חדשות הרדיו

../images/Emo82.gif חדשות הרדיו ../images/Emo82.gif

בשורה משמחת: רשת ב' חוזרת לשדר תסכיתי רדיו.
אנטנת גל"צ בחיפה פולטת קרינה מסוכנת. ככה הורגים אנשים.
שינויים ברשתות הרדיו של קול ישראל החל מהשבוע הבא.
ירון אנוש עוזב את קול ישראל. וזה - סופי. כתבה מתוך "ידיעות אחרונות" מיום שני האחרון.

../images/Emo82.gif עוד חדשות ועדכון משמח ../images/Emo82.gif

הגל"צניקית לשעבר טל רוזנר מגישה תוכנית טלוויזיה יהודית חדשה בערוץ השני. כתבה.
פרעושים השתלטו על תחנת רדיו קפריסאית. אבל השידורים נמשכו!
הווארד סטרן לטלוויזיה... שוב.
בצ'אט של הפורום שהתקיים אמש השתתפו החברים עופר להב Gרר, פלפל, סאביבית, הגששית, ShaolinKid ועוד כמה אורחים בלתי צפויים ("מציצה חודרנית", "קולומביה" ועוד יצורים...)
בשלבים יותר מאוחרים של המפגש, פלפל העלה הצעה נחמדה מאוד: לאפשר העלאת קבצי קול ושאר קבצים הקשורים ברדיו, לשרת הפרטי שלו (ועל כך שהוא תורם את השרת שלו כולנו צריכים להודות לו).
ולכן, כל גולש עם קבצי קול גדולים המעוניין להעלות אותם לפורום, מוזמן לשלוח את הקובץ לתיבת הדוא"ל שלי ואני אעלה את הקובץ בהקדם האפשרי לשרת, ואחזיר קישור לשולח. בשלב זה, רק לי, לפלפל ולעופר להב יש הרשאה להעלות קבצים. אז המון המון תודה לפלפל היקר... וסופשבוע נעים שיהיה לכולנו!

משמח... אבל

אני יודע שזו דיעה לא פופולארית אבל לעשות תסכיתים ברדיו בשנת 2004... זה קצת אהמ אהמ ארכאי וחסר טעם. פעם כל המשפחה היתה יושבת סביב הרדיו ומקשיבה לתסכיתים. היום... אולי בבית אבות יהיו כמה שיצטופפו יחד להקשיב לסיפורי ש"י עגנון. היתר ילכו לראות את זה בקאמרי. זמנים השתנו ולא צריך בכח לאנוס תוכניות עבר. מה השלב הבא? שידיעות אחרונות יתחיל להדפיס מהדורות בדפוס עופרת?!!

האגס 1

New member
אתה לא צודק

תסכית שרק שומעים אותו בלי לראות, נותן הרבה מקום לדמיון, וזה לא קיים בדרמה ויזואלית. אז אולי היום לא כל המשפחה "תצטופף ליד הרדיו" וכו', אבל אם זה יספק סקרנות ועניין של מאזינים שישמעו את זה לבדם בלי משפחתם - זה עדיין עושה את שלו. אגב, גם אם יקדיבו לזה בבתי אובת - זה משרת את העניין.

אני התכוונתי לכך

שלא נראה לי שיהיו הרבה אנשים שימצאו עניין בסוג כזה של שידורים שדורש אולי את ההאזנה הכי "אקטיבית" שניתן להעלות על הדעת לרדיו. אז נכון שרדיו ציבורי לא עובד על פי כמויות האזנה אלא על סמך שיקולים איכותיים/תרבותיים אבל עדין רצוי שמינימום מסויים של אנשים יתחברו לתכנית ואני קצת מתקשה למצוא את המינימום הזה. אבל כאמור זה לא עניין של צודק או לא. זו בסך הכל הערכה שלי. יכול להיות שאני אתבדה, ואז אין לי שום בעיה עם השידורים האלו שמבחינה עקרונית אכן מקומם (אם כבר...) ברדיו הציבורי.

האגס 1

New member
'קול ישראל' מתחרה בעצמו.

הכוונה, כמובן, לשינויים ברשתות 'קול ישראל', שבמרכזן האיחוד בין רשת א' ל'מורשת'. האינסטינקט הראשוני לידיעה כזאת הוא, כמובן - המנטרה הקבועה, "חסכון בכסף". והרי מצויין בידיעה שזה נעשה בעקבות צמצום בתקציב רשות-השידור. אבל השינוי הזה כולל את השארת כל העובדים ברשות. לא שאנחנו , חלילה, בעד פיטורי עובדים, אבל אם ממילא אין כאן כל חסכון כספי - מה התועלת באיחוד הזה? מי בדיוק יהיה מרוצה מזה? הציבור הדתי - שבשבילו אין עכשיו בדיוק רשת שמיוחדת בשבילו, אלא מן יציר כלאיים עם שידורים שונים בתכלית, או מאזיני רשת א', שמהשעה 16:00 אין להם למה להאזין, ובימי שישי כל הבוקר אין להם למה להאזין? וה"חזרה" של רשת ב' לשדר תסכיתים. סליחה, אבל מתי בדיוק שידרה רשת ב' תסכיתי רדיו? אלה שודרו ברשת א' (זו שעכשיו מתאחדת עם 'מורשת' מטעמי חסכון) כאשר התוכנות 'רדיו דרמה' שודרו במקביל גם ב'קול המוסיקה' (גם זה היה בבחינת לערבב מין בשאינו מינו). ואם כבר החליטו על הצעד המבורך להחזיר את התסכיתים לרדיו, למה לרשת ב'? למה לא לרשת א', שזה חלק מן המנדט שלה? (רשת האומר, כזכור). מישהו זוכר שכוונתו של מנהל הרדיו הקודם, אמנון נדב, היתה להפוך את רשת ב' לגל פתוח של מוסיקה ואקטואליה? חזקה על המנהל הנוכחי, יוני בן-מנחם - בעברו כתב חדשות שנים רבות - שהמגמה הזאת אינה סותרת גם את מדיניותו ורצונותיו. אז איך זה מסתדר עם תסכיתי רדיו - מוקלטים - ברשת שמהות שידוריה מתיימרת להתאים לשידור חי? איכשהו נדמה שהמגמה היא לייתר את רשת א', ואת מה שמתאים לה - להעביר לרשת ב'. זה לא דבר חדש. כבר ב-1996 עלתה ברשת ב' פינה חדשה (שנדמה לי שכבר אינה משודרת כיום) 'מי מפחד משירה', באחריות חטיבת הבידור של 'קול ישראל', כאשר ל'קול ישראל' כבר יש מחלקת ספרות, המשדרת ברשת א'. אז במקום לקדם את רשת א', לפרגן לה ולייחצנה, מתחרה 'קול ישראל' בעצמו, במתכונת של "מקובלים ולא מקובלים".

למעלה