תגובת נגד גברית , מה דעתכן?

beky1

New member
../images/Emo88.gifתגובת נגד גברית , מה דעתכן?

חד הורית למיטב ידיעתי, האם החד הורית היחידה בהיסטוריה היתה מריה, אמו של ישו. מאז‎, אלוהים הפסיק להטריד מינית בחורות יהודיות כשרות ושום הוכחה שבעולם, כולל עדות אישית של אליהו הנביא, לא תגרום לי להאמין כי ברוך הוא וברוך שמו אחראי לעיבורה של אילנית לוגסי מדימונה. מה אני אגיד לכם, עם כל המוניטין הרע שצבר הקב"ה לאורך דברי הימים, אני בטוח שגם לחרמנות שלו יש גבול.‎ צפיתי בגברת לוגסי בטלוויזיה שודדת מילקי מסופרמרקט בעודה מנופפת בציפורניה המטופחות בסיגריה וטלפון נייד תלוי לה בנונשלנטיות. הגברת לוגסי דרשה את "המגיע לה", אם לא, איימה, "תבעיר את המדינה".‎ כמדומני, לפני שנה שודרה סדרה תיעודית בשם "הדימונאים", שבה כיכבה הגברת לוגסי. בין היתר- היא הודיעה שם לגבר מסוים על כוונתה להיכנס ממנו להריון ללא צורך בסיועו הכלכלי לרווחת הילוד. אם הבנתי נכון, אזי לביטוח הלאומי היה תפקיד אופי מרגש כמממן ההרפתקה הלוגסאית.‎ בלי פוליטיקלי קורקט ובלי מכבסת מילים אני מתכבד להודיע לגברת לוגסי ולכל אם חד הורית שאינה מתפרנסת מעמל כפיה, כי אני על ההנאות שלי משלם. על הנאות של מישהו אחר אני לא רוצה לשלם. מאיפה החוצפה לדרוש ממשלם המסים את האחריות של אב? בשם איזה מוסר מוטל עלי לממן אחריות אלמנטרית של גבר אחר? ולא מקובלת עלי התשובה של משפחה אלטרנטיבית או אלטרנטיזית, מי שלא מסוגל לממן את ילדיו שילבש גומי!‎ וזוהי בדיוק הבעיה במדינת ישראל של העשורים האחרונים, אחריות הפכה למילה גסה, הממסד הוא בייביסיטר ויש פראיירים שיממנו. מדוע שאב ישלם מזונות עבור ילדיו אם הוא יכול להתרים לטובת העניין אבות אחרים? עם כל הכבוד למצוקתן של חד הוריות בישראל הרי שחוק האבהות הוא די ברור, נגעת - נסעת. דירשו את המגיע לכן מאלו שעיברו אתכן. אני מוכן ברצון לשלם מסים על מנת לסייע לנכים, מוגבלים, יתומים, קשישים ואפילו מובטלים כרונים, אבל בשם איזה רעיון נעלה אני צריך לקחת מהילד שלי כדי לתת לילד אחר?‎ עורו- עורו אי שם במשרדי הביטוח הלאומי, אל תיתנו לאבות מנוולים להתחמק מאחריות. הנה רעיון: תקימו לסרבני מזונות מחנות עבודה, נניח בקטיף בערבה. שם הם גם יפרנסו את ילדיהם וגם ילמדו שאם אין להם כוונות לממן אבהות - אז עדיף שיגמרו לתוך טישו.‎ (הראל סגל - מעריב סופשבוע 18.7.2003)

siv30

New member
ממש לא, בכתבה המלאה הוא מציג

משנה כלכלית ברורה וזו לא מתייחסת לחד הוריות בלבד אלא למעמד הבניים כתומך של המובטלים והמשתמטים למינהם. תגובת נגד כן, אבל לא גברית, אלא אנושית.

