פרוטוקול ישיבת ועד 09-06-03

amime

New member
שתי החלטות מטרידות מאוד

האחת - מינוי מבקר פנים בתשלום. יתכן וזה היה הפתרון הרצוי, אך לאור העובדה שהוצג מועמד יחיד, המוכר אישית למזכיר, יש בכך משום טעם לפגם, אם לא חמור מכך. השניה - שינוי סידרי השמירה בגלל התנגדות המוקד שננהג ברכביהם. המוקד קיבל את התנאים מראש, ואין מקום לשנותם. בין אם הדבר לרוחם ובין אם לאו. הנהגים של המוקד אינם טובים יותר או פחות משומרי הישוב. לעומת זאת, שומרי המוקד אמורים להיות מיומנים יותר מתושבי הישוב המשתתפים בשמירה, ואם היה מקום לשינוי, הרי שזה היה צריך להיות בכיוון זה. אבל יתרה מזאת, כתושב המשתתף בשמירה אינני מוכן לשמור באמצע השבוע, ולהרוס לעצמי יום עבודה, ואיני מוצא מקום לשנוי כפוי ובלתי מוצדק זה.

שינוי נוהל שמירה ביישוב

כתושב יושב השומר אני מתנגד בתוקף לנוהל השמירה החדש. הפתרונות שהוצעו לשמור עם שומר של חברת השמירה או לשמור באמצע השבוע הם שתי פתרונות שלא מתחשבות כלל בתושבי היישוב השומרים. אם נוצר מצב בו חברת השמירה אינה מוכנה שתושבי היישוב ינהגו ברכבה אני מוכן לשמור ברכב שלי שלא נופל מהפונטו, כמו כן ניתן "לטפל" באופן פרטני באותם נהגים "פורעים". ברצוני לציין נקודה חשובה נוספת שלפי דעתי לא נלקחה בחשבון בזמן הדיונים בועדת הבטחון והיא הנקודה הכלכלית, דווקא בתקופה לחוצה זו שבה לרבים מאיתנו קוצצו המשכורות, תוספת של 1000 ש"ח שנתי עבור שמירה ביישוב תכביד על הנטל הכלכלי. על כן אני חושב שאין לשנות את נוהל השמירה ביישוב ולדחוק לפינה את אותם שומרי היישוב על ידי החלטות כגון שמירה באמצע השבוע. זוהר

ronpel

New member
בעיה

עמי וזוהר שלום אינני יכול לכתוב לכם את כל ההסבר לשינוי הנוהל באתר בשל עובדות מסוימות שלא ניתן לפרסמן. אשמח אם תתקשרו אלי או לאלכס ונסביר את הבעיה במלואה. בכוונתנו לכנס גם את כל השומרים להסבר מפורט. אני רק יכול לציין שזה הפתרון היחידי שמאפשר לתושבים להמשיך לשמור . רק לידיעתכם - בחצי שנה האחרונה קבלנו תביעות שמסתכמות ב15,000 ש"ח על נזק לרכב השמירה ( לא רק של המוקד) . מצב זה לא יכול להמשך הקופה המיבורית לא יכולה לקחת זאת על עצמה. בברכה רונן

idopel

New member
רכב פרטי

זוהר ברור לך שלשמור ברכב הפרטי הוא אינו פתרון רציני, מעטים יסכימו לכך (אני לא מוכן לשמור ברכבי הפרטי) אני לא בטוח שהביטוח המקיף שלנו כולל שמירה עם הרכב ואני חושב שעםרכב חברה\ליסינג החוקים עוד יותר נוקשים. עידו

