הכה את המומחה

../images/Emo88.gif הכה את המומחה

שאלת השבוע : האם התפטרות עקב הפסקת תשלומי המעביד לביטוח מנהלים מזכה בדמי אבטלה באופן מידי
גמר חתימה טובה לכולנו.

nb55

New member
לא שמעתי דבר כזה- בכל מקרה ../images/Emo88.gif

בכדי לקבל דמי אבטלה מביטוח לאומי יש להציג מכתב פיטורין מהמעביד , ללא מכתב פיטורין רק לאחר 90 יום . לדעתי על פי החוק המעביד לא חייב להפריש לביטוח מנהלים אלה אם יש הסכם עבודה שמחייב את המעסיק . nb55

siv30

New member
לדעתי ישנם מקרים בהם התפטרות

תחשב מוצדקת (כמו לדוגמא מקרה של אישה שמתפטרת אחרי חופשת לידה כדי לטפל בילד שלה, אז היא כן זכאית לדמי אבטלה גם אם אין מכתב פיטורין מהמעביד.) אני לא יודעת אם המקרה שמתואר כאן הוא עונה על המקרים האלה.

לדתע זה נחשב להרעת תנאים,

והרעת תנאים היא יסבה מוצדקת להתפטרות. אבל הכי כדאי להתייעץ בנעמת!!! הרי צריך להוכיח איכשהוא ללשכה שהייתה הרעת תנאים, כדאי לברר מראש איך עושים את זה.

siv30

New member
ברוכה הבאה אנטוניה ../images/Emo24.gif

אני מסכימה איתך שהרעת תנאים היא סיבה מוצדקת להתפטרות. אני לא בטוחה שהפסקת תשלום לביטוח מנהלים נחשבת להרעת תנאים כי סה"כ זו הטבה שהמעביד לא חייב בה.

../images/Emo124.gif התשובה הנכונה -התפטרות מזכה

התפטרות עקב הפסקת תשלומי המעביד לביטוח מנהלים מזכה בדמי אבטלה באופן מיידי מאחר שזו נחשבת להרעה מוחשית בתנאי העבודה. על פי תקנה 8 לתקנות ביטוח לאומי בנושא אבטלה, הפסקת ביטוח עובד בקופת גמל (וביטוח מנהלים) הינה בגדר הרעה מוחשית בתנאי העבודה שלו. לכן אם הוא מתפטר עקב כך, זו תחשב להתפטרות מוצדקת שאינה שוללת את הזכאות לדמי אבטלה לתקופה של 3 חודשים. למעשה כל התפטרות שאינה מוצדקת שוללת דמי אבטלה ל3 חודשים.

למעלה