אוי קשה קשה.. עידכונים ושאלות

../images/Emo88.gifאוי קשה קשה.. עידכונים ושאלות

אז כפי ששמתם
לא הייתי פה כבר כמעט שבוע. המחשב שלנו הלך פייפן ואילן מנסה לעשות לו החייאה כבר כמה ימים. כרגע הוא עובד על קרעי תרנגולת ואין לדעת עד מתי... ועכשיו לדברים החשובים באמת: עידכונים - ביום שלישי אחה"צ עברנו בדיקת מי-שפיר אצל ליפיץ. האמת, די כאב. הבדיקה לא היתה פשוטה בכלל הן בגלל שזה תאומים והן בגלל ששני החבר´ה שלי שם (להלן שמשון ויובב) מופרעים רציניים. גם ליפיץ ציין שהם פעילים מאוד ולדעתי הכאב נבע מכך שהוא נאלץ להזיז את המחט תוך כדי הבדיקה כדי לא לפגוע בהם (בעיקר אצל יובב התחתון). אני דמיינתי לי את עצמי מטיילת בשאנז-אליזה בפאריז ובגני הטיולרי ואיכשהו ככה הצלחתי להעביר את הבדיקה בשלום. אח"כ נחתי אצל ההורים שלי שלושה ימים וחזרתי לחיק הגברים האוהבים עלי ביותר אחרי שהתגעגעתי נורא נורא
קיטורים ושאלות (בעיקר להריוניות תאומים בעבר ובהווה) - ובכן ההריון הזה קשה לי הרבה יותר מההריון עם תומר. פרט לבחילות הזוועה שסבלתי בהריון של תומר הרי שההריון הזה פשוט קשה הרבה יותר. השליש הראשון עבר עלי בעייפות נוראית. תשישות, קוצר נשימה וסחרחורות שהפכו אותי לסמרטוט של ממש. עם פרוץ השליש השני פרצה לה גם הבטן ועכשיו היא ממש מפלצתית (ליגו, לדעתי הבגדים שהבאת לי יתאימו לי לגג עוד שבועיים). ועכשיו כבר לוחץ לי וכואב לי כל הגוף. בעיקר עצמות האגן בצדדים ובאזור שפעם שכנו להן מתניים. אני כבר לא מצליחה למצוא תנוחה לשבת בנוח (שלא לדבר על לשכב). לא הרגשתי ככה אפילו בתשיעי עם תומר. אני מרגישה שאני אפילו לא יכולה להתיישר כי הבטן כל-כך נמתחת שעוד רגע היא מתפקעת. ולהזכירכן, אני כולה בשבוע 18+3
הריוניות תאומים - זה נשמע לכם הגיוני? מוכר? נורמלי? זה פשוט כל-כך קשה שזה נראה לי שאולי כבר משהו לא ממש בסדר... תרגיעו אותי
(או שלא...). טוב, אסיים לעכשיו לפני שהמחשב נופל לי שוב
רק רציתי לומר שהתעדכנתי קלות ואני אנסה לשרשר תגובות בהמשך אם אצליח... צ´או בינתיים

ypog

New member
אין לי נסיון עם הריון תאומים אבל..

קבלי
ענקקקקק ו.... תחזיקי מעמד.

הצלחתי לשרשר תגובות ../images/Emo6.gif

מצטערת על הקצרנות בתשובותי ומקווה שלא שכחתי אף אחד... ואם כן אז סליחה... לילה טוב

../images/Emo35.gif ועוד שאלה אדמיניסטרטיבית למי

שזוכרת את תקופת ההריון - אם עשיתי סקירה ב"מכון הסדר" כלומר סקירה שעולה 114 ש"ח האם אני זכאית לבקש החזר גם על סקירה פרטית?

נדמה לי שכן

אני ב"לאומית" ובכל קופה זה אחרת, אבל נדמה לי שכל הביטוחים המושלמים נותנים החזר עד סכום מסויים על סקירה פרטית אחת.