ronpel

New member
מבקר פנים

עמי שלום חבל שאתה תמיד מחפש את הצד השלילי בכל דבר - לגופו של עניין להלן הנקודות העקריות לגבי בחירת המבקר: א. איננו חייבים על פי החקיקה הקיימת להעמיד בקורת על פעולותינו (חוו"ד מר בני ריקרדו - הממונה על הישובים ביו"ש מטעם משרד הפנים) ובכל זאת חשבנו שזה חשוב והתנדבנו לכך . ב. הכרות אישית עם איש מקצוע אין בה טעם לפגם אלא אם כן הוא אינו ראוי לכך. ג. צריך להכיר את מושי בשביל להטיל בו חשד שכזה, וכדאי לבדוק מה כבר נעשה בישוב על ידו כדי להמיר נהלים פגומים עתיקי יומין בנהלים בהם יש נקיון כפיים ושקיפות מוחלטת. ד. כדי שההחלטות תהיינה שקופות וברורות הקפדנו לכתוב את עובדת ההכרות המוקדמת שאחרת לא היית יכול לדעת זאת כלל. אגב, ההכרות מתבססת על שותפות לספסל הלימודים בעת לימודיהם לתואר ראשון בניהול עסקים/מינהל ציבורי. ה. המבקר שנבחר הינו מר עדו גולדנברג, סא"ל במיל', אשר משמש מנהל יחידת הביקורת במנהל האזרחי ביו"ש מאז 1979, ובמקביל מבקר פנים של המועצה להשכלה גבוהה, מבקר פנים של הקרן למורשת הכותל ושל קרן גרוס. נסיונו ומקצועיותו יאפשרו לועד להתייעץ איתו בטרם עת ולקבל את ביקורתו לאחר מעשה. ו. כן יש לזכור כי המדובר במבקר פנים הפועל מטעם הועד ותוך כדי קביעת סדר יומו עם הועד. מבקרים חיצוניים הינם רואה החשבון ומבקר המדינה. בברכה רונן

amime

New member
קשה לקבל ביקורת ענינית

רונן כל פעם מחדש אתה גורם לי להצטער על ביקורת ענינית, משום שאתה נעלב ולוקח דברים אישית. אתה מדבר על שקיפות, אבל ביותר מדי מקרים אין פירוט נחוץ. ביקורת הפנים הטובה ביותר היא של התושבים שאיכפת להם, ביקורת בונה ולא ביקורת להכעיס. ענינית לגבי מבקר הפנים - כאשר בישיבה עולה הנושא ויש מועמד, שאותו ב מ ק ר ה מכיר המזכיר - זה לא נראה טוב. גם אם המדובר במבקר מטעם הוועד - עדיין חייב להתקיים נוהל תקין, הכולל מכרז ובחירת המועמד המתאים ביותר. זה לא קרה במקרה דנן ולכן זה לא יכול לעבור. כך גם לגבי השמירה. הצלחת לשכנע אותי שהמדובר בהחלטה שרירותית, שאנחנו - שומרי הישוב צריכים לשלם עליה. עלי זה לא מקובל. אני מקיים שמירות בישוב מאז שהתחלנו בינואר 1998, ובאורח מסודר, אם המוקד לא מוכן להמשיך כפי שהוסכם עימו, אני מקווה שניתן לכפות זאת עליהם, ואם לאו - כי אז משהו בהחלטה הקודמת או בהסכם עם המוקד היה פגום. את זה לא תפטור בלהעלב.

ronpel

New member
לא נעלב בכלל

חבל שאתה רק קורא מה שאתה כותב . אם תתחיל לקרוא מה שכותבים גם השאר אולי גם תבין את התשובות. בברכה רונן

ronpel

New member
שמירה

כדי שתבין איפה טמונה הבעיה אתה מוזמן למזכירות לקרוא את חוק אגרת שמירה בשכר המלואו . בברכה רונן

kobitton

New member
כבר נעשתה בחירה

היי רונן לפי הפרוטוקול אני רואה שעדיין לא נתקבלה החלטה וכאן אני רואה לפי דבריך כי נבחר מבקר ליישוב. אין ספק כי קיימת חשיבות לביקורת אנשי היישוב , אך אני מציע כי תצטרפו מתנדבים מהיישוב לפעולות מבקר הועד והיישוב , כך יוכל המבקר לקבל היבטים נוספים .

ronpel

New member
זה פשוט מופיע בפרוטוקול הבא

קובי שלום האישור מופיע פשוט בפרוטוקול של הישיבה שהתקיימה מאז אך עוד לא הספקנו לפרסם. אנסה להוציא זאת יום ראשון. רונן

ybcaspi

New member
שמירה

גם אני הופתעתי לקרוא בפרוטוקול דיוני הועד על שינוי באופי השמירה.אני חושב שמוטב היה לקרוא לשומרים, לפני שמקבלים החלטה,ולדווח להם על השינוי.קשה לי להבין איך מגיעים לנזקים בסכומים כאלה במכונית שנוסעת בקושי 20 קמ"ש במסלול קבוע. אני מבקש לפני שמכניסים את השינוי לתוקף לזמן את השומרים ולהסביר את הסיבה לשינוי.

ronpel

New member
נכנס ונסביר

חשוב שכולם יבינו שהעניין בשינוי לא נובע רק מן הנזקים אלא קשור גם לחוק אגרת השמירה. ההסבר לנושא יבוצע בעל פה. וועדת בטחון תודיע על תאריך לכינוס השומרים. בברכה רונן

למעלה