דיון: מדוע מתעורר מחדש הצליח רק חלקית?

../images/Emo88.gifדיון: מדוע מתעורר מחדש הצליח רק חלקית?

אז אמנם הסינגל עדיין מצליח ונמצא במקומות די טובים במצעדים בהם הוא צועד (בעשרת הגדולים), אבל אפשר להתחיל ולסכם קצת את הסינגל הזה וחשוב לי לשמוע מכם מה יש לכם להגיד בנוגע לכמה נקודות הקשורות לסינגל והצלחתו. קודם כל, הקדמה קצרה...
גלגל"צ - הסינגל הושמע מעט מאוד בגלגל"צ, לא נכנס לפלייליסט ולכן גם לא למצעד (לשיר שלא בפלייליסט אין כמעט סיכוי להכנס למצעד). כמו שאתם יודעים, גלגל"צ בעצם יכולה לקבוע איזה שיר ייחרש בתחנה ויהפך ללהיט גם אם הוא לא משהו ולכן אוטומטית שיר שמצליח שם נכנס לכל שאר המצעדים בארץ וזוכה למקומות טובים (דוגמא: שירה גבריאלוב/ "הבוקר יאיר"). הדבר המוזר ביותר הוא שגלגל"צ העדיפו להשמיע את "נבראתי לך" יותר מהסינגל החדש וחרצו את דינו של הסינגל החדש בכך שלא השמיעו אותו כמעט בכלל.
בדומה לכך, ואולי יותר גרוע מכך, רשת ג' (תחנה ארצית וחשובה) לא הכניסה את השיר ולא השמיעה אותו בכלל וגם כמה תחנות רדיו אזוריות לא ממש נתנו צ'אנס לשיר.
ברב המצעדים בהם ניתנה הזדמנות לשיר, השיר הגיע למקומות גבוהים בחמשת הגדולים ואף כבש כמה מקומות ראשונים.
הביקורות ברובן לא פירגנו, למרות שנתנו מחמאות ללירון כמי ש"יש לו את זה", פשוט לא ממש התחברו לשיר.
יחד עם זאת, השיר זכה להורדות אינטרנט רבות גם כרינגטון. לסיכום, הנה כמה שאלות אליכם הגולשים, שאתם מאוד מוזמנים לענות עליהן ולספר את דעתכם האישית:
האם השיר לא קיבל מספיק פרגון ועשו לו עוול, או שהוא לא מספיק טוב
אם גלגל"צ היו משמיעים אותו הרבה, הכל היה נראה אחרת
אם היה יוצא קליפ לסינגל, הסינגל היה מצליח הרבה יותר
(חשוב לזכור שקליפ היא הוצאה אדירה של כסף ואי אפשר לכל סינגל לצלם קליפ. מה גם אם שיר לא מספיק מצליח, צילום קליפ יכול להיות בזבוז)
איזה תגובות שמעתם לחברים, משפחה וכו' ששמעו את השיר
אהבו או לא
איך אתם מסכמים את הסינגל הזה, מה יש לכם לאמר\להוסיף בנושא

../images/Emo220.gifכמה מילים על הסינגל של לירון ../images/Emo50.gif

אם הסינגל הגיעה למקום ראשון במיצעד אז הלך לו טוב.. וגם אם הוא לא כל כך הצליח אנחנו יודעים שזה הסינגל הכי טוב בארץ של הזמר הכי טוב בארץ ואנחנו לא צריכים שהוא יכנס למצעדים אם הוא לא ניכנס אז לא נורא חשוב מה המעריצים של לירון חושבים עליו ואנחנו חושבים שהוא טוב מאוד...!!! מיתעורר מחדש מיתגבר והעיר עוצרת עד שתיפול לרגלי ,מהמר על הכל לא מכיר מציאות אחרת בוקר כחול מטושטש "מתעורר מחדש"

שיר m

Well-known member
אממ... בקצרה:

*אמנם גלגלצ זה משום מה קנה מידה להצלחה, אבל אני דווקא שמחה שלא חרשו על הסינגל, כי אם הם היו הופכים אותו ללהיט אני לא חושבת שאפשר היה להקשיב לו יותר בשנה הקרובה. *רשת גימל באמת לא השמיעה אותו כמעט, זה מוזר ומבאס.. *אם היה יוצא קליפ אז אולי בערוץ 24 היו מפרגנים יותר מהרדיו, אבל אולי לא, אי אפשר לדעת... לדעתי האישית זה שיר מעולה.

