מרקוס בראון צהוב !

Raz Amir

New member
../images/Emo87.gif מרקוס בראון צהוב !

בהחלתה שהתקבלה באותה ישיבת דריקטריון של מכבי, הוחלט להביא גארד נוסף אל רוטציית הגארדים. השם שעלה באופן מיידי הוא מרקוס בראון מז'לגיריס. הגארד סיכם במכבי את תנאיו ומחר יגיע ארצה כדי לחתום רשמית על החוזה. הוא יוכל לשחק כבר במשחק היורוליג הראשון נגד ציבונה ביום חמישי. ברואן הוא שחקן הרכש התשיעי שנוחת הקיץ בת"א מאז הצטרפותו של אפי.

קרדיט להנהלה.

זה כבר נראה כמו משהו שמזכיר בנייה של קבוצה, ואולי גם שנתיים קדימה. אם המהלך אכן בוצע, צריך לתת קרדיט להנהלה ( וכמובן לשחרר שחקן אולי גם שניים).

נמשל

New member
לא הייתי אומר בנייה

הוא בן 34... יש לו מקסימום שנתיים סבירות לתת להערכתי, אבל אחלב שחקן ליד ארויו. עכשיו יש לנו צמד גארדים מעולה, אך נותרה הבעיה מתחת לסל

אני רק מקווה שהוא כבר לא זקן מידי...

צריך לזכור שבראון כבר לא ילד הוא בן 34!!! הגיל נורא משמעותי..לדוגמא קחו את פארקר ב-2006 חדר הרבה פחות לסל ולקח יותר זריקות מחצי מרחק לעומת העונות הקודמות שלו.

BeN ShaDe

New member
מעולה!!!

לא חשבתי שיגיע היום שאראה את בראון במכבי , אבל הנה הוא הגיע. שחקן מעולה שכן , עבר את השיא שלו , אבל עדיין שחקן מעולה ומנהיג גדול. תוספת ענקית שנדרשה למכבי.

gambit forever

New member
לא יודע מה להגיד...

השחקן הוא שחקן מעולה, אבל קיוויתי שהולכים השנה לבנות קבוצה להרבה זמן ולא כמו בשנתיים האחרונות שכל שנה כל השחקנים מתחלפים. בראון הוא כבר הרבה מאוד מעבר לשיא, אני רק מקווה שיש לו מספיק כוח בשביל לסחוב עונה שלמה...

Raz Amir

New member
מה גורם לך לחשוב שארויו יהיה פה לנצח?

אין דבר כזה בכדורסל האירופאי בנייה. יש לבנות סגל חזק ולבנות מערכת סקאוטינג שתחזיק לך מאגר כשרונות כדי שתחלופת הסגלים תזרום יותר נכון. את שני הדברים האלו מכבי עשתה העונה. גם מערך סקאוטינג בראשות דני גוט וגם בנתה סגל חזק (ואפשר להגיד את זה עכשיו כשיש עוד גארד איכותי). זהו. התופים כבר כאן, המקהלה מוכנה... Sohw Time !

gambit forever

New member
דבר ראשון כן

יש בהחלט דבר כזה בכדורסל האירופי בנייה, השושלת של מכבי הייתה בנויה על יסודות שכבר הונחו שהתחילו בשנת 2000 והמשיכו עד ל-2006. אם פארקר נשאר במכבי וויצ'יץ' נשאר במכבי אני לא רואה סיבה למה שארויו לא ישאר במכבי תקופת זמן ארוכה. הוא זה שאמר שהוא מעוניין להוביל קבוצה ולא להיות מחליף ב-NBA ולכן אני רואה אותו נשאר באירופה עוד הרבה זמן. כל פעם לבנות קבוצה חדשה זה פשוט טמטום ובסוף יוביל לאיבוד תארים, לוקח זמן לקבוצות להתחבר ומכבי לא יכולה כל שנה להרשות לעצמה להעניק את הזמן הזה ליריבות שלה. אני לא חושב שהייתה בעשור האחרון קבוצה שזכתה ביורוליג שאותה השנה שהיא נבנתה, ואם מכבי מתכננת על הישגים באירופה היא חייבת לבנות קבוצה.לצסק"א היה בסיס שרץ שנה לפני שהיא זכתה ביורוליג ב-2006 ושנשאר עד עכשיו (עם העזיבה של פאפאלוקאס ואנדרסן), גם פאו בעונה האחרונה שאיבדה את שישקאוסקאס והביא את ספנוליס ושאראס ספגה עונת בנייה גרועה, ועכשיו אחרי שהם יותר מתואמים הם איום רציני על תואר היורוליג. וגם אם איזה קבוצה עשירה תציע לארויו הצעה שהוא לא יכול לסרב לה, יש מספיק שחקנים במכבי שאם ירשימו אין סיבה למה הם צריכים להתחלף- אני מדבר על סימונס (כאמור במקרה שהוא יתאפס), פישר וויליאמס. אני לא אומר שכל הקבוצה צריכה להישאר ללא שינוי במשך השנים, אבל שכל שנה יתחלפו 2-3 שחקנים ולא 9.

