השיר השבועי.

lacrimosa girl

New member
../images/Emo88.gif השיר השבועי.../images/Emo88.gif

הערות העורכת: אמרתי שאני פותחת יותר מדי פינות בימי ראשון? הו וול. בכ"מ, זאת כנראה תהיה הפינה האחרונה במתכונת הזו [איך לעזאזל היסטוריה נכנסת לכל מקום??] כי החל משבוע הבא הפינה הזאת תפעל יחד עם פינת הראש בראש של גל במידה האפשרית. ככה שתהנו מהפעם האחרונה שזה יהיה אקראי/ נתון לגחמותי.
ועכשיו, הניתוח של היום מוקדש ל דנה. יקירתי אני יודעת שנורא קשה לך ואני אוהבת אותך מלא ואם תרצי לדבר אי פעם אני כאן ובמיוחד בזמן הקרוב כי יש לי בגרות בהיסטוריה.=/
וקורבן השבוע:
the carpenter
קישור לליריקה: http://www.darklyrics.com/lyrics/nightwish/angelsfallfirst.html#3 בגלל שזה שיר עם הרבה מאוד אלמנטים מהנצרות אני אחפור עליו קצת וגם בגלל שאני אישית מאוד אוהבת אותו. אז ככה. שם השיר: הנגר. כמו שכולנו יודעים, אביו של ישו היה נגר. ומן הסתם גם ישו. כאן הנגר מתייחס לישו ודרכו לנצרות בכללי. מי אתה? האנושות נידונה להבריק את הישועה לאורך המאות. תומאס פותח בשאלה- מי אתה? מי אתה ומהי ישועתך שהאנושות מצחצחת ומבריקה כל כך הרבה זמן? הוא פונה לישו ושואל אותו האם הוא קיים והאם ההילה שבני האדם יצרו סביב הגאולה קיימת? למה? היה היין מהגביע חמוץ מדי עבור האדם לשתותו? ועכשיו ברשותכם אני אחפור קצת על אגדת הגביע הקדוש. מי שקרא את "צופן דה וינצ'י" של דן בראון יכול לדלג על השורות הבאות. במיתולוגיה הנוצרית הגביע הקדוש הוא הגביע ממנו שתה ישו בסעודתו האחרונה. לפי אגדות מסוימות, הגביע הזה גם אגר את דמו של ישו- היין אליו תומאס מתכוון. החיפוש אחריו הוא חלק מאגדות ארתור ואבירי השולחן העגול. ע"פ דן בראון, הגביע הקדוש ומה הנמצא איתו מכיל בעצם את העדות לשושלת של ישו. מה שתומאס מנסה לומר לנו כאן, לדעתי, זה תן לי הוכחה שאתה קיים. כל השיר הזה הוא בעצם פנייה לישו שיוכיח שיש דת, יש אלוהים. תומאס כנראה איבד את האמונה. למה?... הנגר חרת את עוגנו על הנשמות הגוססות של האנושות. על הקבר של החייל האלמוני הזה נחים הכלים של האחד, עבור אלו מאיתנו שמתו, כליו של הנגר. אם אמרנו שהנגר הוא ישו=נצרות, אז תומאס מדבר על החותם שהוא השאיר על האנושות. בשימוש במוות בין היתר הנצרות קבעה את חותמה על העולם- על הקבר מונחים הכלים שחרטו את הרושם. אבל לדעתי תומאס מתייחס כאן למשהו אחר - הוא מתייחס לאובדן האמונה שלו בעקבות מישהו שמת. בשיר AFF תומאס אומר לנו Not relieved by thougts of Shangri-La