פרוטוקול ישיבת ועד 24-03-03

לארי

New member
../images/Emo41.gif שינוי שמות הרחובות בישוב ../images/Emo41.gif

שינוי שמות הרחובות בישוב בהתאם למשאל שבוצע בשנת 2000 בו הוחלט על שינוי שמות הרחובות לשמות המתבססים על "תוואי שטח" , ביצע הוועד באמצעות וועדת שמות פנים יישובית שיוך השמות עבור הרחובות המועמדים לשינוי. כדי לבצע את השינוי נדרש כל רחוב להציג אישור של לפחות 60% מתושביו לשם שנבחר או לבחור בשם אחר הנמצא במסגרת הנושא הנבחר - "תוואי שטח" . במידה ולא יתקבלו עד ל15 למאי 2003 האישורים הנ"ל (מסמך עם החתימות) ישאר השם הקיים . לאחר סיום התהליך יבוצע שילוט בפינות הרחובות בהתאם.(שילוט הבתים באחריות התושבים) כמו כן מצורפים מבחר שמות נוספים בתחום תוואי שטח ונוף כאופציה נוספת לבחירת התושבים במידה ולא יהיו שבעי רצון מהשם ששובץ (במידה ולא נבחר כבר ע"י רחוב אחר.) שמות הרחובות שמשתנים ושיבוצים: 1. שמעון - החורש 2. יהודה - הגיא 3. אהוד - השדרה 4. יוחנן - הפסגה 5. יונתן - המצוק 6. מתתיהו - המעיין 7. מנורה - הסלע 8. אלעזר - העמק 9. היער - ללא שינוי 10. הגבעה - ללא שינוי 11. יפה נוף - ללא שינוי 12. האורנים - ללא שינוי 13. הרכס - ללא שינוי 14. נחל מודיעין- ללא שינוי שמות נוספים אופציונליים: 1. הכורכר 5. הגעש 9. השלוחה 2. האבן 6. הגבים 3. הנקרה 7. מישר 4. הבזלת 8. המצפה

balanced

New member
למה לשנות ? יגרום לריצות מיותרות

נראה כי החלפת השמות הינה מלאכתם של המשועממים, החלפת שם היישוב תגרור צורך בפניה לכל המוסדות והבנקים לעדכון שינו שם הרחוב לאחר מכן , יצריך שינוי נוסף וריצות נוספות. למי שאיננו מובטל או משועמם הדבר כרוך בכאב ראש מיותר, אשר איננו תורם מאומה לאיכות חיינו. מה רע בשם כמו אהוד , יהודה ושמעון? אין לנו מעיין או מצוק או חורש בישוב לעומתזאת כששואלים מדוע אהוד, ההסבר מסייע להנציח טייס אשר נפל על משמרתו. חברים - תתעשתו, השקיעו את זמנכם בטיוב תשתית הרחובות ולא בעטיפה (השם) !

לא רוצים לשנות את שמות הרחובות

מספיק ביטלתם את שם הישוב, חלאס! לפחות תשאירו את רחוב מנורה ושאר החבר'ה, זו ממש לא בושה להיות יהודי, ולהיות קשורים למסורת ולעבר שלנו. זה לא אומר חס וחלילה שאנחנו דתיים, מתנחלים או ימניים רחמנא ליצלן.

ronpel

New member
הישוב ביטל

את שם הישוב שינו תושבי הישוב ולא הוועד - כנ"ל לגבי רצון של הרבה תושבים לשנות את שם הרחוב. בתור אחד שמתחבא תחת השם סאדם חוסיין החדש - פשוט מעורר רחמים לטעון שזו לא בושה להיות יהודי ולקרוא לעצמך בשם של אחד מאלה שרוצים להשמיד אותנו. גם כפר האורנים זה יהודי וכך גם שמות הרחובות המוצעים. בברכה רונן פלג

