פרוטוקול ישיבת ועד 17-03-03

רח אהוד

אפשר להשאיר את השם אהוד? אני חושבת שלרוב תושבי הרחוב טוב עם השם הזה.גם כדאי לזכור שזה על שם מישהו (להבדיל מרחובות "החשמונאים").

si ka

New member
שמות ביישוב

העתקתי תגובה המתייחסת לפרוטקול הועד ואני ועוד מסכימים איתה מאוד: מה רע ברחוב מנורה נושא: מאת: אנחנו גרים ברחוב הזה כבר חמש וחצי שנים וטוב לנו עם השם. איננו צריכים שמות פלצניים של צמחים, בעלי חיים או תוואי שטח כפי שיש בישובים אחרים. מה רע בשם בעל משמעות סימלית כמו מנורה? האם אנחנו חייבים להיות רחוב הצנונית, השממית או משהו דומה? וכנ"ל לגבי שמות בני משפחת חשמונאי שחיו ופעלו באיזור זה. קצת תוכן, קצת יידישקייט לא יזיקו, ולו לטובת חינוך הדורות הבאים. הודעה: גם את שם היישוב מנורה האהבתי שם ייחודי ולא פלצני אל תקלקלו עוד ...

ronpel

New member
זוהי דמוקרטיה

אני לא חושב שיש משהו פלצני בשמות שלא קשורים בקשר דם והנצחות אבל זה לא מה שחשוב. בניגוד לרוב הישובים בארץ בהם נקבעים שמות הרחובות ע"י הרשויות ללא התחשבות ברצון התושבים יש לנו הזדמנות כן להחליט עבור עצמנו. לפני שנתיים בוצע משאל בנושא - לאור זאת שעברו שנתיים החלטנו לשנות את ההחלטה ורק אם יהיה רוב של 60% מן התושבים של הרחוב עבור שינוי השם הוא יבוצע . ברירת המחדל היא השם הקיים. זוהי דמוקטיה - הרוב יקבע. בברכה רונן פלג

amime

New member
זה ברדק

רונן החלפת שמות רחובות כל כמה שנים "בהתאם לרצון הרוב" זו אינה דמוקרטיה, זה ברדק. עדיף שתתעסקו בדברים המהותיים ותקדמו אותם לפני שתתחילו לעסוק בקטנות כגון זה. ההצלחה שלכם לא תימדד ביכולתכם לשנות שם זה או אחר של רחוב אלא ביכולתכם לקדם את בניית בית הספר, סלילת כביש גישה, בניית מרכז ספורט, מרכז תרבות, מרכז קניות וכדומה. שינוי שמות הרחובות יגרור במקרה הטוב התמרמרות רבה, גם אם זה יהיה מצד "המיעוט". זכור, גם לפניך היה מי שחשב שהוא "הרוב".

ronpel

New member
עמי קרא שוב את הפרוטוקול של השבוע

עמי אתה מגיב לא לעניין - אין קשר בין שינוי השמות לשאר הנושאים שאנו עוסקים בהם הרבה מאד. ניתנת פה אופציה לרחוב שרוצה לשנות ,לעשות זאת כל עוד הוא מביא חתימות של רוב הרחוב. הוועד לא מחליט ולא יחליט לבדו על שינוי . ללא חתימת הרוב לא יבוצע שינוי. ראה פרוטוקול בנושא ופרסום בעלון הקרוב. להזכירך נושא זה מבוצע בהמשך למשאל שנעשה בישוב ולא מסתם רעיון של הוועד. אני מניח שבשל הזמן הרב שעבר רובנו יעדיפו את השם הקיים אבל את ההזדמנות שהובטחה צריך לתת גם אם זה היה בוועד הקודם. בברכה רונן

amime

New member
רונן, קרא שוב את מה שכתבתי

לא כתבתי שאתם לא עוסקים בדברים אחרים אלא שיש לקדם אותם לפני שמתעסקים, במחילה, בדברים הפחות חשובים. כל ההתעסקות בשמות הרחובות היא קטנונית. ואם יהיה לך רוב של 61 אחוז מתושבי הרחוב, אז זה בסדר לשנות. ואת מי אתה מונה כתושבי הרחוב. האם רק את הבוגרים, או שמא גם ילדים, מכיתה א' כמובן, שיהיו יודעי קרוא וכתוב. והאם תושבים שלא שינו כתובת בתעודת הזהות יהיו בעלי זכות הצבעה. ולמה כן ולמה לא, ובקיצור - ברדק! ובמקום להתעסק בעיקר, משקיעים מאמצים רבים בענינים שוליים. והכל בשם הדמוקרטיה להתפאר. בראוו!!!!!!!!

למעלה