Nor enlightened by lessons of Christ תומאס לא מאמין בשנגרי-לה, בגן העדן. בחיים אחרי המוות שהם אחד מבסיסי הנצרות. הוא לא מוצא את ההבנה בשיעורי הדת- הוא איבד את האמונה. וזה מה שהשיר הזה מנסה לומר. אובדן אמונה- ואיך הוא מקבל אותה בחזרה, כמו שנראה בהמשך. האחד שהם מתרפסים לפניו, המחלה הזהה העתיקה הזו, חלום על המושיע היפהפה שלהם. תומאס מביע את הבוז [ייתכן? בוז? יכול להיות שהצער על אובדן אותו אדם היה כל כך חזק שתומאס כל כך מתנתק מהנצרות שהוא בז למאמיניה?] המחלה העתיקה הזו- האמונה הנוצרית עתיקת היומין על המושיע - ישו- שיבוא. נשק אותם לעומק וגרום להם לבכות מעל הבטחות של שלום נצחי. תומאס אומר לישו שהוא לא מאמין בו. הבטחת שלום נצחי! אבל לא, אתה לא תקיים, אתה תסיח את הדעת בנשיקותיך ואנחנו נבכה אך לא נוכל לעשות דבר. מאוד מאוד כואב. ואז שוב הפזמון, מחדד את התחושה שתומאס מעביר. ואז...טאריה נכנסת. אין כאן דו שיח. יש כאן תהליך...תומאס מסםר לנו איך הוא מאמין בדת מחדש. אני שומע אותך דרך הקולות הסימפוניים של הטבע- הטהרה שלעולם לא אוכל לפקפק בה. הם אומרים לי לשכב על האדמה ולהבחין במושיע שלי- האחד שנצלב לקול שירת הציפורים. יותר ישיר מזה לא יכולנו לבקש. [תרגמתי אדמה במקום דשא כי זה השדתלב יותר טוב במשקל.
] תומאס אומר שדרך הטבע הוא מוצא מחדש אמונה...אחרי האובדן שלו הוא יוצא לטבע ודרך כל היופי הזה, הוא מבין שחייב להיות אלוהים. אז מה היה לנו פה- תהליך. כמו בשיר AFF- בהתחלה הוא בוכה וכואב על האובדן, ולבסוף הוא מבין- אתמול לחצנו ידיים, היום אתה קרן הירח שמאירה את דרכי, השומר שלי. ועוד שיר שקשור מאוד לנצרות- gethsemane. I knew you never before I see you never more די ברור. והוא מסכם ואומר- Without you The poetry within me is dead וזהו. ולשאלות:
1. מה אתם הכי אוהבים בשיר?
2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם?
3.מה המשמעות של השיר עבורכם?
4. מה דעתכם על הקול של טאריה בשיר?
5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר?
6. למי הייתם מקדישים את השיר?
7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה? יש לו.
8. תנו ציון לשיר.
9. מה הייתם משנים בשיר?
10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא?
שאלות ספיישל. 1. מה דעתכם על הקליפ? 2. מזדהים עם מה שתומאס מנסה להעביר? תדיימנו שזה יהדות.
3. הקול של תומאס- קללת AFF או סביר?
שבוע הרבה יותר מוצלח מסוף השבוע העצוב-משהו הזה. דנה-
.
.