moshavnikit

New member
אז ככה

השיר מעולה, אני לא מבינה מה הקטע עם הביקורות הלא טובות..
רוב הבעיה נעוצה בזה שגלגל"צ לא אישרו אותו מסיבה שאני לא מצליחה לעלות על דעתי. הגלגל"צ האלה זה משהו לא יאומן- הכניסו לפלייליסט את השירים של סעדו, את שיר האובססיה "תמיד איתך" ועוד כל מני דברים כאלה נוראיים, שמילא להכניס אותם לפלייליסט, אבל גם לחרוש עליהם כ"כ הרבה ואת "מתעורר" אפילו לא להכניס? אני לא מבינה את זה, אני ממש מאוכזבת מגלגל"צ, מקווה שיהיה יותר טוב עם השיר הבא. יש עוד המון שירים מעולים שהם לא הכניסו לפלייליסט ואני לא מבינה איך.. ותשובות לשאלות שמה שכתבתי לא ענה עליהם: * קליפ עוזר, אבל לא הרבה. "מרגיש" של אמיר פ.ג לא נכנס לפלייליסט, והיה לו קליפ שנחרש בערוץ 24, אז במצעדים שהוא כן היה בהם נראה לי שהוא די הצליח, אבל כשזה לא בגלגל"צ זה עדיין מרגיש קצת לא לגמרי מוצלח. * כל מי שאני מכירה ששמע את השיר אהב אותו, אף אחד לא הבין איך לא הכניסו אותו לפלייליסט לעומת שירים הזויים אחרים.

moshavnikit

New member
ובקשר לרשת ג'..

אני לא יודעת מה להגיד, זה גם מוזר מאוד.. אבל אין להם כ"כ השפעה. הם יכולים לחרוש על שיר ועדיין כמעט מדינה שלמה לא תכיר אותו

זה לא משנה !

העיקר שהמעריצים האמייתים של אוהבים את השיר וחורשים עליו כל יום (כמוני)זה מה שמשנה !!

נ ט ע ש ה

New member
לדעתי

אין שום סיבה נראית לעין שבגללה גלגל"צ התנכל לשיר, ולא הכניס אותו למצעד או לפלייליסט. אני חושבת שכראייה, ניתן לראות את ההצלחה שלו בכמה מן המצעדים האזוריים (למרות שלי אף פעם לא יצא לשמוע את השיר סתם ככה ברדיו) ואת הפופולריות בשירונט. השיר מעולה בעיני, עם קצב טוב ומקרין הרבה המפוטנציאל שיש ללירון (לא סתם הביקורות הודיעו ש"יש לו את זה"). הדבר היחידי שקצת פחות התחברתי אליו הוא המילים, אני יודעת שגם כמה חברים ששמעו פחות אהבו את החלק הזה. לא שזה גרע מאיכות השיר, בעיני. לגבי הפקת קליפ, כן או לא, אין לי דעה בעניין. אני מקווה שהשירים הבאים של לירון יהיו לא פחות מוצלחים אבל אולי יותר מצליחים. מה שכן, הסיפור של השיר הזה הבהיר לי שאחד הדברים העיקריים שיקבעו את מידת ההצלחה של שיר הוא החלטה של כמה אנשים בישיבת צוות של גלגל"צ, ועד כמה זה חבל.

../images/Emo45.gifאני מאוד מסכים איתך בעיקר על המשפט האחרון

והייתה לי הפתעה רבה, בעיקר ששמעתי בעיקר תגובות טובות על השיר וכמה שהוא "גלגלצי" , וגם אחרי שגלגל"צ חרשו על "נבראתי לך" בשנים האחרונות, לא עלתה לי מחשבה אפילו שלא ישמיעו אותו לפחות בפלייליסט המינימלי. אבל יש הפתעות בחיים מסתבר. אכן, שיר שנחסם בגלגל"צ מתקשה מאוד להצליח בכלל הארץ, גם כשהשיר הוא טוב ובכל שמיעה שלי זה קשה להאמין שלא השמיעו אותו, השיר פשוט להיט וגם איכותי, ולא סתם שיר מחופף ולא רציני. אני חושב שהכל היה אחרת אם גלגל"צ הייתה מכניסה את השיר לפלייליסט הנכסף וקליפ באמת לא היה קריטי וטוב שהוא יצולם כבר לשיר הבא. אני דווקא בניגוד לנטע מאוד התחברתי למילים ומצאתי בהן כנות. בכל מקרה, גם לאמנים גדולים וטובים אחרים לא תמיד הצליח לגמרי בסינגל הראשון ששחררו, כך שנקווה לטובה - מה שכן בהופעות שיגיעו זה בטח יהיה אחד השלאגרים והביצועים השווים בהופעה

שאלה קשה...

גם לי אין מושג למה גלגל"צ לא הכניסו את הסינגל לפלייליסט. אני אהבתי את השיר מאד. לדעתי, היה בו הרבה מלירון והמילים ממש דיברו אלי.חבל שהשיר לא קיבל קצת יותר פירגון ברדיו. לפי מה ששמעתי רק ברדיו תל אביב ממש אהבו ושמעתי מהקריינים שם המון מחמאות ללירון. קליפ היה יכול לקדם מאד את הסינגל ואני מקווה שבסינגל הבא לא יחזרו על אותה טעות. כל מי ששמע את השיר, מהחברים שלי, היה בטוח שהוא עומד להפוך ללהיט היסטרי.. אבל אולי קצת פחדו ממני
לגבי הביקורות, לפי דעתי ללירון יהיה קשה לקבל מחמאות. אני חושבת שקצת מחפשים אותו בגלל שהוא יוצא מ"כוכב נולד". אני מאד מקווה שהסינגל השני יצליח יותר - מישהו אמר לי שגם את הסינגל הראשון של מירי מסיקה לא הכניסו לפלייליסט בגלגל"צ ותראו איפה היא היום...

למעלה