../images/Emo71.gif../images/Emo210.gifסיום מתוק לשבוע-חביתיות גבינה
חביתיות גבינה ברוטב תותים חביתיות קלילות ממולאות בקרם גבינה ומוגשות עם רוטב תות שדה כשר, חלבי החומרים ל-18-16 יחידות: לחביתיות: 4 ביצים, טרופות 1 כוס חלב 1 כוס מי סודה 2 כפות מרגרינה או חמאה, מומסות קורט מלח 3/4 כוס קמח, מנופה ½1 כוסות קמח מלא שמן לטיגון למלית: 4 נקטרינות, מגולענות וחתוכות לשמיניות 2 כפות דבש 1 כפית מיץ לימון קורט קינמון 200 גרם גבינת שמנת טבעית 100 גרם גבינה לבנה (5% שומן) 1/2 כוס אבקת סוכר 1 כפית תמצית וניל לרוטב התותים: ½1 כוסות תותי שדה טריים 1/2 כוס אבקת סוכר 4 כפות ליקר דובדבנים להגשה: 1/2 כוס שבבי שקדים קלויים קלות 1 כוס קצפת עשירה אופן ההכנה: החביתיות: טורפים את הביצים עם החלב והסודה בקערה רחבה. מוסיפים את המרגרינה המומסת והמלח, מוסיפים בהדרגה את שני סוגי הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מחממים מעט שמן במחבת ומנענעים קלות את המחבת כך שתצופה בשכבה אחידה של שמן. יוצקים בעזרת מצקת מהתערובת למרכז המחבת ומנענעים קלות כדי שהתערובת תתפזר בשכבה אחידה. מטגנים עד שהחביתית ניתקת מהדפנות והופכים אותה לצדה השני. בדרך זו מכינים את שאר החביתיות. המלית: מבשלים את פרוסות הנקטרינות, הדבש, מיץ הלימון והקינמון בסיר קטן ומבשלים 3-2 דקות לריכוך קל של הפרי. מעבירים לקערה בינונית ומצננים. מוסיפים את כל יתר חומרי המלית ומערבבים לעיסה אחידה. ההרכבה: ממלאים כל חביתית במלית ומגלגלים כגלילה קטנה. מניחים בכלי הגשה. מרסקים את תותי השדה, אבקת הסוכר והליקר במעבד מזון. יוצקים על החביתיות הממולאות ומעטרים בתותים שלמים, קצפת ושבבי שקדים קלויים. טיפ: אפשר להפוך את החביתיות לעוגה: מסדרים את החביתיות זו על זו, מורחים בין השכבות מלית גבינה או קרם שוקולד ומצפים בקרם שוקולד. מצננים במקרר ומעטרים בקצפת ותות שדה. מתוך אתר ifeel