ההכרעה התקבלה- ספר החודש

sagiberg

New member
../images/Emo88.gifההכרעה התקבלה- ספר החודש

הינו- הרוזן ממונטה קריסטו (אני מצטערת britush) תאריך היעד לדיון הינו ה- 20.11.04 מקווה שכולנו נהנה.

sagiberg

New member
הרוזן ניצח../images/Emo8.gif מאחר ו..

SWEETY GIRL גם כן רשמה אותו כאופציה

Lildi

New member
הרוזן!

אני לא יודעת אם זה תזמון טוב, אבל אם צריך קול נוסף בשביל הרוזן, אז תחשיבו גם אותי! אני פשוט לא יודעת איפה מצביעים. אז שלא יהיה ספק שהרוזן ממונטה קריסטו זה הספר הכי טוב!

MetaalSryus

New member
יופי טופי../images/Emo65.gif

ספר יפהפה. אולי אחד ההכי טובים שקראתי. אני ממש מקווה שאני אוכל להשתתף פה בדיונים, אבל זה תלוי בכמות הלימודים שתהיה לי אז.

חוטהשני

New member
האמת.. שהספר הזה גם יותר מתאים מהספרים שהוצעו לרוח הפורום.. בכל זאת הפורום הוא פורום על ספרות נוער וילדים ולא ספרות מבוגרים ../images/Emo8.gif (וכן.. אני מודעת ויודעת גם ממה שאני קראתי בעבר, שבני נוער קוראים ספרות מבוגרים.. אבל בכל זאת..)

jtm

New member
שלום

הרגע הגעתי לפורום, ואני הולך להשאיל את הספר, אבל אני לא מבין למה הפורום הוא רק לילדים... למרות שאני ילד
ויש כאן יופי של רשימה, רק מהעמוד הראשון מצאתי לי חמישה ספרים להזמין מהספריה (ובדיוק היום קיבלתי שלושה ספרים... ויש עוד שלושה ספרים של יאנוש קורצ'אק שהתחלתי, אבל אין לי כוח לסיים... ויש את מובי דיק ומלחמה ושלום שהתחלתי, אבל אף פעם לא סיימתי... אוף..
). טוב, אני כנראה אשאר פה..

sagiberg

New member
ברוך הבא../images/Emo24.gif

אל תדאג
הפורום איננו מיועד לילדים בלבד אלא לכל מי שאוהב ספרות לילדים ונוער. בכל אופן- אני מקוה שתהנה

willkins

New member
שאלה לגבי הספר

לפני כעשר שנים לקחתי את את הרוזן ממונטה קריסטו מהספריה וקראתי. כמובן שמאוד נהנתי. לפני כחודשיים קניתי את הספר לאחיינית שלי, אלא שקניתי את הספר במהדורה חדשה שמחולקת לשני כרכים (גם הכתב יותר גדול) (על הכריכה רואים את הרוזן ואת האסיר). התחלתי לקרוא יחד איתה את הספר כי היא הייתה קצת הססנית לגבי הקריאה שלו. ככל שהתקדמנו הייתה לי תחושה כאילו יש קטעים מסויימים בספר הזה שאני לא קראתי. בהתחלה שכנעתי את עצמי שאני כנראה שחכתי חלקים מסויימים, אבל היום הייתי בחנות ספרים וראיתי את המהדורה הישנה של הספר (בכריכה רואים ציור של מצודת איף), הסתכלתי בתוכו על חלקים שקראתי רק שבוע שעבר וגיליתי שבאמת בגירסא החדשה יש חלקים שפשוט אינם בגירסא הישנה. אני אתן דוגמאות למי שקרא את הספר וזה כמובן ספויילרים: בגירסא החדשה ישנם כמה פרקים שמתארים את הפגישה הראשונה של דנטס ופריה ואת הסיפור על האוצר ועוד כמה דברים. בגירסא הישנה כל זה צומצם לשני פסקאות בערך. האם בגירסא הישנה החסירו קטעים כדי ליצור ספר קצר יותר. נשמע מוזר אבל הרבה פחות מוזר מהרעיון שבגירסא החדשה פשוט הוסיפו קטעים. נראה לי שכדאי למנהל האתר או מישהו אחר שקרא את הספר שיחשוב על הנושא כדי שבדיון לא יהיו אנשים שקראו גירסא ארוכה ואנשים שקראו גירסא קצרה. אם כי אני בטוח שעיקר הסיפור נמצא בשתי הגירסאות.

mydas

New member
נקודה חשובה

הגרסה (כן, סייבר אמר שאפשר לכתוב גם ב'ה') הישנה היא באמת עלובה אני עצמי לא נדעתי בה אף פעם אבל מסיפורים ששמעתי עליה.. היא איומה. כמו כן הסרט שאין לו אפילו שמץ של קשר לספר. אני קראתי באנגלית ובעברית - (גרסה אנגלית שתורגמה מהמקור בצרפתית) והיו דומים להפליא פרט לטעות אחת קטנה בתרגום - ויתרנו להם עליה. למי שקרא\קורא - אתגר למצוא מה הטעות (גרסה חדשה מפוצלת)

MetaalSryus

New member
נכון שזה היה מעצבן?../images/Emo141.gif

אני קאתי את הרוזן בשלוש גירסאות- אחת ממש קצרה של עופרים, שדילגה על יותר מחצי ספר, שנייה המלאה- מה שקנית עכשיו ואהבתי אותה מאוד. חוץ מזה יש עוד גרסה עם ציור של ים על הכריכה-היא כמעט מלאה אבל עדיין יורדים בה פרקים-כמו הסוף עם היידה, וכל מה שקורה לדאנטס בכלא. באמת מומלץ מאוד לקרא רק את הגירסה המלאה, זאת שמחולקת לשניים.

MetaalSryus

New member
../images/Emo7.gifלא קניתי../images/Emo141.gif

וזה היה ממש מעצבן כי חפשתי אותו מלא זמן ולא מצאתי.

למעלה