Shakira paradise
New member
../images/Emo9.gif עוד ראיוןןן
עוד ראיון עם שאקי שתרגמתי ראיון מהוושינגטון פוסט Washington Post מה היה הקושי בלעשות את האלבום Laundry service ? כשחברת התקליטים שלי שאלה: "את רוצה לעשות אלבום באנגלית ?" אמרתי כן .אבל אז הבנתי שאני בבעיה. איזה בעיה? אני כותבת שירים , וכדי לכתוב את השירים שלי לאלבום שלי באנגלית הייתי צריכה ללמוד אנגלית . אני קיבלתי את האתגר הה אבל לא ידעתי אם אני יוכל להשיג את המטרה. ספרדית זאת שפה רומנטית, היא מסבירה את המושג אהבה מאוד יפה. מה את יכולה להגיד על השפה האנגלית? בספרדית אתה יכול ללכת סחור סחור , אבל אנגלית זאת שפה ישירה. זה למה זו היא שפת העסקים . באנגלית , בעזרת שלוש מילים אפשר לשלוח מסר מאוד חזק , אבל בספרדית אתה צריך להשתמש ביותר מילים . אבל באמת , אפשר להיות רומנטי גם בספרדית וגם באנגלית. אז השפה האנגלית היא רק לאלה שאוהבים אותה? בשבילי , לכתוב , לחוות את הרגשות שלי באנגלית הייתה זאת הייתה חוויה נהדרת . אני יכולה לחשוב באנגלית , אבל אני מרגישה בספרדית למה את מתכוונת בזה? אני יכולה לדבר עם עורך הדין שלי או עם המנהל שלי באנגלית , אבל כשאני כועסת אני כועסת בספרדית , אני בוכה בספרדית . זה היה האתגר בכתיבת השירים לאלבום , לתרגם את הרגשות שלי מספרדית לאנגלית. את אחת מהזמרות המפורסמות ביותר בעולם , אבל את לא כל כך ידועה בארה"ב , האם את מרגישה שאנגלית היא השפה שבה את רוצה לשיר? אני כבר שרה מאז שהייתה ילדה , אבל כשנכנסתי לחברת התקליטים שלי "סוני " עם הדיסק לאנדריי סרוויס , ההרגשה הייתה כאילו אני בת 13 עוד פעם , אני הרגשתי את זה בבטן. פרפרים? כן , פרפרים. את רק לא מזמן יצאת מאלבום ההקלטות וכבר עוד מעט את מתחילה סיבוב הופעות עולמי , מה את מעדיפה? זה תלוי, בהתחלה אני אוהבת את מה שאני מתחילה , אבל אחרי כמה זמן אני רוצה לעשות משהו אחר . אחרי כמה חודשים באולפן ההקלטות אני רוצה לחזור לבמה ,הבמה היא מקום קסום . אחרי 6 חודשים בדרכים , אתה כל כך עייף שאתה לא רוצה לעשות כלום , אתה צריך הפסקה . גבריאל מרקוס כתב עלייך דברים מאוד נחמדים . אני יודע שהוא בן אדם זקן , אבל זה נשמע כאילו הוא קצת מאוהב בך. אוי , אל תגיד את זה . היית יכולה לדמיין את עצמך באחמד מהספרים שלו? יש לו את הכוח להפוך את הדברים הכי פשוטים וקטנים בחיו לדברים ענקיים, בעלי חשיבות רבה וקסומים , אז כן , יכולתי לראות את עצמי כדמות , אבל כך גם כלום . אני ממש מעריצה אותו. הכתיבה שלו השפיעה עלייך? היא לא השפיעה על מה שאני כותבת , אבל היא השפיעה עליי בזה שהוא תרגם את הכתיבה שלו להרבה מאוד שפות.. ? " אתה זוכר שהנשיא קלינטון אמר שהספר האהוב עליו של גבריאל מרקוס הוא "מאה שנים של בדידות אני חשבתי שאם הוא לא היה מתרגם את הכתיבה שלו , קלינטון אף פעם לא היה קורא את הספר שלו . אני אמרתי לעצמי , " שאקירה , את עושה כבר מוזיקה מגיל 14 , זה הזמן לחלוק עם אנשים שלא מדברים את השפה שלך את המוזיקה שלך" ללמוד אנגלית היה האתגר הכי קשה ? כן, בהחלט . אבל ללמוד שפה חדשה הרחיב את העולם שלי . זה הרחיב את שדה הפעולה שלי. היה קצת סבל , אבל הפרס היה גדול .