שאלת התעמלות

גורבי

New member
../images/Emo86.gif../images/Emo87.gifשאלת התעמלות ../images/Emo86.gif../images/Emo87.gif

אז כמו שציינתי כאן בערך 80 פעם היום
, יש לי הליכון חדש בבית, ונורא בא לי להתחיל להתאמן, אחרי כמה שבועות של התעפצות. לא מדובר במשהו דרסטי - אני עושה הליכה מהירה של שעה בערך, בלי ריצות ובלי התנשפות-יתר. אז מה השאלה? לפי כל הסימנים, הביוץ שלי קורה פחות או יותר עכשיו (דיווח ישירות מאיזור הקרבות), וקראתי בפורום פוריות משהו ממנו השתמע שבימים שמייד אחרי ההפריה עדיף להימנע ממאמץ גופני, כי אלו הימים שבהם העובר עושה את דרכו אל הרחם (משהו כמו 5 ימים בהריון ספונטני). ומבחינתי, אם הכל היה טוב :), מדובר בימים הקרובים. אז אני מקווה שזה לא מסווג אותי כלחוצה, ושבד"כ אין בעיה עם פעילות מתונה בהריון, אבל גם כשעשיתי ספורט בחודשים האחרונים, תמיד הפחתתי קצת במאמץ בשבועיים שאחרי, והשאלה היא אם חכם להתחיל עכשיו בהליכה (שהיא בכ"ז מאמץ גופני, בעיקר שלא הזזתי את עצמי בזמן האחרון). מה דעתכן? להתחיל היום או לחכות עד הסופ"ש?

m i c h a l y

New member
גורבי, אני נמצאת באותה התלבטות

אמנם אני עוסקת בספורט באופן קבוע ולא מתחילה, אך גם אצלי בשבועיים שאחרי יש התלבטות... בעיקרון, הייתי במקומך כן מחכה יומיים שלושה, אבל לא MUST, כלומר אם ממש בוער לך להתחיל ללכת אז בחרי לך קצב מממוצע (בואי נגיד 5 קמ"ש, זה איטי לכל הדעות) ובלי עליות או משהו. אפילו אם תלכי רק רבע שעה, חצי שעה תרגישי את האפקט הספורטיבי, אך אין סיכוי שתגרמי נזק.... אני חושבת שבגדול כן כדאי להיזהר עם ספורט, במיוחד אם זו התחלה, אבל הליכה היא פעילות שהגוף שלנו מורגל בה בפעילות היומיום ולכן נראה לי שאין פסול באימון קל - גם בימים אלה. חוצמיזה, קבלי ח"ח על הרכישה - זה ספורט מצוין בכלל, ובהריון בפרט! בהצלחה, מיכל.

גורבי

New member
../images/Emo140.gif תודה ../images/Emo140.gif

נראה לי שאקבל את עצתך, ואתחיל בהדרגה - נגיד, רק כחצי שעה ביום בימים הקרובים. נכון שזה רעיון טוב לקנות הליכון? התמכרתי להליכות בחדר כושר (כשהיה לי מנוי), ולקח לי זמן לשכנע את בעלולי (שלא ממש חובב ספורט), אבל בסוף עשינו זאת!

ואני את השלב הזה של ההתלבטות

כבר פיספסתי
ועכשיו אני רוצה לשאול את הרופא מה כדאי יותר שחיה או יוגה להריוניות

u'r right ../images/Emo8.gif

אם היית מכירה אותי לא היית אומרת את זה
אני ידועה כפדלאה סוג א', שנים אני כבר "חושבת" על לעשות התעמלות, אבל מאד קשה להביא אותי לידי ביצוע... אני מאלו שקנו כרטיסיה של 12 ביקורים במכון כושר/סטודיו C וכו' ואחרי 8 פעמים התייאשו
נתחיל באחד, נעבור לשני

גורבי מתוקה !

עד לפני כשנה וחצי הייתי יכולה לקחת כאן כל אחת ולזכות בהליכה (או יותר נכון בישיבה ...)בתואר תפוח האדמה המתגלגל או המתעפץ ,ככה קראת לזה.ומאז אני מתאמנת בצורה אינטנסיבית למדיי באיזו שהיא מסגרת ועם מדריכה אלוהית וכשדיברתי איתה על כך שאני מנסה להרות היא שלחה אותי לדרכי עם ברכת הדרך ואמרה שעד שאין הריון אין בעיה בכלל ואפשר לעשות את הכל אותו הדבר רק -קצת יותר לאט ובלשמור על דפוק נמוך יותר (בסביבות 140 )ושגם אחרי הכניסה להריון עליי להמשיך ולהתאמן..(בעקבות נטייה עצבנית להשמנה).רק כדי להרגיע,לא מדובר במדריכת אירובי קופצנית בת 20 שלא ראתה עדיין דבר ,כי אם באישה על סף גיל ה-50 שעוסקת בספורט תחרותי ומקצועני כל חייה והספיקה ללדת שלושה ילדים תוך כדי.אז אני לגמריי שקטה וגם בשבועיים של האחרי אני מתאמנת כרגיל ורק מפעילה את הראש קצת יותר.בהצלחה !

למעלה