הייתי במסעדה לא שגרתית...

../images/Emo9.gifהייתי במסעדה לא שגרתית...

התלבטתי אם לכתוב עליה (בנז´(בנזוגי- למי שלא מכיר את סגנון כתיבתי) בזמן הארוחה אומר "תכתבי? תכתבי..."?) כי היא כזו עממית שהתביישתי...
ואז ראיתי עלי ביקורת ב YNET ורווח לי...אז להלן: הייתי במסעדה הבולגרית ביפו. אין איזור לא מעשנים באופן רישמי, אך שמו אותנו למעלה לבד
ולא הרגשנו כלום. המקום פיצפון. למטה 4 שולחנות בערך ולמעלה 3. המבחר מצומצם והנקיון לא בשמים. על השולחן יש 3 צלוחיות קטנטנות של פלפל, מלח ופפריקה מהם לוקחים עם הידיים...
הזמנו למנה ראשונה מרק שעועית שהיה סמיך וטעים, אך בניגוד לציפיות,לא כל כך מתובלן. אנוכי הזמנתי סלט חצילים קלויים והוא היה טעים מאד אם כי היה לי חסר שום. המנות באו עם סלסלת לחם לבן טרי. למנות עיקריות הבנז´ לקח את הקבב הידוע. המנה באה עם חופן צ´יפס צנוע, חופן סלט "ירקות"- מלפפון ועגבניה עייפים מעט ו-3 קבבים עבים ועסיסיים(להפסיק לדמיין שטויות
). לא טעמתי אך הביקורת היתה טובה ואכן המסעדה ידועה בקבביה. אנוכי לקחה כרוב ממולא שהיה טעים ומתובלן כלבבי אך ממש מלוח
. עקב כך, נבצר ממני לסיימם. את הקינוח השארנו לכדור גלידה מד"ר לק האהוב וסך החשבון כולל 2 קולה ובירה שחורה לייט היה 100 עגול (לא כולל שירות). בסה"כ, אין הרבה למה לצפות כי היא ממש עממית אך היה נחמד וכמו כל מסעדה- עוד חוויה. מה שלי יגרום באופן אישי לא לבקר בה שוב הוא חוסר הביטחון בסניטריות המזון. לא יודעת למה...הרגשת בטן כזו. זהו.
 
אגב, הכרוב (גם הפלפל) לא באים

עם תוספת. זוהי מנה של 2 עלים ממולאים בצלחת, אך ניתן לבקש לחם...
 

aviro

New member
לא הבנתי

האם הבקורת חיובית או שלילית?אין פינת מעשנים,הנקיון לא בשמיים,מרק שעועית לא מתובלן,סלט חצילים חסר שום,כרוב ממולא מלוח,ולבסוף היה נחמד הבקורת הייתה טובה (ב-YNET )
 
התיבול זה עניין של טעם. עפ"י דעה

על תיבול לא שוללים מסעדה. הרי אתה לא מכיר את האנשים פה אישית. פעם עניין המליחות היה ממש לטעמי, אך טעם זה עניין שמתפתח ומשתנה והיום אני כבר לא אוכלת מלוח מטעמי בריאות. נקיון זה גם עניין של השקפה. אני יודעת שיש הרבה כאלה שזה לא היה מפריע להם. עובדה, שבצהרים המסעדה מפוצצת אבל מכיוון שיש דברים בנוסף שנבצר ממני להגיד בפורום ע"מ לא לפגוע, הביקורת לא שלמה (מבחינתי). בסה"כ, דעתי היא, שמעבר לטעם אישי (תיבול, לדוגמא), המסעדה מאד עממית,גם במחיריה ולכן מראש לא היו לי ציפיות. לולא שיכנעו אותי שאני צריכה להפסיק לשלול מסעדות עפ"י שמן ומיקומן
, לא הייתי מוצאת את עצמי שם מלכתחילה. באתי בראש פתוח וכך, לדעתי, צריך לבוא למסעדה. מקווה שכעת אני יותר ברורה
 

SigurRos

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifאפרופו מסעדה בולגרית,המלצה,

