גמאני משתתף../images/Emo26.gif
טוב, נראה לי שהשם שאבחר יהיה
יָלדות [לא הייתי בטוח אם מנקדים עם פתח או קמץ...אז תסלחו לי
] שמתי לב שהרבה כתבו שהאלבום שלהם יעסוק בנושא הילדות שלהם. וזה מצחיק, כי אני רק בן 15...לא יודע אם נער, או עדיין..ילד. אני כותב ומלחין שירים...והדבר שהכי הייתי רוצה בעולם זה שמישהו ישיר את השירים האלה. אבל בנתיים...אני מסתפק בלרשום למגירה
. שיר אחד שלי נקרא "
הילדים של פעם" והייתי כולל אותו באלבום. השיר הזה נכתב עלי, נער בן 15, שמרגיש בפנים עדיין...ילד.. [אוי, כמה קיטצ', אה?] אבל זה נכון. זה באמת כך. התחלתי השנה תיכון. ועדיין יש את ההרגשה הזאת, שאיבדתי את הילדות מהר מדי. זהו...נגמרה החטיבה, נגמר בית ספר יסודי. האנשים שכל -כך התרגלתי אליהם, האנשים שהכי שנאתי....אנשים שאהבתי באמת. לכולם אני מתגעגע.
אני מתגעגע לשיגרה. תמיד רציתי התחלות חדשות. ועכשיו, כשזה בא...אז אני מרגיש הכי לא מוכן שבעולם.
הילדים של פעם (שיר מקורי) התמימות הזו של פעם, אני יודע, שבה כולם היום מאמינים. הטעויות שעשינו פעם, מתחבאים, אין עובדות אבל כולם צודקים. המשחקים ההם, קצת פחדנו, חייבים לרוץ עד שנופלים. ההבטחות שלי, גם הן, את שוכחת, הזכרונות היום כבר לא חשובים. פזמון- הילדים של פעם, את זוכרת? אני חושב שהיית מאושרת. וזה היה נעים, בלי צרות של מבוגרים. בשבת בבוקר, על המרפסת, מבט של ילדה כועסת. שלקחו לה הכל, ומחר היא כבר צריכה לגדול. מכל טעות שעשינו חשבנו שהם -יהיו מאושרים. הילדים ההם של פעם לא ידעו, הם רק רצו להיות מבוגרים. לא היינו בטוחים, אז חיפשנו לנו מקלט. אני זוכר דמעות ושתיקה, רק אני ואת. פזמון. הילדים שהיינו, את נזכרת. המציאות הייתה אחרת. וזה אולי קצת מוזר -כולם הולכים ורק אני נשאר. אותו לקחת, היא בורחת, הילדה ההיא מפעם שוכחת, את הימים ההם, הילדים ההם. שיר הנושא של האלבום יהיה
יָלדות. שגם הוא, כמו השיר הקודם, עוסק בכל הדברים שאיבדתי. בדברים הקטנים שכל -כך התרגלתי אליהם... בלהיות לבד, להיות מוקף באנשים. לשתוק, להיות שמח לכמה רגעים. לאבד את האהבה שכל -כך רציתי. לטעות.
יָלדות (שיר מקורי) עוד שמש נופלת, אולי היית מתרגלת, קשה לי להביט. ורק את שמדברת, אצלי שתיקה חוזרת זה בדיוק מה שרצית: אותי נופל, אבל שלך, כלוא, אבל מוכרח להחליט. פזמון- זה רק חושך מזכיר- אופניים חוצות את כל העיר. אור נשפך ברחובות, וקר. בורחים הביתה, כי נהייה כבר מאוחר. בדידות, ילדות. [פרסמתי את השיר באופן חלקי למדי, על מנת לשמור את זכויות היוצרים.. במקור, השיר ארוך יותר, בעל בתים נוספים]. זהו..בהצלחה לכולם.