שינוי שמות הרחובות - קצת סדר

בוקר טוב לכולם, פרויקט שילוט שם הישוב והרחובות התעכב עד להחלטה על שינוי שם הישוב בוועדת השמות הממשלתית. עם קבלת תוצאות ההחלטה על שינוי שם הישוב החליט הוועד ל פ נ י שמתחילים את פרויקט השילוט, ועל מנת שלא לגרום להוצאות מיותרות לאפשר לתושבי רחובות הרוצים בכך לשנות את שם הרחוב. הוועד לא "מארגן" את השינוי ולא עוסק בזה כלל מעבר להחלטה כפי שהוצגה בפרוטוקול. רחוב שרוצה לשנות, ישנה. רחוב שלא - השם הקיים היום ישאר. לאחר התאריך שצוין ניתן יהיה להתחיל בפרויקט השילוט. כל הצגה/הבנה אחרת של העניין שגויה. יוסי

ההחלטה ברחוב

חשוב להבהיר - אם הרחוב לא עושה כלום השם הקיים היום נשאר. התארגנות רחוב יכולה להתבצע ע"י נציגים שיעברו בבתי הרחוב ויחתימו על האופציה הרצויה, לאחר איסוף הנתונים תתקבל החלטה אצל דיירי הרחוב ותועבר לוועד.

amime

New member
השינוי - גחמה של הוועד

אולי תפסיקו עם ההתעסקות המיותרת הזו. אם לא שמתם לב יותר מדי תושבים אינם מרוצים מהגחמה האחרונה שלכם. לא בשביל לעסוק בזה נבחרתם. תעסקו בעיקר ולא בתפל. הישוב עוד עתיד להתרחב מאוד, ולרחובות החדשים תוכלו לתת את השמות הפלצניים שפורסמו, ואת הרחובות שלנו עיזבו במנוחה.

ronpel

New member
עמי מספיק

עמי התגובות שלך לא במקומם - 3 תושבים נגד זה לא אומר כלום . אני מציע לך לשנות סגנון כך לא תשיג דבר. אתה מוזמן להשקיע את עודף האנרגיה באותם דברים שציינת שחשובים לישוב. בברכה רונן

amime

New member
סתימת פיות

רונן, זו לא הפעם הראשונה שאתה מבקש ממני להפסיק. ואני תוהה - האם אינך מסוגל לקבל ביקורת, לטעמי ענינית והוגנת, והאם הפורום הזה הוא של הוועד בלבד, אז תודיעו, ובאמת נפסיק, כי אז קהילת כפר האורנים תצטמצם לכעשר משפחות בלבד. אם היית קורא בענין את התגובות היית מגלה הרבה יותר משלוש תגובות שליליות לרעיון שלכם, ואם היית משוחח עם האנשים ביישוב, היית מופתע מעוצמת ההתנגדות. אם תמשיך ככה עוד תשכנע אותי שהרעיון של גיל לאיחוד עם חשמונאים היה רעיון מוצלח. ודי לחכימא רמיזא...

eylonm

New member
השמות קושרים אותנו

אני מצטרף לדעת עמי שיהיו עוד מספיק רחובות לשמות עצים פרחים וציפורים. אני חשב שזה מוסיף לנו כבוד ששמות הרחובות שלנו מקשרים אותנו להיסטוריה של המקום ולסביבה שלו. אילון

ronpel

New member
אישית אני מסכים

אך בוצע משאל בעבר והיתה החלטה שנותנים אפשרות לשינוי אז צריך לקיים אותה. לכן החלטנו שהוועד לא יבצע שינוי באופן אוטומטי כמו שהיה אמור להיות אלא רק על פי רצון תושבי הרחוב בלבד וע"י איסוף חתימות של 60% מבתי אותו רחוב. אם רוב התושבים חושבים שאין מקום לשינוי אז לא יהיה כל שינוי ובזה יסגר הנושא. בינתיים יש לא מעט שכן רוצים לשנות ודעתם שונה . בברכה רונן

למעלה