כידוע לכל,יפו הייתה ועודנה עדנה בולגרית בזעיר אנפין על בורקסיה,קבביה ומחמציה בתווך האוריינטל-לבנטיני{נו.נו...ערבי..בקיצר}.יודעי דבר רומנטיקניים בעלי האפור בצדעיים,יודעים לספר כי תהילת העולם גוועה ושבקה לה מכבר,אך פרפורי עוז עטרת הטעם השומי המעקצץ עודם בנמצא בינות לצריחי המואזין המסלסלים תפילה רוגעת וכיפות המסגדים המנצנצות טורקיז בהנץ החמה. כך,לדוג´,מסעדת "מונקה" ברחוב יהודה הימית{הרח´ בו שוכנת גלגלגלגלג"צ}. המסעדה עממית וזולה.זולה מאד.גם יחסית לבולגריה עצמה,כך נראה לי
. התפריט מקובע על הקיר בכתב מרגליותיו ואופיו די סטנדרטי:מיני מנות ראשונות{מזטים שונים},ביניים{ממולאים,מרקים וכד´,אגב,יש גם מרק שקמבה,הוא מרק הקיבה השמנוני והמפורסם של עדת בולגריה ליודעי,מביני,ואוהבי הדבר},עיקריות וקינוחים. כולן פשוטות,לא מתיימרות ונעימות מגע חיך כדי חיוך. באשר לחלל המסעדה עצמה הרי שהוא מזכיר את קונספט המסעדות הרומניות מתק´ מפא"י:שולחנות וכיסאות עץ,קירות לבנים חשופים ושירות קורקטי,יעיל ומהיר, נטול משוש מתחנחן ומחוייך. הסלטים נחמדים{מומלץ סלט החצילים עם הטחינה} ובמנות העיקריות הבחירה מאד ברורה-קציצות!!!{יש גם קבבים רגילים,מאורכים ופחות מיוחדים מן הנ"ל} אותם הקבבים קרוצים כדי צורת קציצה גסת העיגול ומתובלים בבצל ומני תבלין שאת סודם איש לא ידע,משמע היו סוד כמוס ומורא גדול לשומע.בנגיסה ראשונה,מתפצפץ לו הטעם ומכה ברקותיך.הקציצה אוורירית ולא דחוסה כאחיה,הקבבים הרומניים.היא מלאת טעם רקוח ומטילה בך מכשפי הבשמת המתעתע. טעמה מעודן אך יש בו גם מן החספוס הארצי וגסות המגע המכין.תוכה ורדרד ויש בו מן הנא וחיצוניותה פריכה כדי קולות ריקוע בנגיסה. בצמוד לחבר הקציצות המחוייכות,מונח לו הצ´יפס העייף והסמרטוטי משהו ובצד לו ניתן לבקש מסלט השעועית הלבנה המתובל בפטרוזיליה,בצל,לימון ושמן זית כתחליף לסלט הירקות הבנאלי כדי אנמיה פתולוגית ממש. בירה שחורה על קצפה הקטיפתי העולה כדי שפם של דישון על שפתותיך ,סלסלת לחם לבן בפרוסות בעובי של חצי מטר וחמוצים,משלימים את סימפוניית הטעם והריח. על קינוחים אפשר לפסוח. המחירים כאמור מגוחכים: מנת קציצות-25 טבין ותקילין. סלטים- בסביבות 10 ש"ח. לחם וחמוצים- 1 ש"ח לסועד. שתייה-כרגיל במחוזותינו. חנייה-קצת בעייתי. נקיון-אני עדיין חי,לא?!
בקיצור- ממליץ כשמתחשק משהו נעים,מיידי,זריז,גס ומחוספס וזול. בון אפטיט.
 
מותק, שם אני הייתי ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אך לא זכרתי את מיקומה.לא הייתי נסחפת עם תיאורים מושקעים שכאלה, אך ח"י תודות על התמיכה בביקורת שלי. אולי כתוב בשמי כל פעם?
 

SigurRos

New member
את בטוחה?!../images/Emo12.gif../images/Emo6.gif

את הרי דברת על מקומות "למעלה" ו"למטה". במסעדת מונקה יש אך מפלס אחד. את בטוחה שזו אותה מסעדה?!
 

liti

New member
../images/Emo88.gif קצת סדר בדברים!

נראה לי שפיונית התכוונה למסעדת "ויטושה" עליה פורסמה ביקורת ב-YNET. על מנת שהאידיליה שבינכם לא תיהרס תרשו לי להמליץ שתלכו יחדיו לסעוד בשתי המסעדות!
 
למעלה