לוח הודעות

avima

New member
על דרקונים ושאר ירקות

לא מצאתי שרשור מתאים אז פתחתי עץ חדש (אבל אין ספק שהכחולות יחברו את זה אחר כך ולכן אין לי יסורי מצפון). מצורף JPEG של THE DRAGON QUARTET (ספר 3). במסגרת טיסת עבודה לארה"ב קניתי את ערימת ההמלצות שרצו כאן (ונשמעתי אידיוט אחרי שניסיתי לתרגם את "בשורות טובות" שהתגלה כ GOOD OMENS ). במקביל גם קניתי את השלישי מתוך 4 הספרים הנ"ל על פי המלצתה של המוכרת החביבה (והכריכה היפה -
). לפואנטה - הספר עם המון פוטנציאל מבוזבז ואני תוהה האם הקודמים דומים לו וחבל על המאמץ או שמא זה רק השלישי שמעצבן (הבא עדין לא יצא).

barzik

New member
Children of God (אין ספוילרים)

אני משער שכולם כאן מכירים את ´הדרור´ המהולל מאת מארי דוריה ראסל. לאחר שקראתי אותו ונהניתי עד מאד - רצתי לאמאזון בבריטניה והזמנתי את ההמשך שנקרא ילדי האל. איזו אכזבה! למרות שהספר שוטף, הוא חסר את כל הרבדים שהיו בדרור וגרמו לו להיות ספר כל כך גדול. גם נעדר מספר זה אפקט התעלומה הגדול שנפתר רק בסופו של ´הדרור´ - מה באמת קרה לאב סאנדוז בראחאט? ילדי האל צפוי למדי - כבר לאחר 50 עמודים שיערתי את הסוף (ובדרך כלל אני בלש מחורבן למדי) וגרוע מכך - מלא במסרים יומרניים ובכך דומה לגלולה מרה שהוסוותה בתוך סוכריה. בניגוד לקודמו המצליח, אין כאן שום תובנות עמוקות שיגרמו לקורא לחשוב ולו רק חמש דקות קדימה. מעניין שהכותבת מכניסה המון אלמנטים נוצריים לתוך כתיבתה - בעוד היא נוצריה לשעבר שהתגיירה.

byron

New member
יש לי שאלה

מה הספר הבא אחרי המשחק של אנדר? איך הולכת הסדרה?

La Gamba

New member
Elves

תגידו לי, מאיזו מיתולוגיה היצורים הנתונים למעלה? ואיך קוראים להם בעברית?

עוד שלושה ימים לפנטסי.קון2002 …….

רק רצינו להזכיר לכם שפנטסי.קון 2002 מתקרב…. פנטסי.קון 2002 הוא כנס פנטסיה המאורגן על-ידי האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה, ואשר יתקיים בימים א´ – ג´ (31.3. – 2.4). הכנס יתקיים באולם מופת ברמת גן (רח´ קריניצי 13, פינת הרצל). בין משתתפי הכנס שהם חברי האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה יוגרל שובר הנחה בשווי 200 $ לנסיעה לכנס EUROCON בפראג, בתאריכים 1-7.7.2002 מתנת Netravel.co.il. משתתפי הכנס חברי האגודה המעוניינים להשתתף בהגרלה מתבקשים להירשם בדוכן הכנס עד יום שלישי ב 11:00. ההגרלה תיערך ביום שלישי בשעה 12:00 לפני ההקרנה של "איש הנצח". לצערנו, הצ´ט עם אן מק´קאפרי בוטל עקב מחלה ממושכת של הסופרת. אנו מאחלים לה החלמה מהירה ומקווים לצ´וטט איתה במועד אחר. הצ´ט עם טים פאוורס יערך ביום שני (1.4.) בשעה 22:00 במקום במועד שפורסם. על כתובת אתר הצ´ט תפורסם הודעה נפרדת בפורומים ובאתר הכנס ובכנס עצמו. השנה הנהגנו שירות חדש לקיצור התורים בקופות. מי שמעונין לרכוש כמות גדולה של כרטיסים מוזמן למלא את פרטי הכרטיסים המבוקשים על-ידו בטופס VIP המצורף (אשר נמצא גם באתר הכנס). בהגעתכם לכנס, אנא גשו לדוכן הVIP עם הטופס המלא, ושם תקבלו את הכרטיסים . הדוכן יהיה פתוח בימים א´ – ב´ בבקרים. בכנס יוצב דוכן למכירת פריטים יד-שניה, בנושאי מדע בדיוני ופנטזיה כמובן. הנכם מוזמנים להביא איתכם ספרים, מגזינים, צעצועים, ועוד מכל הבא ליד שברצונכם להיפטר ממנו (הפריטים יוצגו למכירה ע"י מתנדבי הכנס ולא באופן אישי). מי שמעונין לזכות בכרטיסים חינם לכנס – וואלה! מגרילים כרטיסים חינם לכמה מאירועי הכנס באתר הכנס

alond

New member
יש לי טענות

סמולוויל: קלארק הכיר את לקס? ולעזאזל! כל דבר שם יהפוך לפריק? רוזוול: דמיט? מה קורה שם? טוב, אני מניח שזו המטרה. חיפה: ללא מילים
והיו עוד כמה טענות אבל כבר שכחתי...