jackmo

New member
מדהים!!

זה ללא ספק השיר האהוב עליי של נייטוייש וזה ניתוח פשוט מדהים... 1. מה אתם הכי אוהבים בשיר? הליריקה, הקול של תומאס. 2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם? הבית של טריה והפזמון 3.מה המשמעות של השיר עבורכם? עוצמה 4. מה דעתכם על הקול של טאריה בשיר? מדהים 5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר? מדהים 6. למי הייתם מקדישים את השיר? לכולם 7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה? יש לו. 8. תנו ציון לשיר. 1000000000000 9. מה הייתם משנים בשיר? כלום חס וחלילה טפו טפו טפו 10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא? Passion and the Opera, -Away שאלות ספיישל. 1. מה דעתכם על הקליפ? מעולה... 2. מזדהים עם מה שתומאס מנסה להעביר? תדיימנו שזה יהדות. לחלוטין 3. הקול של תומאס- קללת AFF או סביר? מדהים!

lacrimosa girl

New member
כואב לי הראש.

ואני שונאת, שונאת את האנשים בבצפר הזה. אני פתטית. 1. מה אתם הכי אוהבים בשיר?
החלק שטאריה שרה. אני ממש אוהבת אותו. :) 2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם?
I hear you through the symphonic voices of nature - the purity I could never doubt They tell me to lie on the grass and observe my saviour The one crucified to the chirping of birds כל-כך כיף לשיר את זה ולשכב על הדשא. זה לא גורם לי הלאמין שיש אלוהים, זה סתם מקסים. 3.מה המשמעות של השיר עבורכם?
ראו למעלה. 4. מה דעתכם על הקול של טאריה בשיר?
מקסים. 5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר?
יש כמה קטעים אוריינטלים שכאלו וממש חמודים. אמפו בכללי שומר על רמה אחידה כל AFF...ויוקה הוא יוקה. ותומאס..טוב, הוא שר. זה מוריד לו כמה נקודות למרות שלשם שינוי הוא לא מזייף יותר מדי :) 6. למי הייתם מקדישים את השיר?
המממ, לעצמי בגלגול חיים אחר. 7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה? יש לו.
לא כמו הנוכחי, זה בטוח :X 8. תנו ציון לשיר.
9. ואיבד נקודות רק בגלל העריכה המעט לוקה בחסר ותומאס, למרות שהוא דווקא די בסדר, המקום שלו הוא לא מאחורי המיקרופון אלא מאחורי הקלידים [ובמיטה שלי, כמו שכבר אמרתי
] 9. מה הייתם משנים בשיר?
האמת שבסופו של דבר לא הייתי מורידה את תומאס כי הוא מוסיף משהו מאוד חמוד ואותנטי לשיר. |לאהחלטית| 10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא?
זה תלוי בכם ובגל! :) שאלות ספיישל. 1. מה דעתכם על הקליפ?
ג-ר-ו-ע >< 2. מזדהים עם מה שתומאס מנסה להעביר? תדמיינו שזה יהדות.
במידה מסויימת כן...אם זה היה לפני שנה-שנתיים ככה. 3. הקול של תומאס- קללת AFF או סביר?
סביר. :) ושוב, הוא לא נועד לשיר, נקודה. :)

blacknwhite

New member
עונה../images/Emo9.gif

דבר ראשן, כרגיל, ניתוח מעולה! את מלכה
אם היה לי כוח (ולא היה לי כאב ראש
) הייתי הולכת ומצליבה, סתם בשביל הכיף
1. מה אתם הכי אוהבים בשיר? יש בו איזושהי אותנטיות.. אני לא יכולה ממש להסביר 2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם? אממ.. הבית שטאריה שרה
בגלל שהוא מקסים כזה
אולי אני אצרף אותו לחתימה או משהו?
3.מה המשמעות של השיר עבורכם? מה שאת אמרת
4. מה דעתכם על הקול של טאריה בשיר? מדהים 5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר? אממ... לא יודעת, האמת
בסדר גמור
6. למי הייתם מקדישים את השיר? ל... עצמי? ל... מישהו שאיבד את האמונה שלו במשהו? (לאו דווקא דת) 7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה? יש לו. והוא לא משהו
8. תנו ציון לשיר. 6-7 9. מה הייתם משנים בשיר? הקול של תומאס חמוד, אבל לפחות בפזמון הוא היה יכול לוותר על השירה... בבתים הוא נשמע ממש אחלה (באמת!) אבל בפזמון הוא היה יכול לתת לטאריה לשיר לבד או משהו 10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא? לא משנה לי:) שאלות ספיישל. 1. מה דעתכם על הקליפ? אוי אוי אוי... *מילה-רנדומלית-ביידיש-שנשמעת-מצחיק* 2. מזדהים עם מה שתומאס מנסה להעביר? תדיימנו שזה יהדות. האמת, אני מזדהה, אבל בלי קשר ליהדות. אני מזדהה לחלוטין עם כל מה שהוא אומר בקשר לחיים באופן כללי. לחדש את האמונה בחיים, בעולם, בעצמי. 3. הקול של תומאס- קללת AFF או סביר? בסדר גמור. הוא פשוט חמוד

