קצת אקטואליה

idanshaf2

New member
אל לנו לטעות

קראתי את הכתבה והזדעזעתי.. אך לעומת זאת חשוב לנו מאוד לא להיגרר לתגובות מכלילות כנגד כל הציבור הדתי. מה שקורה ברחבי הציבור הדתי הוא למעשה מחאה כנגד משהו שהם מתנגדים אליו.. כמו כל מחאה שאנו מעלים כנגד דברים שאנו נגדים.. לעומת זאת עידוד אלימות והצעת פרס כספי לאלו הנוקטים באלימות היא חציית מדרגה שלפי דעתי יש לייחס אותה לקומץ של קיצוניים או אפילו למעשה קונדס (ככתוב בכתבה).. אני מאמין שרוב הציבור הדתי אינו דוגל באלימות ומאמין במחאה שקטה.. ואכן זכותם למחות. אני מקווה שהציבור הדתי ידע להוקיע ממנו את אותם אנשים הקוראים לאלימות והנוקטים באלימות. ואני מקווה שהמצעד השנה יעבור בשלום וללא פצועים.. בניגוד לשנה שעברה..

A m b a G a l

New member
--

מעולם לא אמרתי שמדובר בכל הציבור הדתי. מדובר באוכלוסייה החרדית ממאה שערים, ושוב לא כולם. "העדה החרדית במאה שערים" - מהכתבה. זכותם למחות, וכל עוד יעשו את זה בנועם, זה טוב. כאשר זה הופך כמו כאן למעשה קיצוני ואלים- זה כבר לא זכותם. קראתי קצת בתגובות, יש איזו עמדה של הצד הזה שאומרת שהמצעד מתרחש בירושלים, עיר שרובה המוחץ הוא אנשים שמתנגדים למצעד - וזה לדעתם סתם דרך להרגיז או כפייה חילונית. ירושלים היא בירת ישראל, גם קהילת ההומאים והלסביות אזרחים. ולכן אין שום סיבה שלא יעשו את זה בעיר הזו. אנשים, תתעוררו, תתחילו להגיב. תשתתפו בדיונים!

Rioter

New member
מצד אחד דתיים ומאמינים באלוהים

אבל מצד שני לרצוח? לא כתוב בתורה.. "אל תרצח"?

A m b a G a l

New member
באחת התגובות מדברים על זה..

הטענה של תומך מסויים היא שכתוב גם שמשכב בין גבר לגבר הוא חטא. בולשיט.

idanshaf2

New member
תשמע זה לא בולשיט

כמו שאמרתי... זו האמונה שלהם ואנחנו לא יכולים להתווכח עם זה.. אבל מה שכן אנחנו חייבים לגנות כל קריאה או גילוי של אלימות

A m b a G a l

New member
תשמעי..*

ומה לא בולשיט? לדעתי, זה בולשיט. זה אחלה דרך לתרץ את האלימות באמונה שלהם. אם האמונה שלהם באיזו דרך שלא תהייה גורמת להם לרצוח- או לנהוג באלימות - אז כבר אי אפשר להגיד "אסור להתווכח". זה בולשיט- כי הם מתרצים את העובדה שההומואים מפריעים להם, בקיום המצוות כביכול.

למעלה