מ פ ג ש

מקווה שלא עשיתי מהפיכה עם../images/Emo110.gif

הרעיון שבעתיד נעשה מפגש הפורום הנחמד הזה. מצפה לתגובתם של מנהלי הפורום על מה שנאמר כאן.......

אַכטפֿיסיקערקע

תמנונה, את יודעת איך קוראים לתמנונה ביידיש ? אַכטפֿיסיקערקע. לא רק שאת לא עושה מהפיכות (אולי אכזבתי אותך הרגע...) אלא זה היה בראשי ודיברתי על כל עם החברים, ונוציא אותו לפועל. כרגע אני לא רואה מספיק אנשים שיבואו למפגש הזה ואולי אני טועה. את יודעת מה ? נעלה את זה כשאלה בפורום....

../images/Emo181.gifזוהי הגרסה היידישאית

למלה אוקטופוס הלטינית, שפרושה בעברית הוא תמנון רחמנא ליצלן

יידישיסט אבוא גם אבוא../images/Emo110.gif

אני שמחה שזה עבר גם בראש לך.....יש לך ראש טוב מן הסתם. ולא רק אני גם ידידתי "נסי היחידה" תגיע, חובבת אידיש מושבעת. לפני יום חשבתי שהנה אני הולכת לנטוש הפורום שכל כך שמחתי בהקמתו...אבל מי אני שארים ידיים. אם לא יצא המפגש הזה יצאו אחרים.....נתחיל מעטים ורבים אחרים יצטרפו.אגב השם תמנונה ביידיש כל כך ארוך שאני לעת עתה משאירה את הקיים...

../images/Emo82.gif מ פ ג ש ../images/Emo82.gif

בא לכם מפגש פורום ? צאו מהחורים, כל אלה שקוראים אותנו בשקיקה אבל מתביישים או לא יודעים איך להרשם וכל התירוצים האפשריים, תלמדו איך עושים את זה ותגיבו... ציינו מקום מועדף: 1. תל אביב או ירושלים 2. בית פרטי או בית קפה גם מי שחושב שלא יבוא, שיגיב לפחות ויסביר למה הוא לא רוצה או לא יכול.

grinberg

New member
נו צוויי מענטשן איז אויך עפעס ../images/Emo6.gif

יאללה תתארגנו תבואו יהיה כיף! מע קען זיך שוין אָנגרייטן אַ גוט וואָרט אויף די פרשה
(אל תתיחסו אלי, אני כרגיל לא בא למפגשים
)

מנקלה

New member
איך בין גרייט צו קומן, נאר איך קען

נישט מבטיח זיין אז איך וועל קענען רעדען ווי דעס רוב דא. איך האב א צעבראכענע יידיש. יידישיסט, זאג מיר ווי איז דאס ערשטע לעקציע פון יידיש (וויינריך´ס)? דו האסט געברעגט דאס דא און ס´איז געפלויגן ערגעץ? און זיי אזוי גוט און זאג מיר דאס נומען פון דעם בוך און ווי קען מען קויפן. א שיינעם דאנק.

וועגן דעם בוך

קאַטאָוועס האָט אַהער געברענגט דאָס בוך... איך האָב דאָס אויסגעמעקט ווײַל ס´איז נישט לעגאַל און קאַטאָוועס אַליין האָט מיר געבעטן איך זאָל דאָס אויסמעקן. דאָ וועסטו געפֿינען די נויטיקע פּרטים וועגן דעם בוך, סלוינט זיך טאַקע צו קויפֿן דאָס בוך, איך רעקאָמענדיר אים ("ממליץ עליו"). לגבי רעדן ייִדיש בײַם באַגעגעניש וואָס זעט נישט ממש אויס אַז סע גייט אָטאָטאָ געשען, מע מוז נישט רעדן נאָר ייִדיש... בכלל, וווּ ביסטו פֿאַרלוירן געגאַנגען ?

fanti

New member
אס זעט אויס אז דו רעדס´ט אה.

גאנץ גוטען אידיש . און דארפסט זיך נישט שעמען אודער בהלטען

פאנטי, געטריַיע,

ליוט ווי אַ מענטש שריַיבט קאָנסטו ניט וויסן ווי אַזוי רעדט ער, און אינגאַנצן, ווי אַזוי פירט ער זיך. איך, צום ביַישפיל, בין זיך משתדל שריַיבן אויף אַ ריכטיקע און אַ ריינע ייִדיש, אָבער איך דערגלייב דיר, אַז ווען דו וואָלסט געהערט מיַין איך-ווייס-ניט-צי-מע-קען-עס-רופן-"ייִדיש"- וואָלסטו אינגאַנצן ניט פאַרשטאַנען וואָס האָב איך דאָ פאַרלוירן. ס´איז דאָ פאַראַן פיל זאכן אויפן וועלט, מיַין פריַינד האָראציוס, וואָס אונדזערע חכמים האָבן אפילו ניט געחלומט דערויף. אַ רוהיקן טאָג יונה

fanti

New member
מיר וואלס´ע אוודע פארשטאנען

נור איך גלייב אז דו בינסט גערעכט .. אה גוט טאג

zimes

New member
שאלה

ההודעה בעברית משמעה - אפשר לבוא בלי שאני מצליחה לנהל שיחה ביידיש? אם כן - אם זה יהיה מספיק קרוב למפגש פורום עברית ישנה חדשה (19/9), או תרבות עברית (4/9) אז בירושלים. אחרת - חיפה. ועדיף בית פרטי, או בגינה ציבורית מאשר בית קפה, כי בד"כ מזדנבים אחרי שניים בני שנה ו 2/3.

קלטת נכון לגבי שפת ההודעה

אכן כתבתי אותה בעברית כי ידעתי שיתעניינו גם כאלה שיידיש איזה שפת-אם בשבילם ואינם יכולים לנהל שיחה ביידיש. הילדים אינם אמורים להיות בעיה בבית קפה, כך לפחות נדמה לי, אבל אני מקבל את מה שאת אומרת.

אההה.... אחרי שהגיתי את../images/Emo110.gif

ודאי ודאי רוצה להפגש עם הפורום וזאת למרות שדברי עוררו מחלוקת ובלגן. חושבת שתל-אביב בבית קפה יהיה מאד נחמד ויש מקומות גדולים שיכולים להכיל כמות של שותים קפה אידישיסטים.

דער צוזאמענקים

איך בין גרייט. איך וויל עס זאל פארקומען אין תל-אביב.עס קען זיין אין א בית קפה.א דאנק יידישיסט.

לוו

New member
איך בין אינטערסירט צי קימען

פרטים בבקשה מעדיף ירושלים

למעלה