אורז פרסי תפוחי אדמה,צימוקים צנובר ועוד
אורז פרסי בתפוחי אדמה ,צנוברים,צימוקים,שקדים,קינמון מקור:פירגה 2 כוסות אורז פרסי 4\1 כוס שמן+4 כפות 2\1 כוס צימוקים שחורים וצהובים 2\1 כוס צנובר או שקדים מולבנים ארוכים 2 תפוחי אדמה פרוסים בטטה חצויה לאורך טיפונת מלח, כף דבש, 2 קורטים קינמון מעט כורכום, נענע וקליפת תפוז מבשלים את האורז בהרבה מים רותחים עם טיפונת מלח 10-- דקות ומסננים (לא שוטפים) מערבבים את האורז עם: הצימוקים, שקדים/צנובר והתבלינים פרוסים את תפוחי האדמה לפרוסות ואת הבטטה לאורך לחצי משמנים היטב (4 כפות שמן) סיר רחב ומחממים את השמן מניחים את הפרוסות על השמן ומעל את חצאי הבטטה מנערים קלות את הסיר מפזרים את כל האורז על תפוחי האדמה והבטטה ומיישרים משקים ב-4\1 כוס שמן באופן שווה סוגרים במכסה תואם ומבשלים על להבה נמוכה שעה להניח את הסיר הרותח על מגבת רטובה במים קרים (אמור לשחרר את התפוחים שנדבקו לתחתית) הופכים על מגש ומגישים מיד התפוחים יוצאים קריספיים ושחומים. תהנו