מה מתבשל אצלכם לצהריים

../images/Emo84.gifמה מתבשל אצלכם לצהריים ../images/Emo84.gif

אצלנו ספגטי בלונז וסלט ירקות
 
לנו נשאר אוכל מאתמול,אמא שלי היקרה

בישלה המון אז לקחתי TAKE AWAY (מקווה שכך רושמים את זה).
 

אלינקה

New member
יש שאריות משישי

אבל אילן נשאר היום בבית סתם והוא בקש קוסקוס עם מרק ירקות אז זה מה שיהיה אני אוכל את השאריות
 

ido0804

New member
אצלנו

עוף בקריאקי אורז לבן מרק עוף אמיתי סלט ירקות
 

pirge

New member
אורז פרסי תפוחי אדמה,צימוקים צנובר ועוד

אורז פרסי בתפוחי אדמה ,צנוברים,צימוקים,שקדים,קינמון מקור:פירגה 2 כוסות אורז פרסי 4\1 כוס שמן+4 כפות 2\1 כוס צימוקים שחורים וצהובים 2\1 כוס צנובר או שקדים מולבנים ארוכים 2 תפוחי אדמה פרוסים בטטה חצויה לאורך טיפונת מלח, כף דבש, 2 קורטים קינמון מעט כורכום, נענע וקליפת תפוז מבשלים את האורז בהרבה מים רותחים עם טיפונת מלח 10-- דקות ומסננים (לא שוטפים) מערבבים את האורז עם: הצימוקים, שקדים/צנובר והתבלינים פרוסים את תפוחי האדמה לפרוסות ואת הבטטה לאורך לחצי משמנים היטב (4 כפות שמן) סיר רחב ומחממים את השמן מניחים את הפרוסות על השמן ומעל את חצאי הבטטה מנערים קלות את הסיר מפזרים את כל האורז על תפוחי האדמה והבטטה ומיישרים משקים ב-4\1 כוס שמן באופן שווה סוגרים במכסה תואם ומבשלים על להבה נמוכה שעה להניח את הסיר הרותח על מגבת רטובה במים קרים (אמור לשחרר את התפוחים שנדבקו לתחתית) הופכים על מגש ומגישים מיד התפוחים יוצאים קריספיים ושחומים. תהנו
 
שאלה לפירגה ,אפשר רק בטטות ללא תפו"א?

מתכון ממש טוב , אבל האם אפשר לוותר על התפוחי אדמה שבמתכון ,לטובת מי שלא אוכל סולניים ?
 

מוריה 66

New member
wow את מעלה לי זכרונות מבית הורי../images/Emo140.gif

מכירה המתכון מאימי - אך ללא הבטטה. אני אוהבת זאת ללא השמן יתר על המידה, ובכלל אורז בלי הרבה שמן. ממש מעדן .
 

pirge

New member
לא הכרתי את המתכון מקודם. בגלל האורז

הפרסי הרגיל ובגלל שאני אוהבת מתוק, המרתי את המרכיבים. לא ניסיתי להכין רק בבטטה. בבקשה ובקר נפלא.
 

litzuf

New member
אצלינו נשאר מרק עם ירקות ובשר מיום שישי....

 
למעלה