למי שמתמצא

יעלי2

New member
../images/Emo82.gifלמי שמתמצא ../images/Emo82.gif

אנחנו מחפשים דירה (כבר התעייפנו אבל עדין מחפשים)
אני רוצה לברר אם מישהו מכן/ם פגש בדרכו באחד ממאגרי הנתונים של דירות בתשלום (לכאורה חוסך תיווך). כל מאגר עולה כ 200-300 ש"ח וניתן לתקופה של כ 3 חודשים. זה עלות נמוכה מאוד לעומת מתווך (שאין לנו כסף ספייר לתת לו כי אנחנו מעדיפים דירה משופרת בכסף הזה). יש מאגר של ד.ש.א ושל מ.ד.ן ומאגר באינטרנט וכו וכו. אני מתלבטת באיזה מאגר לבחור - אם בכלל. כי קיימות אופציות אחרות. אם נתקלתם, אשמח לדעת מי אמין ומי באמת נותן פרטים רלוונטים על מספר דירות רב.

rona25

New member
היי יעלי2

אנחנו מצאנו דווקא דרך משרד תיווך שנקרא Century 21 שלוקח את דמי התיווך מהמוכרים של הדירה ולא מהקונים, והם עובדים בשיטה אמריקאית. אנחנו היינו מרוצים לגבי מאגר באינטרנט תנסי את homeless.co.il

יעלי2

New member
רונה זה לא מפתיע אותי

אני ראיתי גם כן דירה דרך סנצ´ורי בהרצליה וזה היה הנוהל. כמה חודשים חר כך ראיתי דירה באיזור אחר דרך סנצ´ורי בסניף המקומי ונאמר לי שאהיה מחוייבת ב 2% כי הסניף בהרצליה עשה ניסיון ובשאר הסניפים זה לא תופס. אז תהיו מרוצים. חסכתם 2% בדולרים מערך דירתכם. אפשר לקנות בזה המון מכשירי חשמל או חדר שינה חדש.

אתי@

New member
לא תשובה לשאלתך, אבל עצה

כשאנחנו חיפשנו דירה, בהתחלה חיפשנו דרך עיתונים. בעיתונים המקומיים היה מבחר הכי גדול. בשלב כלשהו הכנסנו את אבא של הבעלוש לתמונה, כדי שיבוא איתנו לראות דירות (כאלה שמצאנו בעיתון). כשנגמרו הדירות בעיתונים, מה שעשינו, בעצתו של האב, זה פשוט הסתובבנו באזורים שבהם חיפשנו דירה והסתכלנו על כל הבנינים. כמעט כל מי שמוכר דירה - שם שלט על החלון. וכך מצאנו עשרות דירות שלא פורסמו באף עיתון. בקיצור, ההמלצה שלי היא, במקביל לחיפוש בדרכים המקובלות, לעשות גם "חיפוש רגלי". מסתבר שיש תוצאות

יעלי2

New member
אתי@ היום אחה"צ

אנחנו נשכלל את הרעיון ונצא לדרך עם פלאיירים שבהם כתוב שאנחנו מחפשים דירה X באיזור Y ומקווים שדרך עבודת רגליים זה ישתלם ויעזור. עשינו כהמלצתך ונסענו לחפש שלטים אבל זה לא היה עקבי ובשעות הערב בעיקר-אז קצת קשה לזהות שלטים. בכל אופן זה יישום. אני מבינה שהמאגרים האלה לא מציאה גדולה?

הילית*

New member
נושא כאוב ומוכר

אנחנו רואים מדי פעם דירות ואף דירה לא נראית לנו.... לגבי פרסום מודעה/ פליירים אני לא בעד כי אז אולי זה מראה שאתם לחוצים וכוח המיקוח אולי יורד.

יעלי2

New member
לגבי כושר המיקוח

כל מומחי הנדל"ן אומרים שעכשיו הכדור בידיים של הקונים. אנשים שזה עתה תלו שלט או התחילו לחפש קונה מציעים מחירים לא הגיוניים וכבר די למדנו את כוחות השוק. למרות מה שאמרת, זה ממקד את החיפוש ומאתר דירות שלא נדע עליהם אלא דרך תיווך. היות וגם הקונה וגם המוכר מעדיפים להימנע מתשלום תיווך ועושים זאת כשאין זמן/כוח להתעסק עם המתענינים. יש סיכוי שזה יצליח. אנחנו מתכוונים לנסות. מקסימום "שרפנו קלוריה" בהליכה תוך כדי...