elad2040

New member
הנה

זה הולך כך: ender´s game speaker for the dead xenocide children of the mind

מחר זה מתחיל……

כמה עדכונים קצרים לקראת פנטסי.קון 2002:  הרצאתו של עמנואל לוטם "חיות מיתולוגיות" – בוטלה עקב נסיבות בלתי צפויות.  הצ´ט עם טים פאוורס יתקיים ביום 1.4.2002 בשעה 22:00  הוראות כניסה לצ´ט: אפשר להכנס לצ´ט בכתובת הבאה: http://www.darkestablishment.org/chat/chat.html כשהעמוד עולה, קופצת Security Warning ששואלת האם לאפשר התקנת jIRC applet. חובה להקליק על Yes על מנת שהצ´ט יעבוד. לאחר מכן – מקליקים ד שם משתמש ולהקליק על !Connect Now. אפשר להכנס גם דרך mIRC – ניתן להגיע לצ´ט גם באמצעות mIRC, או כל תוכנת IRC אחרת. יש להתחבר לשרת irc.inter.net.il. לאחר ההתחברות, יש להקליד את הפקודה /join #authorchat ההוראות י ופיעו גם באתר הכנס

יש שלושה תרגומים עיקריים שמסתובבים

אלף -> תעתיק רגיל לעברית (באדיבות גבע פרי) עלף -> תעתיק רגיל לאידיש (באדיבות עמנואל לוטם) בן-לילית -> ידישקייט (באדיבות רות לבנית) כמו כן קיימים התירגומים: "שדונים", "פיות" ובטח עוד כמה איזוטריות. בעקרון האלפים מופיעים בפולקלור של כל מדינות צפון אירופה. הסיפורים הידועים ביותר הם סקנדינביים, איריים וקלטיים.

strahd

New member
יש עוד

יש גם את הסדרה המקבילה למשחק של אנדר והיא: הצל של אנדר הצל של ההגמון

הייזל

New member
יעזור אם נדע

על מה את מדברת. ספרי קצת על מה הספר, על מה מדברת הסדרה בגלל שאני למשל לא נתקלתי בספר הזה.

avima

New member
השאלה היתה בקשה לחוות דעת של מי

שקרא את ספרים אחד ושתיים ברביעיה כך שחשבתי שהתמונה מספיקה (את יודעת אלף מילים וכיוצא בזה). אבל את צודקת ואנסה לפרט. ספר שלישי מתוך רביעיה העוסק בהתעוררות של 4 דרקונים לביצוע משימה שעד כה (ספר 3) לא ברור להם מה היא . 4 הדרקונים יצרו את העולם וכול מה שבתוכו ואז חזרו לישון מתוך ציפיה לקום באחרית העולם. לפתע הם מתעוררים (בנפרד, במקומות שונים וזמנים שונים) ואף אחד לא יודע למה. ההנחה שלהם היא שישנה קטסטרופה אמיתית שהם נדרשים לטפל בה אבל בכדי לדעת מה היא ולטפל בה נדרשים כולם ביחד. לכול דרקון יש אדם מנחה\ עוזר שיודע לתקשר איתו טלפטית ומביא את הפרספקטיבה האנושית לתפיסת העולם המשותפת. הדרקונים נקראים על שם 4 האלמנטים (אויר,אש,אדמה ומים) ולכול אחד סט שונה של תכונות אופי מראה ויכולות. מעבר לזה זה יהיה כבר ספויילר. ולשאלה - הספר השלישי לא כול כך מוצלח (לטעמי - בזכר) האם משהו קרא את הקודמים ויכול לחוות דעה ?

הייזל

New member
../images/Emo88.gif../images/Emo153.gifלוח הודעות../images/Emo153.gif../images/Emo88.gif

חבר´ה נסו לשמור על סדר, בבקשה?

avibliz

New member
ביוגרפיה של ה.ג. וולס

שלום לכם רבותי חובבי המד"ב. לכבוד הסרט מכונת הזמן הוספתי ספיישל מיוחד באתר הידען. אשמח לקבל תגובות. הספיישל כולל בנוסף לכתבה על הסרט גם ביוגרפיה של ה.ג. וולס וכן מאמר שפורסם בפנטסיה 2000 - הזמן במבט מהצד

למעלה