חיליק פורצלינה, למשל
אני יכול להישמע טרחני ונודניקי וניסיון מאומץ מדי לחפש סאב טקסט, אבל זה מה שאני חושב: בוא תראה את חיליק פורצלינה מסתכל על המצעד בוא תראה את חיליק פורצלינה מסתכל על המצעד הוא לא לבד, הוא לא לבד בכל הארץ מסתכלים על המצעד חיליק פורצלינה = מסעודה משדרות (או מיד אליהו, שזה בתל אביב, אבל לא באמת תל אביב), המכנה המשותף הרחב ביותר, מי שמקשיב למצעד של גלגלצ כל שבוע, או רואה את מצעד הפספוסים הכי טובים של יגאל שילון, או שולח SMS-ים לכוכב נולד לרקוד עם כוכבים ולמחרת זו שיחת הברזיה שלו (או פינת הקפה), או רואה יצפאן. קודם התזמורת ואחר כך מכונות הירייה קודם התזמורת ואחר כך מכונות הירייה מהקריה אל העירייה עושים שלום למכונות הירייה התזמורת = תזמורת הצעדה הצבאית עם המרש הצבאי שגורם לקתרזיס, כשחניכי קורס הקצינים (שאח"כ יורים בערבים חסרי ישע) או קורס הטיס (שאח"כ מפציצים ערבים, שוב, חסרי ישע. ועוד עם מכה קלה בכנף) מעיפים את הכומתה שלהם מראשם יפה הבלורית לשמיים, לקול תשואות הקהל ביציע. התזמורת באה קודם, כדי לרכך את הירייה. יורים ובוכים. מהקריה אל העירייה = נו, לא צריך ללכת כל כך רחוק. בעיריית ת"א יושב רון חולדאי, טייס גאוותן ומתנשא, שבעבר ישב בקריה, או בכל מחנה צבאי אחר, ועכשיו נותן אישורים לבעלי הון לבנות מגדלים לבעלי הון שיהרסו את הצביון התל אביבי. כמה גנרלים יש בחברה הישראלית, במיוחד באלה שמנהיגים אותה! בעיר דימונה יש ילדה עם שני ראשים ושש ידיים בעיר רמאללה יש תינוק שמת לפני שהוא נולד אבל את חיליק מעניין יותר לראות את המצעד לראות את המצעד חיליק פורצלינה, עזבו אותו מהשטויות האלה. האמת שחיליק פורצלינה נשמע כמו קריקטורה של איזה אחד מהפריפריה (זה היה חייב לבוא...), כאילו בא מפאקינג ראשון לציון, או בת ים, או קריית שמונה - לא עסוקים שם עדיין בשיקום נזקי הקטיושות? - אבל חיליק הזה, אסקפיסט אמיתי. אל תראו אותו ככה, הבנאדם לא רואה בעיניים מימין ושמאל, הוא יושב במפגש של הטוטו-לוטו ברחוב הראשי של העיר ורואה את המצעד, כשמסביבו פשע ויריות - נו מה לעשות שאין לבונטין 7 בראשון לציון? נוסעים לשינקין בת"א בשישי בצהריים. ובסוף יש טנדר עם בלונים שמוביל את הגופות ובסוף יש טנדר עם בלונים שמוביל את הגופות כל כך זקופות, גופות יפות האח הידד לבלונים ולגופות יעני עם ישראל אוהב את המתים. אוהב להוקיר אותם, באנדרטאות ובטקסים, אבל גם להשוויץ בהם, הם נפלו בחזית על הגנת המולדת, יא אללה, כדי שאנחנו בעורף נוכל לישון בשקט. מעניין אם האלוף אלעזר שטרן בא על סיפוקו, אם אתם מבינים למה אני מתכוון, מדו"ח הנופלים בחלוקה לערים/קיבוצים/התנחלויות ביש"ע. בוא תראה את חיליק פורצלינה מסתכל על המצעד בוא תראה את חיליק פורצלינה מסתכל על המצעד בוא תראה את חיליק פורצלינה מסתכל על המצעד ואלמנט הרפטטיביות! טוב, סתם. אני חושב שעצם שילוב המילים המקאבריות עם העיבוד השמח והעליז הוא יפה מאוד (בכל זאת השילוב הזה לא הכי נפוץ בשירי מחאה), ומחאה זה חשוב, אבל וואלה - אותי הם לא מייצגים, בכלל, והטקסט המתנשא הזה - אה, מרכז העולם, שכחתי...