אז ככה...

Minerva

New member
../images/Emo9.gifאז ככה...

לא יודעת אם עשיתי החלטה נכונה, אך לאחר התלבטויות ממושכות... נרשמתי לקורס של יואל גבע... מקווה עד מאד שזה ישתלם...
מבחינת הציון, כמובן.

יופי ../images/Emo13.gif

אני שמח שסוף סוף הגעת להחלטה! למה בחרת בסוף ביואל גבע?

Minerva

New member
../images/Emo140.gif

יואל גבע... דיברתי עם מישהי שעושה קורס בהיי-קיו, ששתה סקר שוק נרחב ומקיף בנושא... והיא אמרה שהיא בחרה לעשות שם רק מתוקף כך שהיא היתה צריכה להשלים גם בגרויות, ולכן נתנו לה הנחה... אבל היא אמרה שהיא היתה בוחרת ביואל גבע, אילו פסיכומטרי היה מבוקשה היחיד... היא טענה שהיא מכירה לא מעט אנשים להוציאו שם ציונים נפלאים (מעל 700) שנראים ממוצעים למדי... ואני נוטה לסמוך עליה. מה גם שלא היו בידי שום נתונים אחרים... אז אמנם זה הקורס הכי יקר... אבל זו בחירתי. אני רק חוששת שיתחילו בלימודים פשוטים כמו פתירת משוואות, ואני אמצא את עצמי מבזבזת את זמני, שהרי החומר הזה טרי אצלי בראש...
מה המנוסים יכולים לספר לי על הקורס? יש משהו שאני צריכה להכין מראש? ללמוד משהו? אשמח לקבל עצות.

THBV

New member
תוכלי בבקשה להתייחס לשאלתי למטה?

בתודה מראש.

zimik

New member
אז ככה

אני עכשיו בעיצומו של קורס ביואל גבע למועד פברואר בינתיים אני מאוד מרוצה קחי בחשבון שבאמת בתחילת הקורס עוברים על חומר פשוט לכאורה, אבל מלמדים אותך להסתכל על הדברים בזוית שמתאימה לפסיכומטרי, ושונה מאוד מגישה לשאלות בתיכון אז זה ממש לא בזבוז זמן

zimik

New member
ועוד משהו קטן

אם יש לך זמן פנוי עד תחילת הקורס תתקשרי למזכירות שלהם ותבקשי לקבל את הספר של אוצר המילים כבר עכשיו, ותתחילי ללמוד אותו (כל יום אות). מנסיון, זה הבדל ע-צ-ו-ם! במהלך הקורס גם ככה יש מספיק לחץ ושיעורי בית, אז כדאי לך... אצלי בקורס יש כמה שעשו את זה

Minerva

New member
"חומר פשוט"-

תוכל לפרט בבקשה? אולי דוגמאות? תודה!

zimik

New member
חומר פשוט

נקודת המוצא שלהם בקורס היא שאת לא יודעת או לחילופין לא זוכרת שום דבר אז מתחילים ממש מההתחלה משוואות בנעלם אחד, זויות במשולש, קצת מזכירים לך אלגברה פשוטה (חילוק ארוך לדוגמא), אבל לא מבזבזים על זה זמן בשיעור. לדוגמא, תקבלי שיעורי בית מבוא למשוואות, יש בספר הסברים , תרגילים לדוגמא, תרגול וגם תשובות מפורטות. ואז יש דף שנקרא "האם לבוא למבוא". אם את פותרת אותו ויש לך טעויות או שאת מרגישה שזה לא זורם חלק, יש לך אפשרות להגיע לתגבור שנערך לפני / אחרי השיעור הרגיל, כלומר מתעכבים על חומר פשוט, אבל יותר בקטע של למידה עצמית בבית ולא על חשבון השיעור. בכל מקרה זה מאוד מאוד חשוב כל הקטע הזה, אני זכרתי את החומר מעולה מהתיכון ועדיין, מלמדים אותך טריקים ובעיקר "מחשבה פסיכומטרית", לדוג´ במקום לפתור משוואה מסובכת ולהתחיל לפשט אותה ולבזבז זמן ולהסתכן בטעויות, אפשר פשוט להציב מהתשובות ולבדוק. זה נשמע פשוט אבל צריך להתרגל לזה, זה לחשוב אחרת ממה שמלמדים בתיכון... מקווה שעזרתי

THBV

New member
במקרה ולא תראי את תגובתי למטה,אז

כתבתי אותה כאן. תודה בכל אופן.היה עוזר מאוד אילואנשים נוספים שלמדו בקורסים האלו היו נותנים המלצות מנסיונם.למשל,מהו ההבדל המהותי,באם קיים,בין יואל גבע לבין היי קיו?

ההבדל המהותי הוא:

שהמורים ביואל גבע הם מורים מקצועיים עם לפחות 6 שנים ניסיון בהוראה ולא סתם סטודנטים חכמים. אבל בכ"ז אני לא חושב שזה באמת נחוץ, לפי דעתי התרומה העיקרית של הקורס זה שהוא נותן לנבחן מסגרת לימודים וחומר למידה. העזרה בהבנת החומר זה משהו שולי.

THBV

New member
תודה רבה.האם לדעתך,עדיפים שעורים

פרטיים עם מורה באחד המכונים בנוסף ללימוד עצמי או קורס מלא? כבר התנסיתי בפסיכומטרי בעבר וברצוני לשפר.מצד אחד שמעתי רק שבחים על יואל גבע, אך מצד שני האם לא עדיפים שעורים פרטיים שיכולים לקדם אותי באופן אישי ולהתמקד בדיוק בבעיות המסוימות שלי? עם זאת,במסגרת של קורס,מבחינת ההספק ניתן לתרגל הרבה יותר מאשר עם מורה פרטי במשך שעה.מה עדיף לדעתכם? האם הקורס של יואל גבע טוב יותר מהיי קיו גם מבחינות אחרות? תודה רבה מראש!

zimik

New member
וזאת דעתי

אין כמו קורס המכונים השונים צברו הרבה נסיון ולכן הספרים שאתה מקבל מהם והנקודות שמדגישים לך - לכל תרגיל או משפט יש משמעות אם אתה בקטע של להשקיע לך ליואל גבע (כמוני), אתה מקבל ערימת ספרים, אתה מתרגל עד שבא לך "להקיא" את החומר, וזה ממש יעיל, כשאתה מגיע לבחינה אתה ברמה מאוד גבוהה יחסית לאחרים ביואל גבע לפני ואחרי כל שיעור יש לך תגבור, ואז אתה יושב עם המורה ועובר איתו על הבעיות הספציפיות שלך. לי לדוגמא הייתה בעיה בפרק הכמותי. המורה ישב איתי על הספרים, בדק איפה הטעויות, ממש ישבנו וניתחנו את המצב ביחד עד שהגענו למסקנות- והמצב שלי השתפר מאוד.

למעלה