ניתוח מקסים../images/Emo47.gif

1. מה אתם הכי אוהבים בשיר? הליריקה 2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם? The one they lick The same old sick dream of their precious saviour Kiss them deep and make them weep over promises of eternal peace 3.מה המשמעות של השיר עבורכם? חיפוש של עצמך,והרצון להרגיש שאתה לא לבש 4. מה דעתכם על הקול של טאריה בשיר? נהדר 5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר? סביר 6. למי הייתם מקדישים את השיר? לעצמי, ואמא שלי, אני חושבת, כי השיר בערך מתאר משהו שהיא עברה. 7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה? יש לו, והייתי רוצה שהוא יצולם בטבע, פשוט תמונות הרמוניות של בע"ח וטבע. 8. תנו ציון לשיר.100 9. מה הייתם משנים בשיר? שומדבר 10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא? מה שיהיה יהיה שאלות ספיישל. 1. מה דעתכם על הקליפ? לא ראיתי אף פעם 2. מזדהים עם מה שתומאס מנסה להעביר? תדיימנו שזה יהדות. בערך 3. הקול של תומאס- קללת AFF או סביר? סביר+

LadySilkworm

New member
נהדר :)

ותשובות... 1. מה אתם הכי אוהבים בשיר? את הפזמון 2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם? אין לי מושג.. 3.מה המשמעות של השיר עבורכם? מה שנכתב בניתוח 4. מה דעתכם על הקול של טאריה בשיר? יפה, למרות שבפזמון היא קצת לא נשמעת כמו עצמה. 5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר? ז"א תומאס? :p לא משהו.. אבל המוזיקה טובה. 6. למי הייתם מקדישים את השיר? לישו[?] 7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה? יש לו, כן. 8. תנו ציון לשיר. 9 9. מה הייתם משנים בשיר? אולי את הקול של תומאס..ז"א לא בבתים, אלא בפזמון [מישהו אמר זיוף?] 10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא? בא לי את.. the siren
שאלות ספיישל. 1. מה דעתכם על הקליפ? נחמד, לא להיט אבל לא גרוע. 2. מזדהים עם מה שתומאס מנסה להעביר? תדיימנו שזה יהדות. מזדהה. 3. הקול של תומאס- קללת AFF או סביר? קללת AFF בפזמון סביר וחביב בבתים :)

chyio

New member
את!

את עשית ניתוח מדהים לGLS!! אני ממש בכיתי ממנו :| מה אתם הכי אוהבים בשיר? את המוזיקה עצמה, לליריקס אני פחות מתחברת מה מהליריקה הכי נוגע בכם? המממממ בערך ככה שתואומס נשבר מה המשמעות של השיר עבורכם? לא יצא לי לחשוב על זה
מה דעתכם על הקול של טאריה בשיר? המ נחמד
מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר? תואומס שר בחמידות יתר וכל השאר עושים עבודה מעולהD: למי הייתם מקדישים את השיר? לאפחד XD תנו ציון לשיר. 7 מה הייתם משנים בשיר? את הקליפ P: איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא? בלס דה צ'יילד. בבקשה^^

Itay Simons

New member
../images/Emo45.gifהועלה למאמרים. ../images/Emo9.gif

1. מה אתם הכי אוהבים בשיר? המ...לא יודע
2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם? כנ"ל 3.מה המשמעות של השיר עבורכם? לא התעמקתי :X 4. מה דעתכם על הקול של טאריה בשיר? סביר 5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר? סבבה
6. למי הייתם מקדישים את השיר? כשאני אכיר נגר אני אקדיש לו XD 7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה? יש לו. 8. תנו ציון לשיר. 7 9. מה הייתם משנים בשיר? את תומאס, ועוד הרבה
10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא?
לא יודע שאלות ספיישל. 1. מה דעתכם על הקליפ? הזוי...אבל אהבתי את המעבר הזה בין הבתים לפזמון 2. מזדהים עם מה שתומאס מנסה להעביר? תדיימנו שזה יהדות. ממ לא יודע... 3. הקול של תומאס- קללת AFF או סביר? קללת AFF קלאסית
אגב- רק לי טאריה נראית שם כמו פרה שמשוטטת לה באחו?

למעלה