שרשור עברי

../images/Emo82.gif שרשור עברי ../images/Emo82.gif

כאן תוכלו לדבר בעברית על כל נושא שהוא, כולל פוליטיקה
כאן המקום לספר שהרשימה שלנו "ייִדישלאַנד" נפסלה מחוסר עניין לציבור
אך היא תמשיך לפעול במסגרת מחתרתית. האאא, אני לא מצביע בבחירות הקרבות מפאת חוסר עניין אישי להשתתף במשחק הדמוקרטי המעוות במדינה. אני מאנשי הפתק הלבן.

t a m n u n a1

New member
../images/Emo23.gifנועמקה מודה שזה ../images/Emo110.gif

לי עשה טוב מאחר ותהיה לי/נו האופציה גם להתכתב ביידיש וגם בעברית. ועכשו אני בטוחה שלבחירות הבאות נהיה מוכנים עם כוחות חדשים. אל תחשוב שיש לנו הרבה זמן להתכונן מקסימום שנה....ומה זה שנה אצל צעירצ´יק שכמוך אה????????

t a m n u n a1

New member
../images/Emo141.gifשיינקייט והמיידלה שלה../images/Emo110.gif

אתן רואות! ממש בשבילנו, נועם המנהל הרגיש לחוסר הבטחון שלנו, נתן לנו דרך מילוט אלגנטית ואיפשר לנו לכתוב גם בעברית, ומגיע לנו צ´ופר זה מאחר ואנו לומדות יידיש (ולא קל לנו ) וגם משתייכות לקיהלת היידישע מיידלעך. כאן לפחות אם נעשה שגיאות הם יהיו יותר סלחנים מאשר המורה שלנו אהובה כץ. אנא הצטרפו לכתיבה!!!!!! איזה כיף היה אתמול? ואיזה מורה מדליקה יש לנו?? ואיזה כיתה???? (התלמידים) חבל"זזזזזזזזזזזזזז.

1haam

New member
נו, זאג עפעס א יידיש ווארט,נינוצ´קה

מה למדת בכיתה אתמול? איך אומרים בחירות ביידיש? איך אומרים שרון/מצנע ביידיש? איך אומרים על מישהו שאיננו ממריא? חסר-עילוי? עילויים יש בישיבות... אם אצבעה של שיינהייט נרפאה, תופע מיד! או, לחילופין, המיידעלע. מכירה את השיר Seven days away? יום שלישי, כעת חיה. איזה כיף, יום שבתון, מקרא קודש, זכר לפברואר לפני שנתיים. הקדמה לפברואר עוד שנה, שיבוא. כך הבטחת, והבטחות יש לקיים D-:

t a m n u n a1

New member
עמא../images/Emo110.gifלע שלנו צהרים טובים

תפסתי אותך בזמן אמת או שאתה כבר היי וביי. הבחירות כאילו כבר מאחורינו ובעוד בערך שנה תהיינה בחירות חדשות וכל זאת למה? בגלל שלא התארגנו כאן בפורום לייצוג הולם!! מבטיחה לך באם היו מציעים לי ולא הייתי מסרבת חלילה איזה תיק בלי תיק היית רואה איזה סדר הייתי משליטה כאן בפורומים. דבר ראשון לא היו מוחקיםםםםםםםםםםםםםםם. ודבר שני עוד לא גבשתי עמדה. ביידיש שלנו מתחיל להיות קשה. כמובן הדקדוק. לפני כמה ימים היתה פה מילה בת 18 תוים....משיגענערס.... למה, למה להכביד ככה?? טוב עמאלע רוץ לעבודתך, כי עבודה רבה לנו לקראת הבחירות הבאות.

אני הבנתי שהיא מלמדת גם ברעננה

זאת אומרת גם בבית שלום-עליכם וגם ברעננה. אני מבין שאת קוראת לכל הקוראים הפסיביים של הפורום שמשתתפים בכיתה שלך לכתוב כאן
אז יאללה, תיתחו ניקים מתאימים ותתחילו לכתוב ובעברית! כאן ועכשיו!

t a m n u n a1

New member
../images/Emo143.gifנועם נכון היא מלמדת ../images/Emo110.gif

גם ברעננה והתלמידים שלה מסניפים את הפורום שלנו ומדווחים לה......... שהיא מככבת אצלנו....... ואהובה אכן מלמדת אותנו בצורה המיוחדת לה כשהיא מתבלת השעורים בהמון חוש הומור. וכולנו, כבר כמעט 4 חודשים, (אני קצת פחות בגלל נסיעותי הרבות) מגיעים בקנאות לשעורים. כן, מאד חשוב לי שהתלמידים יגיעו גם לכאן מאחר והפורום בהחלט העשיר אותי וגרם לי להתוודע לתרבות היידיש (והם גם יהיו בעתיד קאנדידאטים לבחירות הבאות שלנו...... הכל פוליטיקה.....). למשל המורה הביאה שיר של כדיה מולודובסקי, בשבילי זה לא היה חדש בזכותכם!! ועוד משוררים וסופרים שהוזכרו כאן בפורום. נועם יישר כח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

1haam

New member
נועם, הרי זה וויתור על הקרב עוד

בטרם נערך. אבל אם - לולא נמנעת - היית מצביע למפלגה הלא נכונה, הריני מוחל לך, ומחזק את ידיך

ה מ ש י ח

New member
והנה המשיח באה..

איזה כיף לי, יש לי לגיטימציה להתפרע בפורום יידיש
יש לנו הפסקת חשמל במושב שהביה"ס שלי נמצא בו ואין חימום אז העברנו אתמול הצעה בפרלמנט שיהיה היום יום חופש
יחי הדמוקרטיה!!!!! נועם..
בחזרה, מ"זעייער זעייער וייט" (לא יודעת אם רשמתי נכון וגם לא ממש אכפת לי, העיקר הכוונה)

חבל שלא למדתי בבית ספר כזה

אוי הייתי חוגג. לא שלא חגגתי גם ככה אבל בכל זאת נראה לי ש.... אתם יודעים מה? היה באמת יותר כיף אצלנו ב"חדר" שלמרות שהיה אסור ואסור ואסור, בסופו של דבר עשיתי מה שרציתי. אצלנו לא היו החלטות דמוקרטיות כאלה, אבל אני הייתי פשיסט לעצמי.

מוזר

New member
האסט זיכער געכאפט פאר דעם

גוטע קלעפ. אויב איך מעג דא אריינשרייבען אין יידיש?

למעלה