Raz Amir

New member
נו..אז מה הבעייה?

אין התאמה בין ההודעה הראשונה עליה הגבתי לבין מה שרשמת פה. כי פה אתה טוען שתחלופה של 2-3 זה בסדר. ולמעלה - "השחקן הוא שחקן מעולה, אבל קיוויתי שהולכים השנה לבנות קבוצה להרבה זמן ולא כמו בשנתיים האחרונות שכל שנה כל השחקנים מתחלפים" אז בהנחה שיש לו עוד עונה - שתיים לתת, הוא משתלב בדיוק בתוך ה2-3 שחקנים שאתה מחליף. התשעה שהוחלפו העונה זה כי בנו קבוצה, עכשיו להמשיך לרוץ וזהו. אם נחליף פעם בשנתיים 2-3 שחקנים מעבר לשיא, אני לא רואה בזה משהו שלילי...להפך.

gambit forever

New member
אבל בראון הולך להיות בסיס לקבוצה

כפי שזה נראה עכשיו בראון הולך חלק מבסיס הקבוצה, ושכל שנה מתחלף לך הבסיס אתה בבעיה. להחליף כל שנה את השחקנים המשלימים זה לא נורא אבל להחליף כל שנה את שחקני הבסיס של הקבוצה (ב-NBA קוראים להם פרנדצייז' פליירס) אתה עמוק עמוק בבוץ, לדעתי זאת אחת הסיבות שמכבי נראית עד עכשיו לא מחוברת ודי גרוע. אם במקום בראון היו מביאים שחקן אחר יותר צעיר שפחות או יותר ברמה של בראון הייתי מאוד מרוצה (כן, אני יודע שבראון היה השחקן הנורמאלי היחיד שזמין והוא חתם רק בגלל שזלגיריס בקשיים), אבל לראות עוד פעם את הבסיס של הקבוצה מתחלף זה די נמאס.

Raz Amir

New member
אני לא חושב שבראון מתקרב בכלל להיות הבסיס ..

הוא שחקן חיזוק למערך גארדים צולע. הבסיס הוא ארויו, טל ו-וויליאמס. מי שיתחלף\יצטרף בעוד עונה או שתיים, לא יבוא על חשבונם. בראון פשוט לא הבסיס. הוא שחקן שבא לשדרג מערך גארדים שכרגע מקרטע, דבר שלא צריך לקרות כשטל וארויו יכנסו לעניינים. במיוחד טל.

gambit forever

New member
אם מרקוס בראון הוא לא הבסיס לקבוצה

אז מצבנו טוב ממה שחשבתי... עכשיו ברצינות, בתור טלאי לעונה הקרובה מרקוס בראון יהיה מעולה, אבל הוא לא השחקן שקיוויתי שיתפוס את תפקיד הקלע לשנים הקרובות- די ציפיתי שזה יהיה סימונס אבל הוא עד המשחק מול ר"ג איכזב.

Raz Amir

New member
אם זה לא יהיה סימונס, זה יהיה אחר.

בראון הוא חיזוק טוב, בטח לא חלק מהבסיס. אין בעייה בלהחליף את הקלעי. בסופו של דבר חשוב יותר מי ייצר לו את המצבים, את זה ארויו וטל צריכים לעשות העונה והם הבסיס של מכבי.

נמשל

New member
גם אם הוא יהיה החלק המרכזי

למצוא שחקן ברמה הזו הוא כמעט בלתי אפשרי. מספיק שהיה משחק משחק אחד ביורוליג ואי אפשר להחתים אותו עד לטופ 16. ובמקרה כזה היו צריכים לחפש גארד שנפלט מה-מנש, ועד שגארד כזה היה נקלט, היינו בחצי עונה. נשאלת רק השאלה מה יקרה בהגנה עכשיו, ארויו לא שומר גדול, בראון לא זכור לי כשומר גדול גם הוא. בורשטיין עם רגליים איטיות, אליהו שמסתמן כשחקן חמישיה לא שומר, ונשארנו רק עם פישר

Cherrie lover

New member
אם יורשה לי..