נדמה לי שלא

הביטוח המשלים מוכן להשתתף בסקירה פרטית אחת. אם את עושה במכון הסדר את משלמת את המחיר המוזל ואם את עושה פרטי הם מחזירים לך כמה שמקובל אצלהם להשתתף בסקירה. אי אפשר לעשות את שניהם. אני עשיתי את הסקירה המוקדמת פרטי ולא קיבלתי החזר. את הסקירה המאוחרת עשיתי במכון הסדר ושילמתי 110 ש"ח (כך זה עלה אז) חנה

אז אני רואה שהתשובות חלוקות... אז

נחלטתי שאני בכל מקרה אשלח את הקבלה על הסקירה הפרטית ואבקש החזר. אם יתמזל מזלי אקבל ואם לא אז יגידו שלא מגיע לי. בכל מקרה, אין לי מה להפסיד...

שירלי, קבלי ../images/Emo24.gif גדול

הידיים שלי ייסגרו עלייך?
ולגבי השאלות שלך: המתיחה הנוראית של הבטן זכורה לי היטב. היו ימים שפחדתי שתנועות מסויימות ייקרעו לי את העור בבטן. אני התחלתי כבר בשליש הראשון למרוח המון קרם של "ליידי פצפון" על הבטן. אצלי זה גם עזר לגירודים שאיימו לגרום לאישפוזי בשלוותא. הקרם עזר קצת להרגשת המתיחה (שגם באה עם יובש נוראי). וזה בכלל לא קשור לגודל הבטן (הרי אצלי בקושי ראו משהו עד חודש חמישי). לגבי אי הנוחות קשה לי לענות לך, כי אני הרגשתי אותה רק בשליש האחרון, וגם אז זה לא היה נורא. אולי בגלל שהבטן היתה קטנה יחסית. העצה ההגיונית (ואני בטח לא הראשונה שאומרת לך את זה) היא לנוח. מנוחה פותרת הרבה מהמיחושים והכאבים. שמחתי לשמוע שבדיקת מי השפיר עברה בשלום (כאב? לא חשוב. העיקר ששום דבר רע לא קרה |מזיע|). לגבי ההתקשויות - בגלל התדירות הנמוכה, לא הייתי מתרגשת יותר מדי, אבל תרימי בכל זאת טלפון לרופא שלך ותספרי לו. רק כדי להיות בטוחה. תנסי להגדיל מאוד את כמות השתיה שלך (אפילו באופן מוגזם ליום אחד) ולראות אם זה גורם להתקשויות להיעלם. זה ייתן לך אינדיקציה אם חסרים לך נוזלים. לעולם לא מוקדם להילחץ
אני הגעתי למיון נשים בסוף 23 עם צירים ואף אחד לא התייחס אלי. אפילו לא חיברו אותי למוניטור. את חייבת להיות בעצמך עם היד על הדופק (או הדפקים
). מקווה שהמשך ההריון לא יהיה נורא כ"כ. כבר חשבת על מה שכתבתי לך לגבי עזרה בבית? נשמע לי יותר ויותר שאת ממש חייבת את זה ובקרוב מאוד.
ות לך וגם ל-
שלך.

ל-ypog, גאיה ומיכל תודה ../images/Emo25.gif

ולמיכל - אני בהחלט נחה ומשתדלת לשתות. הנה, היום, מחר ומחרתיים תומר בחופש מהגן ובגלל מצבי ומאחר ואני די קרובה עוד למי השפיר החלטנו שאני צריכה עזרה כך שהיום ומחר תומר אצל חמותי וביום שלישי אילן בחופש! אז אני בבית נחה! ואגב, עד עכשיו שתיתי 2 ליטר מהבוקר וזה בסדר נכון?! בא לי כבר להקיא מרב שתיה ואני עושה פיפי כל 5 דקות
אני חושבת שאדבר עם הרופא מתישהו אבל אני אחכה לראות איך עובר לו היום. אני ואילן גם דיברנו על מצב של שמירה ואמרתי לו שצריך להתכונן לזה כי המצב כנראה לא הולך להיות יותר קל אלא להיפך. החלטנו שאם זה יקרה אז האימהות יתגייסו לעזרה עד שנמצא כמובן עזרה בתשלום! מקווה להרגיש קצת יותר טוב (אני בכלל מרגישה די זיפט היום...). בכל מקרה, תודה למתייחסות ולמעודדות.
ו-

את כ-ו-ל-ה אוטוטו סוגרת חצי...

