הכנס של הלופוס מתקרב

../images/Emo88.gif../images/Emo88.gifהכנס של הלופוס מתקרב../images/Emo70.gif

שלום לכולם תזכורת: זה כבר מגיע.... כנס הקיץ של ארגון הלופוס בישראל, ב-3 בספטמבר, בבית סוראסקי, שבבית החולים שיבא, תל השומר. תזכורת קצרה לגבי ההרצאות שינתנו בכנס: דבר הארגון - יואב סלמון משמעותם האבחונית של הנוגדנים העצמיים בלופוס, והאם הם גורמים למחלה - פרופ´ יהודה שינפלד היעילות והשיפור שבמתן אטברין כתוספת לפלקוויניל, לחולי לופוס - דר´ אליאס טובי ציטוקסאן – מינון גבוה או מינון נמוך – מה עדיף? - דר´ ג´יזל גודארד בדיקות הדמייה בלופוס ומשמעותן - דר´ ראובן מדר SLERI – מעקב ורישום ארצי של חולי לופוס בישראל – לקידום האבחון והטיפול בהם - פרופ´ יעקב נפרסטק מחלות לב/ריאה בלופוס - דר´ דפנה פארן השתלת מח עצם במחלות אוטואימוניות בכלל ובלופוס בפרט - פרופ´ ארנון נגלר דילמות של חולים, רופאים ותרופות - דר´ מרגלית לורבר שאלות כלליות וסיכום היום הערות: לפירוט מדוייק של לוח הזמנים – נא היכנסו ל"לוח אירועים" בסופה של כל הרצאה יוקצו 10 דקות לשאלות ותשובות במהלך הכנס שתי הפסקות – אחת עם שתיה וכריכים ושניה עם קפה ועוגה שיהייה שבוע נעים לכולנו להתראות בכנס

נא לשרשר כאן עניינים הקשורים בכנס

אנא שרשרו כאן כל שאלה, הערה, בקשת פרטים, הרשמה וכדומה, הקשורים בכנס הארגון. תודה

שאנל

New member
שאלה שכבר שאלתי

למה אי אפשר לערוך את הכנס בשעות אחר הצהריים. סביר להניח שאני לא היחידה שעובדת.... יום חופש לא כ"כ בא בחשבון כי הימים הולכים על מחלות של הילד, מחלות שלי, והשוק הוא כזה שיותר מידי חיסורים מביא לפיטורים. חבל לי

שאנל יקרה, זה לא כל כך פשוט

שאנל יקרה, זה לא כל כך פשוט התארגנות לכנס שכזה גוזלת הרבה אנרגיה וכוחות. לעשות כנס אחר הצהרים, משמעותו פחות הרצאות. כנס אחר הצהרים, משמעותו שהרחוקים בכל מקרה מפסידים יום עבודה, או חצי יום עבודה. כמו כן המרצים - כולם - מרצים בהתנדבות, ואין זה הוגן לבקש מהם לבוא בשעות אחר הצהרים. לו היינו יכולים לגייס יותר כוחות של מתנדבים, אולי היינו יכולים לקיים מספר רב יותר של כנסים במהלך השנה, חלקם בשעות הבוקר וחלקם בשעות אחר הצהרים, אבל זה ממש לא אפשרי, לא מבחינה לוגיסטית ולא מבחינה מעשית. מאוד מקווה שתמצאי את הדרך, למרות הפסד יום העבודה, להשתתף בכנס. (אגב, ישנם חולים שמבקשים מאיתנו - ומקבלים - אישור למקום העבודה, אולי זה יכול לעזור לך. מקווה לפגוש אותך בכנס ערב טוב

ל3

New member
לכוכי היקרה

אם אתם צריכים מתנדבים ועזרה לכנס אני אשמח לעזור שלך, שירי

gaia20

New member
עוד שאלה-

כוכי, האם תוכלי להרחיב מעט על המרצים וההרצאות שיהיו? תודה.

מאמץ להביא רופאים שמיצגים בתי חולים

הי גאיה לשאלתך בעניין המרצים והנושאים. אליהם אתייחס במועד מאוחר יותר. עכשיו, נראה לי להפנות את תשומת לב החברים בפורום, לעובדה שאנו משתדלים לשתף בכנסים שלנו, רופאים מומחים מתחומים שונים ( שכולם קשורים באופן זה או אחר בלופוס), שבאים מבתי חולים באזורים שונים בארץ. הפעם נענו לבקשתנו להרצות בכנס - וכולם בהתנדבות, כמובן, וזו ההזדמנות להודות להם שוב - רופאים מבית החולים הבאים: המרכז הרפואי שיבא, תל השומר המרכז הרפואי בני ציון, חיפה בית חולים העמק, עפולה הדסה, עין כרם, ירושלים המרכז הרפואי איכילוב, תל אביב המרכז הרפואי רמב"ם, חיפה להתראות בהודעה הבאה שתביא הרחבה נוספת על התכנים בכנס. המשך יום נעים

עוד קצת על חלק מהמרצים וההרצאות

שלום לכם לבקשת גאיה, אוסיף מידי פעם מעט על המרצים ועל ההרצאות. את הרצאת הפתיחה, יתן פרופ´ שינפלד, מנהל מחלקה פנימית ב´ במרכז הרפואי שיבא, תל השומר. פרופ´ שינפלד הינו מהיוזמים ומהמקימים של ארגון הלופוס לפני למעלה מ-15 שנים, וממשיך ומלווה את הארגון עד היום, עם רופאים נוספים. מומחה בתחום המחלות האוטואימוניות, שכתב לא מעט ספרים בתחום. הרצאתו תתמקד הפעם ב: משמעותם האבחונית של הנוגדנים העצמיים בלופוס, והאם הם גורמים למחלה. שאלה שכבר עלתה בפורום זה, יותר מפעם אחת. האם הימצאות נוגדנים עצמיים, בבדיקות מעבדה, מאשרות קיומה של המחלה, או לחילופין עשויות לגרום להתלקחותה. כמובן, שלא אוכל לתת כאן את הרצאתו של פרופ´ שינפלד, אבל בהחלט אוכל להמליץ עליה בחום, כמו על יתר ההרצאות, שנבחרו בקפידה, מתוך מגוון רחב, של הרצאות. על ההרצאה הבאה, בהודעה הבאה. שיהייה לילה טוב ורגוע לכולנו

למעלה