אני אוחז בדעתי שצריך לבסס את הסגל על ישראלים-כאלה שכן נשארים פה,כמעט עד הסוף.בראון יהיה שווה משהו אולי רק עד סוף העונה,וגם זה במזל.צריך היה להביא גארד צעיר,אם לא ישראלי אז לפחות שיהיה צעיר.צריך לבנות קבוצה לשנים,לא לעונה.

כל הכבוד להנהלת מכבי שהיתה עם האצבע על הדופק

לגייס אותו. מהלך מעולה מכל הבחינות. החל מחיזוק עמדת הגארד וכלה באמון האוהדים. נקווה שהוא ישתלב במהרה ויתרום לקבוצה. חג שמח.

waviram

New member
מדהים! פשוט לא יאמן!!

כשראיתי את הכתבות הראשונות שטענו שמרכוס בראון על הכוונת של מכבי הייתי מאוד סקפטי ודי גיחכתי על האפשרות שהוא באמת יגיע לשחק במכבי, אבל מחר הוא כאן! מי היה מאמין?! מרכוס בראון הוא שחקן שיכול לשנות את הקבוצה מקצה לקצה. הוא ווינר - מקצוען שנותן לקבוצה המון ניסיון. הוא זה שהביא לז'לגיריס (למרות גילו המתקדם) את הניצחונות על צסק"א ועל פנאתינייקוס בטורניר גומלסקי, ואני מקווה שהוא גם יביא את אותו דבר במאני-טיים למכבי. עכשיו השאלה הגדולה היא איך אפי יצליח להתמודד עם הסגל הזה. הוא כנראה יצטרך לחלק לשחקנים גלולות שמקטינות את האגו כדי להתמודד עם ריבוי הכוכבים... עם ארויו אני לא חושב שתהיה בעיה. בראון ירגיע אותו ויגרום לו להבין שלא כל המשחק על הגב שלו. זה יעשה לו רק טוב. עם ווייט לעומת זאת אני לא יודע איך זה יעבוד... הנטייה של ווייט לקחת את הכדור באיזור קשת השלוש עם הפנים לסל מנטרלת את הקלעים שלצידו. הפער במכבי הוא שאין לה שחקן פנים שיודע לשחק באיזור ה- Low post עם הגב לסל ולתת משם מסירות החוצה לקלעים. פישר וגרין לא יודעים לקבל את הכדור ולעשות נקודות במשחק אחד על אחד מול מגן במימדים שלהם. ווייט ואליהו משחקים יותר עם הפנים לסל - ווייט עושה את הנקודות שלו בעיקר בזריקות מחצי מרחק ואליהו בעזרת מסירות בתנועה ללא כדור וצעד ראשון מהיר. באטיסטה יודע לשחק עם הגב לסל, אבל מרגע שהוא מקבל את הכדור הוא רואה רק את הסל ולא יודע לתת מסירות טובות החוצה לקלעים. זאת הסיבה העיקרית לכך שמכבי קולעת מחוץ לקשת העונה באחוזים נמוכים יחסית, למרות שעל הנייר יש לה קלעים 3 טובים. קלעים אוהבים לקבל את הכדור מהצבע החוצה כשהם מיושרים כלפי הסל. הם בד"כ לוקחים את הזריקות האלה בצורה טבעית יותר וקולעים אותן באחוזים הרבה יותר גבוהים. אם מדברים על החלפת שחקנים, אני הייתי משאיר את סימונס ומשחרר את ווייט (ואולי גם את באטיסטה אם יש לאפי בעיות איתו) ומביא שחקן לעמדה 4 שיודע לשחק עם הגב לסל בצורה סבירה, יודע להוציא כדורים החוצה לקלעים ולמסור גם לגבוה שלידו (ובכך לנצל את היכולת האתלטית של פישר), וכזה שחזק מספיק כדי להתמודד עם שחקנים מאסיביים בהגנה. השאלה היא מאיפה נגרד עכשיו שחקן כזה...

מזל טוב.

ישתכר 850,000 דולר וילבש את הגופיה מספר 5. אבל אני עדין לא יודעת איך זה יפתור את הבעייה החמורה שיש לנו בקו הקדמי, שלדעתי היה יותר בעייתי ונזקק יותר לחיזוק מאשר הקו האחורי.

למעלה