אתי@

New member
../images/Emo6.gif בהצלחה ../images/Emo45.gif אנחנו דוקא עשינו את

החיפושים בערב והיה בסדר. אולי יש לנו מכשיר סמוי לראיית לילה בעיניים
את המאגרים אני לא מכירה. אנחנו נעזרנו בעיתונים המקומיים ("השקמה" הכי טוב), ובלוחות מודעות של אתרי אינטרנט (אני כבר לא זוכרת איזה
אולי משהו ב-וואלה).

יעלי2

New member
ועוד דבר

מאגר דירות מכונס נכסים אפשר להוציא עד 30% פחות ממחירי דירות ריאליים וכן עצוב, אבל בגלל שיש כל כך הרבה אנשי היי טק שלקחו הלוואות שאי אפשר לעמוד הן לאורך זמן ללא עבודה, יש סיכוי למבחר דירות גדול יחסית.

danonit

New member
http://www.6382020.co.il

לוח העיר (מקומונים) באינטרנט. מתעדכן כל יום בניגוד לעיתון שמופיע רק ביום שישי.

סיגל2

New member
אני בזמנו כשחיפשתי דירה להשכרה

הייתי בקשר עם ד.ש.א והם היו בסדר. זה היה אומנם לפני הרבה זמן ואני לא זוכרת אם מצאתי דירה דרכם או דרך העיתון אך השתמשתי בשירותיהם ואפשר להגיד שקיבלתי תמורה בעד האגרה.

תוכי

New member
כשאנחנו חיפשנו דירה

פשוט הלכנו למקום המבוקש ירדנו מהרכב ופשוט התחלנו לחפש שלטים על הבתים וכך מצאנו את הבית שלנו

רחלילי

New member
ימי שישי, עיתון מקומי

כשחיפשנו דירה/בית פשוט היינו עושים "פשיטה" על אזור שבו אנו מחפשים בימי שישי בבוקר. קונים עיתון מקומי, מסתובבים, רואים איך הבתים נראים באור יום. יום שישי נוח לתפוס אנשים בבית, וכדאי אם תראו כבר משהו שאתם אוהבים, לבוא גם באמצא השבוע ובשעותעומד לראות מה קורה שם מבחינת חניה, רעש ועוד. עיתונים מקומיים זה דרך מעולה. אנחנו בסוף מצאנו בית דרך תיווך אחרי שראינו לא מעט בתים באזור שבו חיפשנו. המתווך כבר למד את הטעם שלנו ולא היה קורא לנו לראות בתים שידע מראש שלא אהבנו. זו דרך לחסוך זמן אך היא עולה לא מעט כסף. מצד שני מתווך זה גוף טוב לכל עניין המשא ומתן. מצאתי שנוח יותר להעביר מסרים דרכו למוכר מאשר כשמדברים ישירות. זאת משום שבעלי בתים לא פעם נעלבים כשאתה מציע להם מחיר שנמוך ממה שהם הציעו, כאילו אתה אומר שהבית לא טוב או משהו. מתווכים יודעים להעביר מסרים בדרך מעודנת וטובה וכמובן שהאינטרס שלהם זה לסגור עסקה ככה שהם ינסו לפשר וכאלה. כשאת פונה ישירות לבעל הבית הוא לא פעם יפוצץ מו"מ רק כי הוא נעלב מההצעה. ולא, אני לא מתווכת!

www.nadlan.com

לרוב יש גם הרבה תמונות של הנכס, החיסרון היחידי הוא שלפעמים יש שם דירות שכבר נמכרו מזמן. בהצלחה

יעלי2

New member
נכנסתי ואפילו מצאתי משהו שאולי

יהיה אקטואלי בנדלן.קום. גם לשם נכנסתי בקביעות בעבר עד שהתייאשתי. אבל זו דירה חדשה במאגר. גם ענין הפלאיירים מתקדם ונראה מה הלאה. תודה יקרות.

למעלה