזו, כאילו "תשרתי את הבן שלי" (התפקיד שלך הוא לשרת, ככה הם אומרים). "בוא בוא חמוד בוא תיתן נשיקה לדוד" גם שורה גאונית הפעם שמחה ואפופטימית יותר, גם אותה אני מסוגל לתאר בקלות "הוא דווקא גבר רומנטי, רוצה בלב לפהביא פרחים" ווואי איזה שורה מרגשת אחת היפות שלהם. גם מי שמבחוץ נראה קשוח מבפנים פשוט רוצה להביא פרחים "איך את לא רואה שאת תקועה? תמיד אותו מקום רק עם מישהו אחר" גם שורה מעולה, אפשר בקלות להזדהות עם השורה הזו בהרבה מצבים בחיים "השעון שלנו דופק בביולוגית והראש שלך עובד בעיונית" זוהי שורה אולי השנונה ביותר, אחת הגדולות ללא ספק!! "הוא מומחה בקבלה, הרבי ג'ו כפרה" אם דיברנו על שנינות, שיר גדול מבחינת הכתיבה והמסר שלו. "ואין אנדו לחזור אחורה" עם השנים שחולפות טיפקס מתאימה את עצמה לטכנולוגיה, אהבתי את הקשר שקובי יצר בשורה הזו בין ההתפתחות הזו לירידה ברמת המוסר של אילי נדל"ן. ולסיום מתוך ואתה "ואתה מסתתר בגבעה של חצץ" התיאור הכלכך מצמרר לקבר הוא כלכך חזק וכל כל במקום בשיר הזה.

אם אתה מרגיש הזדהות עם השורה הזו

בעננה לדעתי זה מוזר מאוד... למה? אני אעלה את הפינה הזו בחדר ניתוח עכשיו. יש באמת המון ציטטות, אבל אני אנסה לצמצם כ-ל בית אבא, אין שורה אחת מתוכו שלא ראויה לציטוט "ודוד מנשה... אבל האמין! מסכן עקץ אותו קקטוס ומת, הקקטוס"... "ומחכים כל ערב לאליהו, הוא בא פעם, ניסה למכור לנו אינציקלופדיה" וכמובן: "לא אשכח את המלחמה ההיא, הכדור פגע לי ברגל והתנ"ך ניצל". שיר שאני תמיד מצוטט ממנו. חוץ מזה: בהחלט מסכים איתך לגבי גבר רומנטי "בחצרו של דלאי לאמה, אני לעסתי פטריות וגם המצאתי פילוסופיה שמלבדי הכל שטויות". מירון זהבי כמובן. "בקצה הכביש בנו בתים, כמו זרקו קופסאות של גפרורים"-מעלה אבק "רוקדים בסניף של בני עקיבא עם יצורים צבועים ירוק" בחייאת קובי, עד כמה אפשר להיות בהזיות? "אם אתה יוצא אל הקרב קח מעיל דובון והוא ישמור אותך שים ת'דיסקית שלך שיזהו אותך ותילחם בביטחון" מנשיקה לדוד כמובן "אבל לפני שממשיכים לרוץ קדימה, חמוץ מתוק במעלית אל העבר"-כמו לפני 20 שנה ניסיתי לקצר

eliadmo

New member
טוב יש מלא

השירים של טיפקס מפוצצים במשפטים שנונים וגאוניים. הנה כמה שאני אוהב וזוכר כרגע "האהבה פתאום תפסה אותי, על כינור דן כנר" מכלבים לא נובחים בירוק "עד שלא יהיה חלק הוא ירגיש ממש כמו גייבר. כבר לא אכפת לשאול להיות טיפה סובל, העיקר שהוא יפסיק להיות שעיר לעזאזל" "בחלונות הנשמה שלי כבר אין תריסים" "נפלתי באמבטיה לא שמתי בשמים" "כי סמי וסומו בעסקי הבנייה, ויש להם קשרים עמוק באדמה" אחד שאני ממש אוהב זה "הלכנו לקוראת בכף היד, אמרה לנו תישארו ביחד או לבד" "כל עיוור עכשיו רואה, להיכן זורם הכסף"

הוד11

New member
השורה מרבי ג'ו כפרה מזכירה לי ש...

תמיד עד שקניתי את הדיסק הייתי בטוח שהוא אומר אוליבר עכשיו רואה להיכן זורם הכסף, הייתי בטוח שקובי התכוון שאוליבר הוא תורם יהודי עשיר שמשלם כסף לרבי ולא יודע למה הכסף משמש אבל גם המילי הרגילות בסדר

טיפקסית

New member
הנה כמה שורות ששכחתם

"אני לא ממש גבר,רק בהופעות"- כמה הזוי המשפט הזה והשורה שטיפקס החליטו לחדש בריקודי עמבה "ועל צרות שאנ'לא זוכר,אני רוקד על הגדר" שורה שמרגשת אותי במיוחד שנמצאת בשיר "בבית אבא" "הספר היה אצלי בכיס,הכדור פגע לי ברגל והתנ"ך ניצל", וגם השורה "הים היה סגור,לא היה מעבר",זה מדבר על יציאת מצרים,די גאוני לשלב תנ"ך במודרניות.

לי יש את שלי

בשיר תן לי חתימה - "ויש עליך מה שאין עליך". לא גדול? ומה עם "עוד נשוב אל המושב לעוד טיסה" שישנו כאן כפל משמעות של מושב במטוס, וגם אותו מושב שהפך לשדה תעופה, בשיר הענק "הורה נדלנים". זה גאוני!! חוץ מהשיר "סתם" שהוא חתיכת הברקה מילולית אחת גדולה ואיכותית. ואחיו הזקן "ריקוד הפסדובלה" שהוא לא פחות טוב. ולסיום אחד מהשיררים האהובים עלי "כל יום אי כמעט" שהפזמון שלו ממש הורס - "לא ידוע כרעוע די נמרץ בתור רגוע אך מתחיל להיות תמוה ומדוע? כי המצב גרוע ובאופן די קבוע מסתיר שגם אני פגוע זה ידוע לא מצחיק פשוט מדחיק כי לא בא לי להעיק אז אני אפסיק" יצירת מופת!!! יש לי אין סוף אהבות במלל שקובי כותב אבל לא אלאה אותכם.

הוד11

New member
איך שכחתי את כל יום אני כמעט

חתיכת קלאסיקה השיר הזה.

טיפקסית

New member
הוא אומנם קאבר שטיפקס ביצעו

ללהקת פיקוד הצפון המבצעת את השיר במקור. אבל יש בו כמה אמירות מבריקות.

טיפקסית

New member
אהה לא אני התכוונתי לשיר אחר

"הימים האחרים" האמת שגם את כל יום אני כמעט שמעתי לא מזמן ברדיו וזה לא היה בגרסה של טיפקס למישהו יש מושג?

הלחצת אותי!

כשכתבת שזה לא של טיפקס, הלחצת אותי. לרגע חששתי שהנה אני כבר מתחיל לזייף...

למעלה