איך הוליווד הצילה את אלוהים

yael ziv

New member
../images/Emo88.gif איך הוליווד הצילה את אלוהים

החודש בירחון אטלנטיק פורסמה כתבה מצוינת על הסכסוך מסביב לסרט 'מצפן הזהב', בה יש ציטוטים מניו ליין ומפיליפ פולמן. הכתבה שופכת אור על ההחלטות של סטודיו הסרט בנוגע לתוכן האנטי-דתי של הספר ובנוגע לכמה ממנו צריך להסיר. לכתבה תודה רבה לנטע (נטעש) על התרגום! אז מה אתם אומרים על זה?

מפאלדה

New member
בעיקר דברים שלא יאים לדפוס

חבל שפולמן לא אמר פשוט "אין לי בעיה למכור את מעריצי הספר תמורת הסכום ששילמו לי", הרבה יותר קליט .

yael ziv

New member
אני ראיתי את זה אחרת

שמתם לב שההחלטות להוריד את הדת לא היו בתחילת ההפקה, אלא באו עם הזמן. עכשיו נראה שפולמן כועס על זה, ובגלל זה הוא מרשה לעצמו לפתוח עליהם את הפה

האבק

New member
../images/Emo45.gif אין ספק

התסריט הראשוני של טום סטופארד היה מאד מאד דומה לספר (עפ"י מקורות שונים. אני, כמובן, לא קראתי אותו בעצמי). אחר כך התסריט שונה על ידי כריס וייץ, אחר וייץ כתב תסריט חדש לגמרי שהחליף את התסריט של סטופארד, ואז היו התערבויות של גורמים חיצוניים בתסריט (כמו מפיקים, ניו ליין סינמה, פולמן בעצמו וכו'). אני חושב שהתסריט הראשוני היה הטוב ביותר. אני חושב שבגלל שניו ליין משקיעים כל כך הרבה בסרט הזה (התקציב כבר הגיע ל-220 מיליון... כולל הפרסום והמרצ'נדייז) הם ממש מפחדים שהוא לא יצליח, לכן הם נכנעים ללחצים ומורידים כל אזכור לחטא, דת וכו'. חבל...

האבק

New member
דווקא כן הייתי רוצה לראות אותו מצליח

אולי אפילו מצליח מאד, ככה עוד יהיה סיכוי שהסרטים הבאים יהיו יותר נאמנים למקור לדעתי. חוץ מזה - למרות הכל - הייתי רוצה לראות איך יצאו הספרים האחרים בקולנוע.

האבק

New member
בהתחלה הייתי מסכים איתך אבל

אחרי שחשבתי על זה, ואחרי שקראתי את מכתב התגובה של כריס וייץ, הבמאי, לכתבה הזו - אני חושב אחרת. אנחנו שוכחים שזו בכל זאת כתבת בעיתון, וכמו כתבים רבים אחרים היא מוסיפה קצת פלפל משל עצמה. דבר נוסף שאנחנו שוכחים זה שהיא בכלל לא ראתה את הסרט אז...? היא אספה שם ציטוטים שונים של פולמן ווייץ ומראיונות שונים ושינתה את ההקשר. אני מציע לכולם לקרוא את התגובה של וויץ (אני מקווה שיעלה תרגום בקרוב) כדי להבין קצת יותר. שמעו אני לא מאד אופטימי בנוגע לסרט, אבל קשה לי לקבל משפטים כמו "פולמן מוכר את הספר לכסף". הספר כן חשוב לו, ומאד. אבל צריך לזכור שיש דברים שלא בשליטתו ושהוא מקבל את העובדה ש"סרט" זו מדיה שונה מ"ספר" לכן בטוח שיהיו שינויים. אפשר להתנחם בזה שהרבה מהסצנות החדשות שהוכנסו נכתבו (או לפחות אושרו.שופצו) על ידי פולמן. הוא דיבר על הנושא הזה גם בפגישה שלו איתי ועם יעל ואפשר לקרוא את זה בדו"ח שנמצא באתר

DHallow

New member
כמובן שיש פערים שמקורם במדיה

רואים את זה ב"הארי פוטר" באופן מאוד בולט. יחד עם זאת, ספר שיש מאחוריו "אני מאמין" מאוד חזק חייב להישאר נאמן לעצמו. ובעיניין הכתבת- זה נשמע לי כמו תירוץ.

מפאלדה

New member
אין לי ממש דרך לדעת מה הם אמרו לפני התיבול

אני יודעת שלפי הכתבה הוא מדבר על כך שהם מוציאים את התיאולוגיה וממשיך ואומר שהוא לא ימשיך לדבר על כך מכיוון שהוא רוצה שהסרט יצליח ושיוסרטו גם שני הספרים הבאים . לי זה נשמע כאילו לא כלכך אכפת לו שמפשיטים את הספר מתוכנו . וגם אם חייבים להיות שינויים במעבר למדיה שונה, עדיין לא כל שינוי מוצדק .

Davy Jones

New member
מה אני אגיד לכם [...] עצוב.

אבל יש שתי נקודות טובות שניתן להסיק מהכתבה: 01. לא צריך להאשים את הבמאי במקרה שהקטע של הדת וכו' ייצא גרוע. צריך להאשים את המפיקים המפגרים. זה פשוט עצוב כמה שמפיקים חושבים שהם מלכי העולם ומרשים לעצמם להחריב את כל מה שמתכנן הבמאי. זה קרה כבר בהרבה סרטים, וזאת בעיה נפוצה. 02. ככל הנראה פיליפ פולמן רוצה רק את הכסף. שייצא הסרט טוב פה ושם, כן, אבל בעיקר שיהיה לו כסף.

yael ziv

New member
אני ממש לא מסכימה איתך

כשפולמן חתם עם ניו ליין על החוזה הוא לא יכל לדעת כמה יורידו מנושא הדת (או מכל נושא אחר לצורך העניין). עכשיו זה כבר לא בידיו.

orar1

New member
מאכזב ביותר...

אבל אני מסכים שזה כבר לא בידיו של פולמן- אני מאמין שהוא ניסה להכניס כמה שיותר את המסרים התאולוגים שלו. וכמו שזה נראה הוא לא הצליח במיוחד.. אני מתחיל להתחרט שבכלל עושים את הסרט הזה

לא מפתיע

ברגע ששמעתי שעומדים לעשות סרט הוליוודי על חומריו האפלים הבנתי שזה מה שהולך להיות. ימכרו את המסר על מזבח האפקטים. הסרט יהיה מרהיב ומרשים ויזואלית אך חלול וריק מתוכן. וכבר נמאס לי שהמילה "חבל" מתלווה לכל תגובה שלי על הסרט

orar1

New member
תודה רבה ../images/Emo9.gif

ציני משעשע ואפילו משכנע, רק כמה אמיתי זה
נראה שפשוט נצטרך לחכות לסרט ולהחליט בעצמנו

למעלה