נפלו לנו המחשבים!

• פותח הנושא fila
  • פורסם בתאריך

fila

New member
../images/Emo9.gifנפלו לנו המחשבים!

ואין לנו אפשרות לעבוד על התוכנה הפנימית
אתן בטח שמות לב שאני ממש "שבורה" מזה אז אני כאן אם למישהי משעמם ובא לה לקשקש....

ביגי

New member
Fila ../images/Emo6.gif

לקשקש זה מצויין! אבל נראה לי שעברנו כבר כמעט על כל הנושאים בפורום הזה. יש איזה נושא שבא לך להתקשקש עליו?

fila

New member
כמו שאמרתי אני שבורה../images/Emo70.gif

אז אולי נדסקס סתם עינין אישי שלי? סיפרתי לכן שאני מאומצת, וא פעם לא פתחתי את תיק האימוץ שלי. עכשיו כשהגעתי כבר לגיל כזה שחושבים על ילדים ובכלל מתחילים לבקר רופאים מסיבות אלו או אחרות ונשאלות שאלות לגבי מחלות תורשתיות ולפעמים אני לא ממש יודעת מה לענות. מה דעתכן

shelycat

New member
........

העיניין של אימוץ מוכר לי מעט אבל מכיוון אחר (אחות של עמית מאומצת). לדעתי פתיחת התיק תלויה בהמון גורמים ושיקולים אישיים, אבל אם נצמצם את הרצון לפתוח את התיק רק כדי לברר היסטוריה מישפחתית רפואית אז היום אפשר לגלות חלק נרחב מהדברים פשוט בבדיקה רפואית מקיפה, לדעתי אם זו הייתי אני, אם טוב לך ולא חסר לך כלום בחייך כיום לפעמים עדיף להשאיר חלק מהדברים סגורים, הרי יש לך הורים והם ההורים היחידים שיש לך (הורה ביולוגי שבחר לא לתפקד הוא לא הורה ממשי לדעתי). חוץ מזה תוצאות של מפגש כזה עם העבר עלולות להיות או טעונות מאוד ומצד שני מאוד מאכזבות ואת מסתכנת בתחושת דחייה נוספת ע"י אותו אדם/אנשים שוב. ובעיניין הרפואי: לדעתי חלק מהמחלות הן בהחלט יותר בראש מאשר בכל מקום אחר, ולפעמים עדיף לא לדעת וכך לא מרגישים חולים כמו כשמודעים למחלה אוטומטית נכנעים לדרך בה אמורים להרגיש ולהתנהג כשחולים בה או כשיש חשש שתחלי בה ושוב חוזרת על עצי הרי המדע מאפשר לנו היום לברר את הנטייה שלנו כאינדיבידואלים לכיוון מחלה זו או אחרת.

fila

New member
צודקת../images/Emo45.gif

בשבילי יש רק זוג אחד של הורים והם אלו שגידלו אותי והם שם בשבילי תמיד אני ממש לא בקטע של מסע שורשים אל העבר,אני לא מצפה למצוא לי משפחה חדשה או עוד משפחה אני בהחלט חושבת שהיה לי מזל גדול ש"נפלתי" להורים כמו שלי, ואני מסכימה איתך שקיים החשש הזה של דחייה חוזרת מצד האם הביולוגית, אני מניחה שזה דבר צורם מאוד וכואב במיוחד עבור אלו שחשוב להם לדעת למה בעצם נמסרו לאימוץ או שרוצים לדעת לאיפה יכלו להיות שייכים. לי אין הצורך הזה בשייכות נוספת אני מרגישה שייכת מאוד ומחוברת מאוד למשפחתי היום.

אתי@

New member
שאלה קשה- תמיד יש לך שאלות קשות ../images/Emo8.gif

לפי דעתי את קודם כל צריכה לשאול את עצמך - למה לא פתחת את תיק האימוץ עד היום? אולי כי זה לא חשוב לך? האם המידע שתמצאי בתיק האימוץ עלול לפגוע בך באופן כלשהו, ואולי יש שם מידע שלא היית רוצה לדעת? אולי ההורים שלך יכולים לעזור לך בקצת מידע? הייתי מציעה לך גם לברר האם בתיק האימוץ קיים מידע לגבי מחלות תורשתיות, במידה וקיימות, במשפחה הביולוגית שלך. אם זה כתוב (לא רק עדה!), אז אולי זה חשוב שתפתחי את התיק, לפחות בשביל המידע הזה. לגבי בדיקות לפני היריון, כמו שתמרה אמרה, ככל הנראה יציעו לך לעשות את הבדיקות המקיפות ביותר.

fila

New member
זה לא עיניין אותי

אף פעם, והסיבה היחידה ששקלתי את זה זה בגלל הנושא הזה של הריון.

Ronnie*

New member
באמת שאלה קשה...

אני לא יודעת מה הייתי עושה. אני מכירה מקרוב את עניין האימוץ, כי אחותי הקטנה (בת 14) מאומצת, ואני תוהה מה היא תחליט לעשות בבוא הזמן.

סיגל2

New member
אני חושבת שכדאי לך לברר אם בתיק

האימוץ רשום מוצא ההורים, כי כאשר עושים את הבדיקות הגנטיות, חשוב להם לדעת מהו מוצא ההורים הביולוגיים שלך וגם של ההורים שלהם. אם רשום שם לגבי המוצא שלהם ולגבי מחלות תורשתיות אם קיימות,כדאי שתדעי מידע זה מראש. סיגל

למעלה