היי לכם, אני חדשה בפורום

../images/Emo9.gifהיי לכם, אני חדשה בפורום

אני קוראת אתכם כאן, רק לאחרונה גיליתי את הפורום הזה. לי למשל יש מלא סיבות למה לא הבאתי ילדים לעולם אבל ממש ממש לשים את האצבע על אחת מהם.... לא יודעת. - לא רציתי להיות שמנה , להרגיש פרה שעומדת להיתפוצץ - להיות "עבד" כל חיי - "לרצות" את החברה שסביב - פחדים מלא להיות אמא מושלמת, מליפול בדרך ואז לא יהיה מישהו שיטפל בילד וכו -אני תמיד לומדת ולא תמיד בדרך קלה צעד צעד את החיים תמיד אומרת שאני עוד ילדה :) ואיך אגדל ילד אם אני עוד ילדה ועוד ועוד... כן יש לי מלא :) אני לא פמיניסטית, לא אוהבת לשים פתקים על הראש אין לי קריירה שהפריעה, זה לא הקטע בכלל אני אדם שאוהב להיות הרבה עם עצמו ומעט עם בני אדם טוב לי בדרך שבה אני חיה את חיי, הגעתי לשקט נפשי לאחר שנים של למידות, ישנם אנשים שמביאים ילדים לעולם, רובם, אוקיי אני לא ביניהם ואין לי רגשי אשמה או תחושת חרטה כלשהי. אגב, אני אוטוטו בת 40

XUXA141

New member
קודם כל ברוכה הבאה.

ראשית, זכותך להרגיש כפי שאת רוצה להרגיש ושאף אחד לא יגיד לך אחרת! אם היית עושה ילדים זה בגלל שהיית רוצה אותם ולא בגלל שהשכנה רוצה שיהיו לך!. את גם לא צריכה לנמק למה את לא רוצה ילדים, כי זכותך שלא יהיו לך ילדים גם אם "סתם" לא מתחשק לך. בהצלחה בהמשך.

QueenOfMagic

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

חיבוק גדול - לא כי את רוצה...אלא כי אני צריכה... בהצלחה ואת מוזמנת לכתוב פה

ailag

New member
בקשר לסיבות

רק רציתי ל.. להרגיע? לא יודעת. להגיד שזה שאת נותנת סיבות לא אומר שאלו כל הסיבות. זה מצוין שיש לך סיבות :) גם אם פתאום תצוץ לך אחת יותר חשובה בראש. אני ממש מבינה את הסיבות שלך
מזדהה עם רובן. רק רציתי להעיר על אחת שבה היתה לך טעות בהגדרה. התכוונת להגיד שאת לא פמיניסטית מהסוג הלוחמני או משהו כזה, לא? כי פמיניסטית היא אחת שלא מאמינה שגברים יותר טובים וכל הקטע הזה. את לא חייבת ללכת עם שלטים ברחובות ולצעוק על כל שוביניסט, מספיק שאת בעצמך לא תגידי "את זה אני לא יכולה לעשות, כי אני אישה ולכן אני צריכה לשבת במטבח כל חיי". וכל הכבוד שהגעת לכמעט-גיל-40 בלי להכנע ללחצים של החברה ולסטנדרטים מיושנים ומעיקים.

אהממ...

מכיוון שכולכן הגבתן באופן דומה אני אסביר: אני באתי וסיפרתי לכן מה עמדתי בנושא, מה מחשבותי לא חיפשתי תירוצים כמו שכתבתן. ולך ailag יכול להיות שאני כן פמיניסטית אבל לא אוהבת באמת להיכנס להגדרות, נהפוכו אני חושבת שנשים הן יותר בהכל... היכולות שלהן גדולות יותר, אולי לא בכח פיסי אבל בהרבה תחומים של החיים כן, תמיד מוצאת את עצמי מתפעלת מנשים ואומרת אין עליהן :)

ailag

New member
אני אסביר עוד קצת בקשר לפמיניזם

הסיבה שהערתי היא שיש רושם כאילו פמיניסטיות הן רק שורפות חזיות, לוחמות וצועקות. רובנו לא ככה.. אבל בעצם פמיניסטיות הן מי שמאמינות שגברים ונשים שווים, ולא שאחד יכול יותר מהשני. למשל, אני פמיניסטית בכך שאני לומדת פיזיקה ומדעי המחשב ויודעת שאני יכולה להצליח למרות שזה "מקצוע שרק בנים טובים בו". כי בנות יכולות להיות טובות בו באותה מידה :) כשאנחנו אומרות שאנחנו לא פמיניסטיות בגלל שאנחנו לא מהסוג האגרסיבי, זה יוצר רתיעה מפמיניזם. כאילו לחשוב שבנות טובות כמו בנים זה בדיוק כמו לקום ולצעוק ולעשות מהפכות. ואז "פמיניסטית" הופך במידה מסויימת לקללה.. כשאני אומרת "אני פמיניסטית", אנשים רואים שאני לא מפחידה ולא מקבלים רושם רע. ההודעה לא דורשת תגובה, כי הבנתי בדיוק את הדעה שלך ממה שסיפרת.. רק רציתי לקשקש קצת על מה שהולך אצלי בראש :)

דיאנה ג

New member
אם כבר מדברים על פמיניזם...

אז ההגדרה שנתת חלקית מאוד. יש טווח רחב מאוד של תפישות פמיניסטיות, שחלקן גם עברו שינויים והתאמות מאז תחילת המהפכה הפמיניסטית ועד ימינו, ואי אפשר בשום אופן לומר שהמשותף להן הוא ההנחה ש"גברים ונשים שווים"; ההיפך הוא הנכון - תפישה פמיניסטית רווחת מאוד טוענת שיש להכיר בהבדלים בין נשים לבין גברים, ולתת מקום שווה ליכולות הנשיות והגבריות מתוך כבוד לשוני בין המינים, במקום להכריח את הנשים להפוך ל"גבריות" בניגוד לטבען (אני לאו דווקא מסכימה עם התפישה הזו, אבל זו טענה מעניינת שאי אפשר למחוק אותה במחי התעלמות). אם כבר, נסיון לתמצת את כלל התפישות הפמיניסטיות (לפחות המיינ-סטרימיות) יתמקד במתן זכויות שוות לגברים ולנשים, תוך הכרה ביכולות השונות של כל אדם (אשה או גבר) - מכאן ההבדל בין "שווים" (= זהים) לבין "שוויון" (= הענקת זכויות שוות לפרטים שונים). פמיניזם הוא הרבה יותר מסיסמא יפה - זוהי תפישה פילוסופית רבת-פנים ועמוקה, שכוללת בתוכה זרמים מתנגדים וסותרים (וזאת מבלי להתייחס ל"פוסט פמיניזם", המאוס עליי אישית).

למעלה