סוגייה לדיון...

ShirShir

New member
../images/Emo88.gif סוגייה לדיון... ../images/Emo119.gif

רפואה אלטרנטיבית / רפואה משלימה --------------------------------- מה דעתכם..? מה בין משלימה לאלטרנטיבית? מה השוני, אם בכלל? האם הן זהות לחלוטין? מדובר באותה גישה/שיטה..? או אולי שתי אלו הן גישות שונות לגמרי ללא קשר? אולי יש להן נקודות דומות או חופפות? מצפה בסקרנות לרעיונותיכם.............
שירשיר.

שירשיר

שאלה מענינת,בעלת הבטים רבים. מבטיחה להתיחס מחר על הבוקר.. לילה טוב יעל

לפי דעתי שלי.

שירשיר לדעתי שלי, המושג רפואה אלטרנטיבית הינו מושג לקוי, מאחר ואין אלטרנטיבה לרפואה, האלטרנטיבה לפי המושג הזה: או להיות בריא או חולה זו החלופה. ברבות הימים, השכילו רבים להבין ליקוי זה, ובחרו לתקן את המעוות ואכן תקנו לרפואה משלימה, מה שהרפואה הקונבנציונאלית אינה משכילה לנגוע בו, המשלימה השכילה. המילה טלטרנטיבה מקורה בהבנה פשוטה מאחר והיא מילה לועזית, ובעברית היא תיכתב עם האות ט´ בואי נבחן אותה ב"שגיאת" כתיב לכאורה "אלתרנתיבה" נקבל משהו יפה ומעניין, אלתרנתיבה פירושה -"לאלתר נתיב". לחפש משהו חלופי לקיים. ועכשיו, הבחירה בידינו, נבחר מה? ואכן נבחר את הנכון לנו ביודעינו כי האינטלגמציה האין סופית יודעת את הנכון תמיד. בברכת אור ואהבה בת חן

רפואה משלימה!

לעיניות דעתי או יותר נכון אצלי בראש יש הבדל בין 2 השמות אם כי זה רק שמות.. הרפואה המשלימה באה להשלים את החסר לאדם , אם זה מגע, תזונה, אנרגיה, פסיכולוגיה, וכד´ הרפואה האלטרנטיבית היא מתן תרופה לאנשים שפונים מחוסר ברירה כשאין אלטרנטיבה ( חוצנים , קלפים, מגדי עתידות , וברכות ממקובלים). אבל אם תשאלי את אמא שלי במה הבת שלה עוסקת היא תגיד רפואה אלטרנטיבית למה? כי היא באה מהצד הקונוונציונלי והיא שולחת אלי את אלא שאין להם אלטרנטיבה ברפואה זו.. אולי זה עיניין של סמנטיקה בלבד,אבל איך שאנחנו מרגישים ככה אנחנו משדרים ומטפלים... זוהי דעתי על רגל אחת ואני בטוחה יהיו עלי חולקים
יעל

למעלה