ביצים. בעד ונגד

לקשמי

New member
מתנגדת רק מהפן המוסרי

הסיבה היחידה שאני לא אוכלת ביצים היא כי אני פשוט לא מסוגלת לאכול אותן ולחשוב על מאות ואלפי אפרוחים שנזרקים לפח בעודם בחיים ונקבות שהמקור שלהן נקטם באכזריות.

lightflake

New member
מבחינת בעלי החיים זה נוראי

מבחינה בריאותית אני גם בספק שזה כזה בריא כמו שלפעמים אומרים, פשוט כשמסתכלים מבחינת רכיבים זה באמת מזון עשיר גם בחומצות אמינו וגם בויטמינים מסוימים, אז בטח אם מסתכלים על זה כמזון מרוכז לאוכלוסיות שיש מחסור באבות מזון אז ביצים יכולים להוות מקור תזונתי טוב מאוד, אבל במערב בדר"כ לא מדובר על סביבה עם מחסור ברכיבים ובד"כ אוכלים את הביצים לאחר שעברו חימום שמספיק כדי לפגוע בויטמינים ובח. השומן החיוניות (אומגה3) שמדברים עליהם לגבי ביצים... לכן זה נראה לי יותר טיעון שיווקי מפוקפק. מצד שני זה כנראה גם לא מזיק באופן מיוחד, הבעיות הבריאותיות הנפוצות הידועות עם ביצים זה או מזיהומים שחדרו לביצים שלא בושלו כראוי או למי שאלרגי, עד כמה שידוע לי.

יש גם בעיות שאינן באלרגיה או בזיהומים.

על פי שיטת האיור ודה, ביצים נחשבות לגורם שמוטב להמנע ממנו, או להפחית בו. ראיתי זאת על עצמי, בשנים האחרונות בהן הוצאתי את הביצים לחלוטין מן התפריט נעלמו כל סוגי המחושים, שלא לדבר על מחלות עונתיות המשכיבות את כולם.... אבל ביצים לא היו הפריט היחידי שיצא אז.

כנראה שהעקרון נכון

והעקרון המנחה כולל מוצרים מוסימים, ומעדיף מזון טרי ונקי ככל האפשר.

אבל ככה, איך אפשר להתיימר לייחס

תופעות מסוימות למאכלים מסוימים? דווקא לאור הצליאק שלי, אני שואלת. כי ברור לי למשל שאם היתי הולכת לנטורופת והיו מורידים לי מהתפריט גלוטן ויחד איתו גם לקטוז, ביצים, מונוסודיום גלוטמט, סוכר לבן ועוד כל מיני דברים שונים משונים (וזה לא תפריט כל כך בלתי סביר לקבל בייעוץ נטורופתי) הייתי מרגישה הקלה עצומה בסימפטומים, אבל זו בדיוק אותה הקלה שהייתי מרגישה עם הוצאת הגלוטן לבד. מה שהייתי מפסידה ב"אבחון" שכזה זה די הרבה - גם מבחינת המגוון של המזון שאני צורכת על כל המשתמע מכך (תזונתית ומבחינת נוחות אישית), וגם ואולי בעיקר מבחינת הידע שלי על המצב הרפואי שלי. לדעתי האישית, שיטות אבחון כאלה צריכות להיות המוצא האחרון, וגם אז רצוי בשיטה של מאכל אחד בכל פעם כדי שיהיה באמת אפשר לנסות ולהעריך את ההשפעה, כי אחר כך אין שום דרך להפריד ולפעמים כבר אין דרך לאבחן בצורה מסודרת.

במקרה שלי

התהליך היה כל כך ארוך, כי בשנים הראשונות לא נזקקתי להקפדה רבה כל כך, והאיור וודה גמישה ורק ממליצה על העדפות, והעדפתי לא להתרחק מכל הדברים שאהבתי. גם היום אני נוטה לחרוג מעט,ואז אני שמה לב לרמזים בגוף. כי בסך הכל אני בריאה.

שיטת האבחון על פי הדופק

טובה מאד בידיים אמונות. וגם השיטה בכללותה מתאימה לאנשים רבים. יתכן שלך עדיפה השיטה על פיה את נוהגת, אבל במקרה שלי, היא לא היתה יכולה לעזור כפי שאני נעזרת באיור ודה.

למעלה