שמנתולית שלי - מנוחה, מנוחה, מנוחה!!! אני שמחה שאת מקבלת עזרה, ושומרת על עצמך במנוחה ושתייה (גם אוכלת בסדר?). מה אומר לך, כל האמפטיה שלי אליך, אני זוכרת את עצמי בקושי סוחבת אחת בבטן (כאבי רגליים, אגן, ברכיים, תנוחות בלתי אפשריות במיטה...), אז עוד עם שניים, אין פלא שזה בא מוקדם יותר ועוצמתי יותר. וכן, תתקשרי לרופא, תציקי לו כל הזמן כשאת מוטרדת (אח"כ תקני לו זר פרחים ותכתבי מכתב התנצלות על שהיית קרצייה, OK? את משלמת מספיק כסף...). וזהו,
ים ו
ות.

אני מקווה שהמצב ישתפר

כי עוד דרך ארוכככככככה לפניך ואנחנו רוצים שתסחבי את ההריון הזה כמה שיותר מאוחר, נכון? טוב שאתם נערכים לעזרה בבית. את חייבת את זה! שולחת לך
ענק לעידוד ומחכה לעדכונים. חנה

yaelhul

New member
אז קודם כל שתדעי לך שעוד לא

הפסקתי להתרגש מהעובדה שאת בהרין שני, והפעם עם תאומים. שמעתי (קראתי) על זה מאד מאוחר, רק לפני מספר שבועות, ונראה לי טפשי להגיד מז"ט בשלב כזה, אבל את תקבלי את ברכותי גם באחור נכון???... מצטערת על הכאבים בבדיקה, אבל העיקר שזה מאחורייך. לשאלותייך: לא היה לי מעולם הריון עם ילד אחד אבל מה שאת מתארת מאד מוכר לי מהריון התאומים. גם לי כאבו הגב, הבטן התחתונה, המפשעות, הברכיים וכמעט כל מפרק אחר אפשרי מהמתניים ומטה. זה בנוסף למתיחת עור הבטן ברמה שלא האמנתי שעוד יהיה מקום (אל דאגה - הכל חזר למקומו בשלום והיום פרט לצלקת ולציצים של הנקה לא רואים שהייתי בהריון), הרדמות של הידיים ועייפות כללית. אכן, כל זה קרה בשלב מאד מוקדם והקשה עלי מאד את החיים ביום והשינה בלילה. זה אימון טוב, אגב, למה שקורה כאן בלילות מאז. אל תשכחי שבהריון תאומים תחילת שמיני זה כמו סוף תשיעי של הריון רגיל (כך לפחות היה אצלי מבחינת המשקלים של הקטנים) ובנוסף מועמסות עלייך 2 שליות, פעמיים מי שפיר ועוד כהנה וכהנה... בקיצור - את נורמלית לגמרי, ואם את מודאגת - תגשי לרופא שירגיע אותך. שיהיה קל יותר ושתמשכי את ההריון, למרות הקושי, ימים רבים ככל שניתן.
יעל

ligo

New member
שירלינקה

בהחלט שמתי לב שנעלמת לנו, אז טוב לשמוע חדשות שאנז אליזה בבדיקה- על מה תחשבי כדי להעביר ת´לידה?
אני שולחת חיבוק גדול ומקווה ששמשון ויובב יהיו ילדים טובים - מעבר ללקטר לא נראה לי שיש מה לעשות... הכל נורמלי. עכשיו רק צריך להמשיך ולסחוב...

שירלי, קשה לי לקרוא שקשה לך....

אין לי נסיון עם תאומים אבל עידוד יש לי הרבה וחבל חבל שלא באת, אבל עקב הקשיים אני מבינה בהחלט ומקווה לראותכם בקרוב!!!!מתגעגעים.....

תשמעי, נשמע לא קל ../images/Emo3.gif

לא הריונית תאומים (בעבר, לפחות), לכן אני ממש לא יכולה לענות לך חוץ מלשלוח לך הרבה חיזוקים שילך וישתפר המצב.

למעלה