ביטוח לאומי

tonti

New member
../images/Emo88.gifביטוח לאומי../images/Emo46.gif

רק אני סתומה ולא ידעתי? הלכתי להגיש בקשה לקצבת ילדים לפשפשת. היה לי ברור שמשלמים רטרואקטיבי. "אוי, מתי רשמת אותה? הרבה זמן אחרי הלידה!" (חודש וחצי, מי מעלה בדעתו ללכת לפני כן למשרד הפנים לרשום תינוקת?) אז לא, משלמים רק 3 חודשים רטרואקטיבי. אם הייתי רושמת אותה תוך חודש הייתי מקבלת מיום הלידה. עכשיו, שמישהו יסביר לי את ההגיון. לא מבינה את זה. מה, עשיתי להם בלגן? שישלמו לפחות מהיום שרשמתי אותה.

כרמית מ.

New member
מה זה?

לא התעסקתי בכלל עם ביטוח לאומי (הכסף נכנס לקיבוץ והם גם מטפלים בכל העניינים הבירוקרטים), אבל זה נשמע לי מאד מוזר (וגם לא אמרו לי כלום על בעיות). את בטוחה שזו לא סתם גחמה של הפקיד שטיפל בך?

tonti

New member
למה מה יש לה נגדי? ../images/Emo3.gif

לוידת. אני מחכה לשמוע איך אצל כולם. אני יודעת שיחסית חודש וחצי זה כלום זמן. הרוב רושמים אחרי. אנחנו מיהרנו רק בגלל שהיינו חייבים מס ת"ז בשבילה. (ונכון שזה רק 120 ש"ח בחודש, אבל ב-5 חודשים שלא משלמים לנו זה יוצא 600 ש"ח)

סטיוויה

New member
לא נשמע לי הגיוני

אני ילדתי בסוף אפריל ורשמתי באמצע יולי. קיבלתי את כל ההפרש רטרו.

tonti

New member
אבל אותך אוהבים ../images/Emo13.gif

את קיבלת גם מענק. היא כמעט התפלצה כששאלתי "בתמימות" מה עם המענק. "חייבים להתאשפז כדי לקבל".

כרמית מ.

New member
הכל מקנאה

בדקתי באתר של בט"ל. אין שום דבר כזה. הדבר היחידי שכתוב זה שעבור ילד שנולד בבית צריך להגיש תביעה לבט"ל באופן אישי, ולא דרך בית החולים.

mise

New member
את יודעת מה, זה מרתיח! ../images/Emo46.gif

כל דבר צריך לבדוק מראש במדינה הזו בגלל כל מיני פקידים/ות שקמו על צד שמאל או צרי עין למיניהם. אם היא היתה יודעת את זה מראש, היתה אומרת לפקידה: "אני מבקשת שתכתבי לי שאת אמרת את זה ותחתמי לי בבקשה". נראה איך היא היתה ממשיכה משם. פשוט חוצפה, נותני שירות כאלה חצופים, שלא מבינים שעומד מולם אדם, שהוא עולם ומלואו, בעל משפחה וילדים, אחים, הורים, אהובים ופשוט נותנים דרור לגחמות ולקפריזות המטורללות שלהם.

סטיוויה

New member
מרתיח לגמרי

אני לא הלכתי לב'ל אפילו פעם אחת! הכל קרה דרך המחשב של משרד הפנים ואז ברגע שזה התעדכן אצלם אוטומוטית הם שילמו לי את כל הקצבה רטרו. כנראה שעדיף ככה,הכל דרך המערכת. מאשר פנים מול פנים עם פקידה ממורמרת. לדעתי אפילו שזה אומר להתעסק עם זה קצת-לא לוותר. אגב, לדעתי עדיף לעשות קוד משתמש של ב'ל ולנהל את כל העניינים מולם דרך הטלפון. הנציגי שירות של המענה הטלפוני הרבה יותר אדיבים והרבה פחות ממורמרים.ויש פחות סיכוי שיטפלו לקטנות(כן בבית,לא בבית).

ס ו ל ה

New member
אני הייתי לוקחת את כל הקריזה ולא

מוותרת. מגיעה למי שנמצא בהיררכיה מעליה ונכנסת בו. לפחות להנות קצת מהבאסה! זה ממש בלתי מתקבל על הדעת!

אין אצלם רטרו בשום מקרה

בדיוק שמעתי סיפור על אשה מבוגרת שיצאה לפנסיה ולא מילאה את הפרטים בטפסים שלהם 10שנים אח"כ היא באה לבקש את המגיע לה. לא רק שלא שילמו לה רטרו, אלא דרשו ממנה לשלם את כל מה שהיא היתה חייבת להם
בקיצור יצאה נפסדת בכ 15000 ש"ח בושה

mise

New member
אבל לבקש רטרו הם יודעים טוב מאוד.

על תקופות שלא שולם ב"ל.

debby12

New member
מנהל
גם אני חושבת שזה לא קשור ללידות בית

בט"ל יעשו הכל כדי להתחמק מתשלום. יש לי חברה שפוטרה מעבודתה. מאחר וקיבלה פיצויים נאים, היתה אופטימית שתמצא עבודה מהר יחסית, וגם מאוד-לא-היתה-מעוניינת להיסמך על הקופה הציבורית -- היא התמהמהה רחמנא-ליצלן והלכה להתחיל "לחתום אבטלה" רק אחרי כמה חודשים. בקיצור - לא רק שלא העריכו את זה שהיא לא רצה ישר ללשכת העבודה, וכמובן שלא נתנו לא רטרואקטיבית (היא גם לא רצתה רטרו) -- אלא בנוסף לכל עשו לה צרות איומות בטענה שעצם זכאותה בכלל לדמי אבטלה (עם הפנים קדימה) אבדה לה מכיון שהיא לא התייצבה מספיק מהר בלשכת האבטלה מלכתחילה. לכן אני לא חושבת שהפקידה הנ"ל נהגה כך בגלל גישה עניינית נגד לידות בית (לכי תדעי אם היא יודעת מה זה בכלל
) -- אלא סתם מתוך ההוראה הכללית שהן מקבלות קודם כל לשלול הכל על הסף כדי שחלילה זה לא יעלה לבט"ל כסף.

tmaz

New member
נכון

חיסכון איפה-שרק-אפשר מגיע-או-לא-מגיע ולא-תקבל-שום-דבר-בלי-תעודת-נישואין-של-הסבתא זו התנהגות מאוד אופיינית לביטוח לאומי. לא אתפלא אם הם מקבלים את ההוראות לחסוך על גבינו - מלמעלה.

tonti

New member
עכשיו בכלל יופי.

כי גמני נזכרתי רק עכשיו להגיש תביעת אבטלה. אוף.

למעלה