שש שבע

New member
עוד לפני מריה, היו בתנ"ך חד הוריות

בנותיו של לוט, מהן יצאו עמון ומואב תמר ביתו של דוד, תמר כלתו של יהודה, רות המואביה, אישתו של בועז ללילה אחד (מת אחרי אותו לילה) וזה רק מזכרון מידי, יש עוד הרבה בתנ"ך. תם תיקו טעות, אבל גם מריה לא התעברה ע"י רוח הקודש. בגמרא מסופר מי אביו של ישו, שאגב היה יהודי תלמיד חכם שסרח.

beky1

New member
האם הסיפור של רות

אשתו ללילה אחד של בועז נובע ממדרש אגדה ? משום שעל פי הסיפור בועז היה אדם צדיק ואציל שהציל אותה וחמותה מגורל אכזר? והתגמול שלו הוא מוות ? איך זה מסתדר שש שבע?

שש שבע

New member
בועד ורות

בועז היה צדיק נכון, אבל הוא היה כבר בגיל שבעים, ורות היתה צעירה, הוא כבר חי את חיו, והיא רות, ידעה שהוא הגואל על פי נעמי, ולמרות שהיה זקן, שמעה בקול נעמי והתחתנה איתו, אחרי אותו לילה נפטר, זקן ושבע ימים, (לא מקופח הייתי אומרת) מי שנשארה היתה רות המעוברת, חיתה בבית נעמי, וילדה אותו אצלה, ונעמי טיפלה בו על פי המסורת היהודית, שמת לב שבועז כבר לא מוזכר שם? (חוץ מזה לפעמים אדם מגיע לעולם בשביל תפקיד קטן, ולמרות נניח שנפסקוט לו שבעים שנה למילוי התפקיד מנילא או לא, נפטר לעולמו, אם מילא את התפקיד שנים קודם, חוזר יותר מוקדם כשמסים את התפקיד) בכלל כל הסיפור של רות המואביה, הוא סיפור מ ד ה ים , אפשר ללמוד ממנו הרבה, לא רק זה, כל ההתגלגלות של נצוצות הקדושה של אברהם עד לחזרתם למקומם, אצל דוד המלך, בתוספת חיזוקים שמאפשרים את המלוכה, ועד המשיח העתיד לבוא. אם מענין אותך דיון על רות, רק שלחי מסר, אני פה, אענה לך כל מה שתרצי.

דוסטו

New member
זכר מגיב על חד-הוריות

מה שתמיד מציק לי זה איך בשם האלהים יש אמהות חד הוריות שהתגרשו לפני עשור, יש להן שני ילדים בני 17 ו -14, הן בנות 40 והן צועדות לירושלים עם תינוק בן 10 חודשים על הידיים, או שיש להן out of the blue עוד ילד בן 7 שמחכה להן במצפה רמון. מספיק עם הספור הזה של "היה לי ערפל בקיטבג" אם שום דבר לא עוזר להן -שישימו את הגלולה בין הברכיים. יש עוד דברים שמפריעים לי בהקשר של תרבות ה"שתו לי, אכלו לי, עשו לי, לקחו לי". אבל לא רוצה להכנס כאן לדיון חברתי-תרבותי. (רק שלא תבינו לא נכון - המשנה הכלכלית של דנמרק יותר מוצאת חן בעיניי מזו של ביביהו טאצ'ר-פרידמן) ובאשר לרות - האם הפרשנות שהחתיכה פשוט חיפשה איזה עשיר מכובד עם תיק רפואי כבד תלושה מהמציאות? לא בעיניי.

שש שבע

New member
נו הגזמת

בענין רות, כי רות עשתה מה שנעמי אמרה לה, ויש פה ענין עמוק. בענין החד הוריות האלה שאתה מתאר, אני מסכימה עם כל מילה, אבל הן לא הכלל, ויש הרבה מסכנות שלא פותחות את הפה ואוכלות את הקש בשקט, אז כבר אמרתי, אם הרעשניות תשגנה משהו שיעזור לאלה שבאמת צריכות - דיינו.

שש שבע

New member
היא לא היתה

הולכת אחרי נעמי, אילו חיפשה עושר, אביה היה מלך מואב והיה לו כמה כסף שהיתה רוצה,(על רות אני מדברת) ובועז לא היה צעיר וחתיך אלא איש קשיש בן 70, שהיפרה אותה ומת,

למעלה